Forum ogólne - Problemy Toyoty
Anonymous - 04-03-2010, 12:05
niezłe te nasze lancerki:)
jurekschroda - 04-03-2010, 13:56
Lancer Panzer
Anonymous - 05-03-2010, 09:01
toyota jednak nie daje o sobie zapomniec, a raczej jej uzytkownicy ktorzy moimo napraw gwarancyjnych dalej narzekaja na samo-przyszpieszajace toyoty:
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
jak tak dalej pojdzie to naprawde ta marka bedzie skonczona w ameryce
jaca71 - 05-03-2010, 09:03
Toyota dalej podąża na dno. I co ciekawe według czarnego scenariusza, że sama nie wie co jest przyczyną samowolnego przyspieszenia. Sprawdzają się prorocze przepowiednie że to elektronika i soft. Że problem zaczął się w momencie przejścia z gazem na system by wire
http://wyborcza.biz/bizne...sterek_nic.html
swinks_UK - 05-03-2010, 09:30
Nic nowego. Wyborcza ma stare informacje, albo na siłę usiłuje odgrzewać kotleta:
Pisałem już o tym:
Cytat: | Apropos komisji. Wczoraj i dzisiaj szefowie Toyoty tłumaczyli się przed komisją Senatu USA. I zanosi się na to, że może być tylko gorzej dla Toyoty. Póki co niusy są takie, że Toyota nie ujawniła wszystkiego na temat usterki z gazem i wstępnie przyznała, ze NIE JEST W STANIE usunąć tej usterki z wezwanych aut |
Tak, że oficjalna wersja jest inna. Toyota przyznała, ze chodzi o soft i nie potrafi na razie go naprawić. Dla mnie to takie dziennikarskie szukanie sensacji.
cns80 - 09-03-2010, 13:42
MITSUBISHI_WRC, jak dla mnie to serwis POBOCZEM (tym razem w przedruku Interii) postanowił się ustawić w roli obrońcy uciśnionych i wymysla spiskową teorię dziejów. Szkoda że zapomina o tym że Ford Honda i parę europejskich marek też ma kłopoty, ale nie na tak wielką skalę więc się o tym mniej pisze (poza tym temat stracił już na atrakcyjności). Moim zdaniem nabijają Cię w butelkę
mkm - 09-03-2010, 22:45
No to jest komplet.
Zabojcza Toyota okielznana przez amerykanskich strozow porzadku
Swoja droga, szybko jak na stany jechal
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
Anonymous - 09-03-2010, 22:56
pomysl z zaciagnieciem recznego przy 150km/h bardzo oryginalny
Juiceman - 10-03-2010, 15:16
Tak trudno zrobić redukcje ;> wcisnąć hamulec na maxa na pasie awaryjnym, a później ręczny i wtedy wyłączyć silnik? Ciekawe czy 61latek kupi jeszcze Toyke
Anonymous - 10-03-2010, 15:36
Juiceman napisał/a: | Tak trudno zrobić redukcje ;> |
jak sie ma automat jak 99% amerykanow to dosc ciezko zrobic redukcje
Maretzky85 - 10-03-2010, 23:17
A czy w automatach nie da się przerzucić trybu na N, albo np na 1 lub 2 w trakcie jazdy ?
Hubeeert - 11-03-2010, 06:35
W tych starych owszem ale nie gdy elektronika tym steruje i tak sie składa że nie reaguje na Twoje polecenia
piomic - 11-03-2010, 07:23
Toyota ma łopatki do biegów i teoretycznie nie powinna sama wracać z manuala do automatu. Ale gazu w teorii też nie miała dodawać...
jaca71 - 11-03-2010, 09:07
piomic napisał/a: | Toyota ma łopatki do biegów |
Camry nie ma Ma za to biegi 3 i 2. 1 nie ma. Ale w skrzyniach z "zygzakiem" a nie "po linii" sterowanie jest elektroniczne nie mechaniczne. Jeśli to zbuntował się soft albo winna jest elektronika to machanie biegami nic nie daje.
Z drugiej strony pani opisująca swoje zmagania ze skrzynią pisała o szarpaniu manetki w przód i w tył. Biorąc pod uwagę wiek, zerowe doświadczenie z zygzakowymi skrzyniami oraz to że samochód posiadała od 3k mil można podejrzewać że szarpiąc się z lewarkiem przeskoczyła w tryb sekwencyjny. Wtedy szarpiąc przód tył zmieniała tylko biegi góra dół słysząc przy dużej redukcji wycie silnika (które opisała). Po tym wróciła na Drive i jakoś się zatrzymała.
piomic napisał/a: | i teoretycznie nie powinna sama wracać z manuala do automatu |
A w Lancerze CVT czasem nie ma tak że w jakiś określonych warunkach skrzynia to robi? Wydaje mi się że jak obroty spadną poniżej pewnej wartości. Ale mogę się mylić.
Andrew - 11-03-2010, 10:12
Nie wiem na ile to prawda i nie wiem czy czytaliście ten artykuł na WP, ale wrzucę linka: http://media.wp.pl/kat,10...,wiadomosc.html
|
|
|