Nasze Miśki - Ja_good & CB5A
Ja_good - 15-03-2011, 19:01
Cytat: | Wysłany: Dzisiaj 16:16
kocurek ;D felga i kolor jedwabiście leży, a pomysł na dach dopełnia całość
to folia czy airbrush ? |
folia
mystek napisał/a: | #Ja_good - Ty tam wiesz czego chcę |
mazdy V6
mystek - 15-03-2011, 19:29
chciałbym, ale wolę coś innego już, ale to mam nadzieję - w przyszłym roku
Ja_good - 13-04-2011, 23:31
No i mam zonka.
Wracam z pracy wlasnie, jade spokojnie ok 60km/h i silnik nagle zgasl.Zjechalem na stacje i nie odpalilem. Rozrusznik kreci bez problemu ale za nic odpalic nie chce. W czym problem ? Sprawdzilem bezpieczniki i wszystkie sa ok.Paliwo w baku jest.Co moze byc przyczyna ?
Pompa paliwa? Auto poprostu zgaslo-nie szarpalo nie mulio wczesniej,nawet nie zauwazylem kiedy zgasl.Swiece wymienialem niedawno.
rano dzwonie do leszka i pewnie bede go holowal ae moze ktos ma pomysl co to moze byc. Modol zaplonowy jakos rok temu tez wymienialismy u leszka.
rosomak1983 - 14-04-2011, 00:13
Ja_good napisał/a: | moze ktos ma pomysl co to moze byc |
mam nadzieje ze to tylko np cewka...
Sprawdz czy jest iskra, (np wyjmij kabel i wsadz zapasowa swiecie do niego)
Sprawdz czy daje paliwo odkrec zasilanie listwy i przyłóz szmate ktos drugi niech zakreci
No i sorawdz rozdzad moze najlepiej na poczatku mam nadzieje ze nie to ostatnie...
Ja_good - 14-04-2011, 00:16
rosomak1983 napisał/a: | No i sorawdz rozdzad moze najlepiej na poczatku mam nadzieje ze nie to ostatnie... |
ale to bym pasek urwal nie? a silnik kreci normalnie-zero dziwnych dzwiekow i byla cisza jak zgasl-nawet nie zorientowalismy sie kiedy zgasl.teraz juz za pozno na ogledziny.podejde do niego rano i bede patrzyl...
dzieki za podpowiedzi
rosomak1983 - 14-04-2011, 00:19
jeszcze moze czujnik wałka ale to raczej wczesniej daje objawy chociaz kto wie moze to i to.
Posprawdzaj tez czy jakas wtyczka sie nie wypieła.
A rozrzad mógł przeskoczyc albo pasek urwac, i wtedy bedzie krecic ale bez kompresji nieco inny dzwiek (jesli zawory dostały)
Acha zapala sie i gasnie CHECK ???
Ja_good - 14-04-2011, 00:34
tak gasnie check i kontrolka oleju .generalnie wszystko tak jak zawsz ztym ze nie odpala
jutro z rana ide do niego i sprawdzam wszystko jeszcze raz...ehhh...dzis juz za ciemno i za zimno na grzebanie
Anonymous - 14-04-2011, 08:29
Kolego jest to moduł zapłonowy, pisz do mnie na pw
rosomak1983 - 14-04-2011, 10:52
Browar napisał/a: | Kolego jest to moduł zapłonowy |
jesli nie ma iskry to mozna podejrzewać.
Ja_good - 14-04-2011, 11:19
No i kiszka.
Bylem rano w aucie.Wsiadam ,przekrecam kluczyk i co ??.... odpalil bez zajakniecia
no to ja lekko zdziwiony dodalem troche gazu-chodzi normalnie.zgasilem odpalilem.wszystko ok. to wymienilem sobie wycieraczki bo juz mi slabo zbieraly wsiadam do auta a tu pach...zgasl...no to sie
dzwonie do leszka-opisuje sytuacje z wczoraj i dzis i diagnoza leszka-pompa paliwa...modol wymienialem wiec to raczej nie to,pozatym troche inaczej opalal jak byl walniety(prychal).
Dogadalem sie z Brovciem i jutro podskocze do niego po pompe i sprobuje ja podmienic i zobacze czy to to.
Duzo z tym roboty ? bo nie wiem ile czasu sobie zarezerwowac zeby do pracy zdarzyc...
rosomak1983 - 14-04-2011, 11:39
Ja_good, sprawdz to odkrecajac zasilanie paliwowe listwy (druga osoba zakreci) badz posluchaj czy pompa sie włacza... Bez sensu dodawać sobie roboty. I posprawdzaj te wtyczki
Zgasł jak sie zagrzał silnik ??? Na zimnym odpala ???
Ja_good - 14-04-2011, 11:44
rosomak1983 napisał/a: | badz posluchaj czy pompa sie włacza... |
wlasnie pompy nie slychac
rosomak1983 napisał/a: | Zgasł jak sie zagrzał silnik ??? |
wskazowka minimalnie sie podniosla-auto pracowalo moze z 3 minuty i zgasl.
rosomak1983 napisał/a: | Na zimnym odpala ??? |
Po nocy odpalil raz...po chwili go zgasilem i odplail i potem po chwili zgasl...
mkm - 14-04-2011, 12:01
Wymiana pompy (przynajmniej w Colcie) chwilę trwa, bo dostęp nie jest zbyt wygodny.
Tak na szybko - sprawdż prąd na pompie - jak nie będzie, spróbuj podpiąć ją z pominięciem przekaźników ("na ostro").
Prąd możesz wziąć z kostki idącej do tyłu. (w Colcie pod tylnym siedzeniem)
Ja się wpiąłem w światła.
Przekręcałem kluczyk, właczałem światła, które uruchamiały pompę i wio.
W moim przypadku pompa była sprawna, wypiął się przekażnik pod deską rozdzielczą.
Tylko spróbuj nie iskrzyć, żebyś auta nie puścił z dymem!
Ja_good - 16-04-2011, 02:00
j-rules napisał/a: | Ciekawy tez jestem tych opon, czekam na relacje z jazdy na nich |
jestem wstanie zaryzykowac stwierdzenie ze w tej cenie i rozmiarze nie ma lepszych opon.Ci co ze mna jechali sa pod mega wrazeniem,juz nie mowie tu o suchym,tylko o mokrej nawierzchni.przy hamowaniu z wyczuciem-na granicy abs mozna naprawde bardzo mocno zachamowac az odrywa plecy od fotela.przejezdzajac po kaluzach nia czuc aquaplaningu. opony na przeciazeniach badz mocnym ruszeniu/hamowaniu nie piszcza a raczej szumia lub cos w ten desen
faktycznie troche bucza w okolicy 50-60km/h ale mnie to nie rusza i jestem b.zadowolony z nich.
2 kolegow z hondy(b16 i b18) maja te same opony i opinie takie jak moja
naprawde polecam
rosomak1983 - 16-04-2011, 07:35
Ja_good, no ale co z odpalaniem ???
|
|
|