Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4
Wszyc - 29-03-2011, 17:28
kuzi nie ten dział to starszy gal E39A
A co do VR4 to nie martw się tu i tak nie ma ani jednego VR4 w tym temacie i prawdo podobnie też nie ma takiego w Polsce
Wook@sH - 29-03-2011, 17:37
autoR, ma/miał(dawno temu chciał sprzedać) E39A VR4. Więc na pewno jest w kraju jest/był
mc - 29-03-2011, 17:51
Wszyc, pisał o E84A którego rzeczywiście chyba nie ma ani jednego w Polsce.
A szkoda.
Frost - 30-03-2011, 11:39
Chłopaki chyba was troszkę poniosło w tym temacie ??
swinks_UK - 30-03-2011, 12:34
Jak Frost zauważył:
Mega OT chłopaki !
Proponuje przypomnieć sobie jaki był temat.
Jeśli koniecznie chcecie strzępić języki to prosze zakładać odpowiednie tematy.
A póki co OT ląduje w śmietniku.
Wojciech Bogacz - 03-04-2011, 14:50
Widzę kolejnego Gala - tylko nie wiem czy jest to E88A czy może jakiś składak czy "klon"....
Przecież wtedy nie było silników 2.4 a tak jest opisane: "Mitsubishi Galant 2.4 16 V Benzyna Pruszków 180 KM"... Podejrzewam jednak, że to pewnie pomyłka.
Poniżej foto ogłoszenia.
rosomak1983 - 03-04-2011, 15:26
nie zadna pomyłka to wersja amerykańska Galanta z silnikiem 2.4 SOHC, silnik rzedowy 4 cylindrowy naped FWD, moc chyba 140kM... oznacznie bodajze 4g64. (podobny konstrukcyjnie do silnika 4g63)
Wojciech Bogacz - 03-04-2011, 20:06
No to jak widzę ktoś pięknie napisał, że ma 180KM - chyba, że to jakiś tuning przeszło. Dzięki w każdym razie za info bo nie zdawałem sobie sprawy z istnienia takiej wersji. Teraz przynajmniej jakbym coś na części szukał to zwrócę uwagę.
mc - 03-04-2011, 22:13
Podejrzewam że właściciel trochę się zagalopował z koniami...
Wojciech Bogacz, na części to się raczej nie opłaca brać amerykańca bo tam chyba są spore różnice zarówno silnik jak i blacharka w porównaniu z E88A.
rosomak1983 - 04-04-2011, 02:13
Cytat: |
No to jak widzę ktoś pięknie napisał, że ma 180KM - chyba, że to jakiś tuning przeszło. |
watpliwe... W Lublinie był projekt zrobienia z SOHC w DOHC 4g64 ale po pierszwe wyszło przynajmniej poczatkowo 169kM, po drugie z pewnoscia koszta przerosły wynik tj sens... Bije gruby zakład ze a nawet ,,daje głowe uciac'' ze to zabieg marketingowy. i tam jest seria 140kM . A swoja droga to rarytas i nie predko zobaczymy takiego gala.
mc, poza zdrzakami nie ma róznic w blacharce.
Wojciech Bogacz - 17-04-2011, 22:13
Napiszę jeszcze nieco więcej o tym Galu E88A z Kielc:
Otóż uciąłem sobie bardzo rzeczową i interesującą pogaduszkę z właścicielem.
Powód sprzedaży - żona marudzi, że mało kasy i ogólnie boi się nim jeździć - na remont blacharki oczywiście też nie starczy więc już wiadomo. Jak twierdzi - chcą kupić jakiś mały prosty (i tani) samochód, żeby w razie jakiegoś obtarcia czy stłuczki nie było szkoda.
Na benzynie silnik zachowuje się perfekcyjnie. Rozrząd zmieniony 15 000 km temu
Właściciel twierdzi, że tylko tyle przejechał nim od dnia zakupu (kupił od znajomego z Włoszczowy), który miał to autko jako "zabawkę". O spalanie nie pytałem, może innym razem heh.
Ma to instalację gazową (Stag 300) - jak w ogłoszeniu - została założona przez poprzedniego właściciela w 2008r. właśnie w celu ławiejszej odsprzedaży, obecny jednak nie lubi gazu (tak twierdzi) i jeździ na benzynie (na gazie ponoć przejechał tylko kilkaset kilometrów).
LPG jest do regulacji, ponieważ (podobno) po odpięciu akumulatora komputer w instalacji "traci pamięć" - obecnie na niskich obrotach silnik ledwo pracuje, a jak się przekręci kierownicę to może nawet zgasnąć. Poza tym przy przyspieszaniu przy około 4500 obr/min następuje lekkie zamulenie (na LPG) i po chwili znowu kręci się dalej.
Silnik jednak jest wyraźnie słabszy.
Wszystkie biegi wchodzą idealnie - wyjątkiem czasami jest wsteczny, który nieco ciężej wchodzi. Poza tym ideał.
Gal ma z przodu oryginalne amortyzatory - na badaniu miały około 68%. Nie wiadomo jednak w jakim trybie - komfort czy sport bo właściciel twierdzi, że nie używa tego (zapomniałem jednoznacznie zapytać, czy to działa....). Mówił jednak, że najprawdopodobniej jeździ w trybie komfort więc jeżeli tak miały prawie 70% to nieźle. Można by próbować je wykorzystać.
Wszelkie sprawy elektryczne w aucie działają - klima również.
Jak chodzi o jakieś stłuczki to podobno była tylko jakaś na parkingu i jest minimalnie tylny zderzak uszkodzony. Jest też niby nowy akumulator...
Na pytanie o możliwość obejrzenia właściciel powiedział, że jak o blacharkę chodzi to nie ma co oglądać - szkoda drogi bo na zdjęciach widać i może przesłać więcej.
Jak o resztę to zaprasza do przejechania się. Widocznie jest pewny.
Autko stoi praktycznie w centrum Kielc.
To tyle - na dzień dzisiejszy jest za 3900 a na moją uwagę, że mógłbym kupić ale nie za tą cenę dostałem odpowiedź, że w auto zostało wpakowane wiele pieniędzy od zakupu...
rosomak1983 - 17-04-2011, 22:53
Wojciech Bogacz, nie bój trafi sie jeszcze jakis nic na siłe
mc - 17-04-2011, 23:14
Cytat: | Nie wiadomo jednak w jakim trybie - komfort czy sport bo właściciel twierdzi, że nie używa tego |
Nie używa bo nie działa, muszą być z przodu i z tyłu regulowane inaczej system nie działa.
Najlepiej jedź i sprawdź czy się opłaca.
I tak jak pisze rosomak1983 nic na siłę, przecież nie musisz mieć na "już" tego gala na części.
Wojciech Bogacz - 17-04-2011, 23:59
Jedyne co mnie ciśnie to chęć dopicowania obecnego Gala. Na szczęście Lancer śmiga, więc pewnie sobie poczekam dalej. Dziś profilaktycznie też dzwoniłem do faceta od tego Gala z Wieliczki - niestety poza sygnałem oczekiwania nic nie usłyszałem. Ostateczniez zgłosiła się poczta głosowa. Dziwny to ktoś i tyle... Telefon utrzymuje a nie odbiera połączeń....
Frost - 18-04-2011, 10:17
Wojciech Bogacz, a powiedz mi po co chcesz kupić drugie E88A ??
|
|
|