Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
Dora - 17-01-2010, 15:06
mitsu00, czyli podłączenie do żarówek wstecznego?
mitsu00 - 17-01-2010, 16:17
Stacja ma bezpośrednie wejście Camera In. Prąd bierzemy bezpośrednio ze wstecznego. Ja wybrałem kamerę CCD o bardzo dużej czulości bo aż 0,2 LUX. Obraz idealny w dzień jak i w nocy.
Pozdr.
tomko - 17-01-2010, 18:57
wlasnie skonczylem montowac kamere w swoim O II
kamera pasuje idealnie
Link do tej kamery
dla wlascicieli O II po lifcie info, nie trzeba zdejmowac plastiku (tego nad rejestracja) z tylnej klapy w celu wyciecia otworu na kamere, po lifcie otwor juz jest wystarczy tylko wsunac i zatrzasnac kamere a nastepnie wyjac lewa lampke podswietlenia tablicy rej. i zrobic na jej krawedzi naciecie do przepuszczenia kabla, reszta to troche kombinowania z przeciagnieciem kabla do przodu oraz podlaczenie zasilania ze swiatla cofania.
Dziala wysmienicie, widocznosc w nocy jest super
[ Dodano: 17-01-2010, 19:02 ]
mam jeszcze pytanie do tych osob ktore kupily ZAGŁÓWKI w Rofaudio.
Ktory model, jaka byla cena i jak to pasuje do Outlandera II (odcien przy czarnej tapicerce) ?
13zbyszek13 - 18-01-2010, 10:31
Czesc tomko
Mam pytanko czy stacja którą zakupiłes w rofaudio to model ROF 1701,co jest jeszcze potrzebne do niej żeby odbierała TV , zwyła antena/rofaudio Car TV antena ROF 0001/ cz może /rofaudio DVBT BOX 2009/.Co do zagłówków w rofaudio ful wypas to ROF 6004 , przynajmniej tak mi polecili rofaudio/cena 2x118usd/.
Pozdrawiam Zbyszek
mitsu00 - 18-01-2010, 11:18
13zbyszek13 napisał/a: | Czesc tomko
Mam pytanko czy stacja którą zakupiłes w rofaudio to model ROF 1701,co jest jeszcze potrzebne do niej żeby odbierała TV , zwyła antena/rofaudio Car TV antena ROF 0001/ cz może /rofaudio DVBT BOX 2009/.Co do zagłówków w rofaudio ful wypas to ROF 6004 , przynajmniej tak mi polecili rofaudio/cena 2x118usd/.
Pozdrawiam Zbyszek |
Nie wiem jak w rofaudio, ale w Imparcie dostajesz w zestawie dekoder analogowy TV. Aby móc odbierać TV musisz dokupić tylko analogową antenę TV. Wtedy ikonka DVB-T na ekranie zmieni się na TV. Dekoder DVB-T jak i antenę trzeba dokupić oddzielnie. Ja zamontowałem analoga i odbieram bez problemu: TVN, POLSAT, TVPULS, TVP INFO, TVP1 I TVP2.
Pozdr.
13zbyszek13 - 18-01-2010, 11:46
Czesc mitsu00
Powiedz mi może się orientujesz co można odbierac na dekoderze DVB-T.Jeszcze jedno pytanko do jakiej prędkosci możesz w dobrej jakosci oglądac TV na analogu.
Pozdr.
mitsu00 - 18-01-2010, 12:02
13zbyszek13 napisał/a: | Czesc mitsu00
Powiedz mi może się orientujesz co można odbierac na dekoderze DVB-T.Jeszcze jedno pytanko do jakiej prędkosci możesz w dobrej jakosci oglądac TV na analogu.
Pozdr. |
Szczerze mówiąc to nie sądzę że w PL na chwilę obecną można odbierać sygnały DVB-T. W laptoku mam tuner DVB-T wraz z anteną i nie mogę w Warszawie dostroić żadnej stacji. Co do jakości odbioru w wersji analogowej, to najlepszy sygnał jest jak auto stoi w miejscu. W korkach warszawskich odbiór jes dobry do 30-40 km/h. Potem robi się juz śnieg. za to DVD odbiera idealnie niezależnie od prędkości
Pozdr.
tomko - 18-01-2010, 13:43
13zbyszek13 napisał/a: | Czesc tomko
Pozdrawiam Zbyszek |
W ROF1701 masz wszystko oprocz anteny, ja wzialem ROF0001. Zamontowalem u gory na przedniej szybie chowajac na czarnym pasku, dziala bez problemu.
Pytajac o zaglowki mialem na mysli TYLKO monitory, DVD i cala reszta mam juz z przodu, ale dzieki za info.
mitsu00 - 18-01-2010, 14:46
tomko napisał/a: | W ROF1701 masz wszystko oprocz anteny, ja wzialem ROF0001. Zamontowalem u gory na przedniej szybie chowajac na czarnym pasku, dziala bez problemu. |
Nie wierzę żebyś dekoder DVB-T miał w komplecie. Analogowy jak najbardziej.
Pozdr.
Dora - 18-01-2010, 16:19
czu ktoś próbował podłączyć twardy dysk przez usb do ipoda (wyprowadzenie z tyłu obudowy)?
mitsu00 - 18-01-2010, 16:55
Dora napisał/a: | czu ktoś próbował podłączyć twardy dysk przez usb do ipoda (wyprowadzenie z tyłu obudowy)? |
Z tyłu nie ma wejścia USB. Próbowałem natomiast podłączyć IPODA przez USB z przodu jednostki ale pojawił się komunikat "Urządzenie nie obsługiwane". Muszę poszukać lepszego kabla do podłączenia IPODA poprzez wejście tylne, bo załączony kabel to porażka. Dźwięk jak ze starej Unitry, bez basów etc. Widzialem że Kenwood ma taki kabel ktory podłącza się poprzez wejście od zmieniarki.
Pozdr.
tomko - 18-01-2010, 17:14
mitsu00 napisał/a: | tomko napisał/a: | W ROF1701 masz wszystko oprocz anteny, ja wzialem ROF0001. Zamontowalem u gory na przedniej szybie chowajac na czarnym pasku, dziala bez problemu. |
Nie wierzę żebyś dekoder DVB-T miał w komplecie. Analogowy jak najbardziej.
Pozdr. |
jasne ze nie ma, zle to sformulowalem, mialem na mysli tuner TV, DVB-T nie ma w komplecie tylko analog
Dora - 18-01-2010, 17:19
jakiej maksymalnej wielkości obsługiwane są karty pamięci?
mitsu00 - 18-01-2010, 17:26
Dora napisał/a: | jakiej maksymalnej wielkości obsługiwane są karty pamięci? |
Czytnik microSD obsługujący nawigację współpracuje z SDHC. Możesz tam oczywiście też odtwarzać muzykę. W Menu nawigacja wybierasz inne pliki i wszystko hula. Ja mam AM Europa na 8GB SDHC i wszystko działa poprawnie. Gorzej jest z czytnikiem po prawej stronie monitora. Nie obsługuje on formatu SDHC, tylko SD.
Pozdr.
Kiewar - 19-01-2010, 21:55
mitsu00 napisał/a: | A co najważniejsze: nareszcie mam normalny, 24-godzinny tryb zegara |
Cześć!
Fajny ten Twój odtwarzacz! Może zamotuję też sobie taki sprzęt w moim Lancerze. Ale zanim to zrobię miałbym do Ciebie pytanie: czy radio/dvd działa bez kluczyka w stacyjce i czy istnieje możliwość zaprogramowania stałego poziomu głośności radia przy włączeniu tzn. aby radio zawsze po uruchomieniu włączało się np. na poziomie głośności 10.
Pytam, bo właśnie irytuje mnie w radioodbiorniku w Lancerze, że nie można ustawić na stałe tego startowego poziomu głośności i czasami jak odpalam samochód to radio mi wyje, bo w trakcie ostatniej jazdy głośno słuchałem muzyki i nie pamiętałem o ściszeniu przed zgaszeniem silnika. Denerwuje mnie też to, że koniecznie trzeba włożyć kluczyk do stacyjki żeby móc słuchać radia.
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam,
|
|
|