[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA
Zhan - 24-03-2009, 23:06
co wy sie tak oburzacie na te ceny? projektory z linku od Swinksa wyjda jakies 550,- z przesylka do Polski, tu jest 700,- wiec jak na moj gust wcale nie jakas straszne przebicie jesli chodzi o porownanie z innymi gadzetami sciaganymi ze wschodu
SirSinner - 24-03-2009, 23:51
OT Zhan - chodzi o to że koszt sprowadzenia do Polski czy do Anglii, czy praktycznie do jakiegokolwiek miejsca na globie jest porównywalny. A tu jak doczytasz goście są oficjalnym przedstawicielem tej firmy, więc kupują hurtowo i cena za transport na poszczególny produkt rozbija się. Pracuje w spedycji i widzę za ile ludzie kupują a za ile potem sprzedają.
swinks_UK - 25-03-2009, 00:06
Powiem tak, przy moich "negocjacjach" miałem ofertę na kupno hurtu (ilość w granicy wagona kolejowego, lub kilku tirów ), cena wtedy spadała do 70 GBP bez kosztów przesyłki.
Natomiast chińskie balasty kosztują coś koło 10GBP za parę jeśli bierzesz więcej niż 10 sztuk.
Dlatego oburzam się na cenę tą z linku od Marcino, gdzie były po 999 złotych...
SirSinner: Mam poziomowanie ręczne .
sampler - 25-03-2009, 07:06
Panowie a jak jest z dolozeniem do Galanta spryskiwaczy. Jak sa uruchamiane orginalnie w galancie spryskiwacze?
yaro1976 - 25-03-2009, 09:45
sampler napisał/a: | Panowie a jak jest z dolozeniem do Galanta spryskiwaczy. Jak sa uruchamiane orginalnie w galancie spryskiwacze? |
masz 2 wyjścia, albo podpiąć się z spryskiwaczami pod istniejący układ, np trójnik i jednocześnie spryskiwać tylnią szybę i reflektory, albo zakładać całą instalkę spryskiwacza od innego samochodu, lub też znaleźć na allegro zestawik do samodzielnego montażu, wczoraj widziałem coś takiego - zbiorniczek 1,2 l, pompka, spryskiwacze, wszystkie kabelki wraz z przełącznikiem - całość za ok 140 pln, linku nie podam bo w robocie mi alle nie bangla - tak więc nie jest to juz duża przeszkodą
swinks rozjaśnij mi jeszcze do czego służa balasty w tej instalacji ?
swinks_UK - 25-03-2009, 10:39
yaro1976 napisał/a: |
masz 2 wyjścia, albo podpiąć się z spryskiwaczami pod istniejący układ, np trójnik i jednocześnie spryskiwać tylnią szybę i reflektory, albo zakładać całą instalkę spryskiwacza od innego samochodu, lub też znaleźć na allegro zestawik do samodzielnego montażu, wczoraj widziałem coś takiego - zbiorniczek 1,2 l, pompka, spryskiwacze, wszystkie kabelki wraz z przełącznikiem - całość za ok 140 pln, linku nie podam bo w robocie mi alle nie bangla - tak więc nie jest to juz duża przeszkodą
swinks rozjaśnij mi jeszcze do czego służa balasty w tej instalacji ? |
Balasty - inaczej przetwornica napięcia 12V na kilka kV. Czyli układ zasilania palników xenonowych.
Co do spryskiwaczy: wystarczy przełożyć zbiorniczek, węże i dysze z Galanta który jest w nie wyposażone. Poszukać na Allegro czy innym portalu takiego rozbitka i kupić. Obie pompki w zbiorniczku spina się wtedy np. równolegle pod zasilanie oryginalnej pompki 12V... i gotowe. Naprawdę niewiele roboty.
deejay - 29-03-2009, 00:32
A oto mój projekt soczewek najprostszym sposobem , 5 godzinek roboty i efekty oto takie fotki z tel , niebawem wrzucę lepszej jakosci

Ps: w odległości ok 7-8 m moje soczewki tak świeca identycznie , jak na zamieszczonej fotce
Anonymous - 29-03-2009, 08:13
deejay napisał/a: | A oto mój projekt soczewek najprostszym sposobem , 5 godzinek roboty i efekty oto takie fotki z tel , niebawem wrzucę lepszej jakosci |
Efekt niezły, tylko nie widzę granicy asymetrycznej (może źle patrzę ). Jaki koszt? Od czego soczewki?
Pzdr
Owczar - 29-03-2009, 08:27
No faktycznie snop nie jest asymetryczny. Pomijając nawet aspekt polskich przepisów, to oświetlenie pobocza będzie bardzo słabe kiedy ustawimy światła tak by nie raziły kierowców jadących z przeciwka.
deejay - 29-03-2009, 09:47
Spoko Panowie auto stoi za blisko sciany wszystko jest jak nalezy i pobocze bardzo ładnie oswietla nikogo nie razi ustawione idealnie na przyrządzie na 1,2% czyli tyle ile maja fabryczne gale na zwykłych lampch , niebawem wiecej fotek
Owczar - 29-03-2009, 10:06
No to z czego te soczewki?
deejay - 29-03-2009, 10:07
Megane II
Anonymous - 29-03-2009, 11:30
A ja zapytam ponownie jaki koszt?
deejay - 29-03-2009, 12:38
koszty zadne soczewki wydłubałem z rozbitych lamp (pracuje w serwisie Renault ) jedyny koszt to czas
Anonymous - 29-03-2009, 12:44
deejay napisał/a: | koszty zadne soczewki wydłubałem z rozbitych lamp (pracuje w serwisie Renault ) jedyny koszt to czas |
To jeśli będziesz mieć jeszcze takie rozbitki to się piszę . Oczywiście mogę uiścić jakiś datek
|
|
|