To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma MSX

hermeth - 06-10-2011, 11:13

Podpięty dziś pod kompa, ustawiona mieszanka, nic nie szarpie i można powiedzieć, że śmiga jak na benzynie. Dzis przyszły nowe przełączniki do szyb:

Co do grilla to zamówiłem już od exe, z tym, że pewnie chrom pomaluję w kolor nadwozia, mniej więcej tak:

W zw. z powyższym pytanie: czy trzeba zderzak zdejmować żeby grill wymienić? Jakieś wskazówki jak się za to zabrać?

Matejko - 06-10-2011, 12:19

trzeba sciagac, ten grill co masz zalozony teraz zachodzi kolnierzem za zderzak,
zderzak->atrapa, a na to wszystko belka zderzaka takze w ksztalcie >
ze praktycznie sie go nie wyciagnie bez demontazu, mi sie udalo, ale tyle roboty bylo, a nie wiedzialem, ze tak latwo sie sciaga zderzak

hermeth - 06-10-2011, 16:34

Matejko napisał/a:
a nie wiedzialem, ze tak latwo sie sciaga zderzak

a zderzak jak zdemontować? Gdzie są jakieś mocowania? Trzeba na kanał wjechać?

hermeth - 07-10-2011, 10:28

Nowy nabytek na zimę - Ronal 6x14, ET38, pozostało jeszcze opony ze stalówek przełożyć i oczywiście zamontować grill:

kisian - 12-10-2011, 22:26

Matejko napisał/a:
kurcze jakby sie udalo wyrwac takiego msx-a w sedanie to biore na slepo :) :mrgreen:

Może nie dokońca w temacie ale.... Musiałem
http://suchen.mobile.de/f...ORT&tabNumber=2
http://suchen.mobile.de/f...ORT&tabNumber=2
To dla miłośników Cari w sedanie z MSX-em lub nadmiarem mocy :mrgreen:

hermeth - 13-10-2011, 09:35

Za takie pieniądze i z tym przebiegiem warto się przejechać. Swoją drogą to jeszcze nie widziałem MSXa w sedanie.
hermeth - 18-10-2011, 16:34

Dziś zawieziony grill do lakiernika. Jak ma być "shadow line", to bez żadnych chromów. A na 6 listopada zaplanowana jest wymiana grilla wraz z felgami na zimę. W zw. z powyższym odpowiednia dokumentacja fotograficzna na pewno się pojawi :]
matthew_p - 20-10-2011, 15:35

Świetną masz tą Cari:)
Ja też kupiłem kolejną i niedługo pokażę ją na forum.
Powiedz mi czy po 1000km po regulacji zmieniło Ci sie spalanie gazu?? ile ci pali teraz??
ja też zaraz jak kupiłem założyłem instalke gazu, gaz techa z magikami 3. co o tym myślicie??

świetny samochodzik:)

hermeth - 20-10-2011, 21:08

matthew_p napisał/a:
czy po 1000km po regulacji zmieniło Ci sie spalanie gazu?? ile ci pali teraz??

Przed regulacją palił 9l na 100. Po regulacji też pali 9l, ale jak się postaram to potrafię zejść do 8l, czyli tyle co benzyny. Wcześniej jak czytałem o tym na forum to nie wierzyłem, że to możliwe... a jednak. Największa różnica po regulacji, to że teraz nie dławi się i przyspiesza tak jak powinien.
Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z gazem i niestety nie potrafię nic napisać o instalacji, którą zamontowałeś.

A właśnie znalazłem na allegro carismę na takich felgach, jakie kupiłem. I na aucie nieźle się prezentują :)

hermeth - 08-11-2011, 12:36

Fotki na szybko z telefonu bo cyfrówkę gdzieś zapodziałem. Nowy grill:

i na zimowych. Szału nie ma, ale przynajmniej rdzewieć nie będzie:)

hermeth - 23-12-2011, 22:06

z nowości to co niżej, a już niebawem sporych rozmiarów sportowy akcent we wnętrzu...

mystek - 23-12-2011, 22:31

Rozpórka z allegro. Na Coltmanii była dyskusja o niej i generalnie wyszło, że lepiej jechać do jakiegoś ślusarza, żeby dorobił nam rozpórkę porządniejszą od tej i taniej.
Saqu - 23-12-2011, 23:57

kawałek rury i każdy kto ma spawarkę, fleksa może wyspawać :P

ja u siebie mam z kwasiorka rozpórki :D oczywiście własnej roboty .. ;)

jakieś fotele kubłowe? :>

hermeth - 24-12-2011, 13:41

Saqu napisał/a:
kawałek rury i każdy kto ma spawarkę, fleksa może wyspawać :P

Ja takich zdolności ie mam, wolę więc kupić gotowe

Saqu napisał/a:

jakieś fotele kubłowe? :>

wiem, ... ale nie powiem :)

Saqu - 24-12-2011, 14:07

a kiedy zdradzisz tą tajemnicę?? :D