To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA

Zhan - 24-03-2009, 23:06

SirSinner napisał/a:
A tu dokładnie takie jak Twoje ale chyba trochę ich z ceną pop...: http://allegro.pl/item569..._eyes_ccfl.html

co wy sie tak oburzacie na te ceny? projektory z linku od Swinksa wyjda jakies 550,- z przesylka do Polski, tu jest 700,- wiec jak na moj gust wcale nie jakas straszne przebicie jesli chodzi o porownanie z innymi gadzetami sciaganymi ze wschodu

SirSinner - 24-03-2009, 23:51

OT Zhan - chodzi o to że koszt sprowadzenia do Polski czy do Anglii, czy praktycznie do jakiegokolwiek miejsca na globie jest porównywalny. A tu jak doczytasz goście są oficjalnym przedstawicielem tej firmy, więc kupują hurtowo i cena za transport na poszczególny produkt rozbija się. Pracuje w spedycji i widzę za ile ludzie kupują a za ile potem sprzedają.
swinks_UK - 25-03-2009, 00:06

Powiem tak, przy moich "negocjacjach" miałem ofertę na kupno hurtu (ilość w granicy wagona kolejowego, lub kilku tirów :wink: ), cena wtedy spadała do 70 GBP bez kosztów przesyłki.
Natomiast chińskie balasty kosztują coś koło 10GBP za parę jeśli bierzesz więcej niż 10 sztuk.
Dlatego oburzam się na cenę tą z linku od Marcino, gdzie były po 999 złotych...

SirSinner: Mam poziomowanie ręczne :D .

sampler - 25-03-2009, 07:06

Panowie a jak jest z dolozeniem do Galanta spryskiwaczy. Jak sa uruchamiane orginalnie w galancie spryskiwacze?
yaro1976 - 25-03-2009, 09:45

sampler napisał/a:
Panowie a jak jest z dolozeniem do Galanta spryskiwaczy. Jak sa uruchamiane orginalnie w galancie spryskiwacze?

masz 2 wyjścia, albo podpiąć się z spryskiwaczami pod istniejący układ, np trójnik i jednocześnie spryskiwać tylnią szybę i reflektory, albo zakładać całą instalkę spryskiwacza od innego samochodu, lub też znaleźć na allegro zestawik do samodzielnego montażu, wczoraj widziałem coś takiego - zbiorniczek 1,2 l, pompka, spryskiwacze, wszystkie kabelki wraz z przełącznikiem - całość za ok 140 pln, linku nie podam bo w robocie mi alle nie bangla - tak więc nie jest to juz duża przeszkodą

swinks rozjaśnij mi jeszcze do czego służa balasty w tej instalacji ?

swinks_UK - 25-03-2009, 10:39

yaro1976 napisał/a:

masz 2 wyjścia, albo podpiąć się z spryskiwaczami pod istniejący układ, np trójnik i jednocześnie spryskiwać tylnią szybę i reflektory, albo zakładać całą instalkę spryskiwacza od innego samochodu, lub też znaleźć na allegro zestawik do samodzielnego montażu, wczoraj widziałem coś takiego - zbiorniczek 1,2 l, pompka, spryskiwacze, wszystkie kabelki wraz z przełącznikiem - całość za ok 140 pln, linku nie podam bo w robocie mi alle nie bangla - tak więc nie jest to juz duża przeszkodą

swinks rozjaśnij mi jeszcze do czego służa balasty w tej instalacji ?

Balasty - inaczej przetwornica napięcia 12V na kilka kV. Czyli układ zasilania palników xenonowych.

Co do spryskiwaczy: wystarczy przełożyć zbiorniczek, węże i dysze z Galanta który jest w nie wyposażone. Poszukać na Allegro czy innym portalu takiego rozbitka i kupić. Obie pompki w zbiorniczku spina się wtedy np. równolegle pod zasilanie oryginalnej pompki 12V... i gotowe. Naprawdę niewiele roboty.

deejay - 29-03-2009, 00:32

A oto mój projekt soczewek najprostszym sposobem , 5 godzinek roboty i efekty oto takie :wink: fotki z tel :? , niebawem wrzucę lepszej jakosci :)

Ps: w odległości ok 7-8 m moje soczewki tak świeca identycznie , jak na zamieszczonej fotce

Anonymous - 29-03-2009, 08:13

deejay napisał/a:
A oto mój projekt soczewek najprostszym sposobem , 5 godzinek roboty i efekty oto takie :wink: fotki z tel :? , niebawem wrzucę lepszej jakosci :)

Efekt niezły, tylko nie widzę granicy asymetrycznej (może źle patrzę :P ). Jaki koszt? Od czego soczewki?
Pzdr

Owczar - 29-03-2009, 08:27

No faktycznie snop nie jest asymetryczny. Pomijając nawet aspekt polskich przepisów, to oświetlenie pobocza będzie bardzo słabe kiedy ustawimy światła tak by nie raziły kierowców jadących z przeciwka.
deejay - 29-03-2009, 09:47

Spoko Panowie auto stoi za blisko sciany :wink: wszystko jest jak nalezy :D i pobocze bardzo ładnie oswietla nikogo nie razi ustawione idealnie na przyrządzie na 1,2% czyli tyle ile maja fabryczne gale na zwykłych lampch , niebawem wiecej fotek :)
Owczar - 29-03-2009, 10:06

No to z czego te soczewki? :D
deejay - 29-03-2009, 10:07

Megane II :wink:

Anonymous - 29-03-2009, 11:30

A ja zapytam ponownie :) jaki koszt?
deejay - 29-03-2009, 12:38

koszty zadne :wink: soczewki wydłubałem z rozbitych lamp (pracuje w serwisie Renault ) jedyny koszt to czas :D
Anonymous - 29-03-2009, 12:44

deejay napisał/a:
koszty zadne :wink: soczewki wydłubałem z rozbitych lamp (pracuje w serwisie Renault ) jedyny koszt to czas :D

To jeśli będziesz mieć jeszcze takie rozbitki to się piszę :wink: . Oczywiście mogę uiścić jakiś datek :P