[97-04]Galant EAxA/W - Tuleje poliuretanowe - Poliuretany gotowe.
swinks_UK - 22-01-2012, 22:47
komarsnk napisał/a: |
Tak więc widzisz MEMMITS - Internet kłamie |
Albo się nie umie korzystać z internetu...
Za stroną firmy Deuter:
"...W standardzie dajemy tuleje w oryginalnej twardości 75 ShA (przeważnie jest to kolor czerwony), jeżeli klient życzy sobie inną twardość, prosimy taką informację umieścić w uwagach przy zamówieniu...."
Tłumacząc na polski jest oferowana twardość standardowych tulei gumowych.
Hugo - 23-01-2012, 08:22
komarsnk napisał/a: | w wahaczach wzdłużnych (?? nie pomieszałem? W tych z mimośrodem) | To dwa różne wahacze.
komarsnk - 23-01-2012, 16:17
Hugo napisał/a: | komarsnk napisał/a: | w wahaczach wzdłużnych (?? nie pomieszałem? W tych z mimośrodem) | To dwa różne wahacze. |
No dobra no - niech będzie - WLECZONYCH
kochajj - 23-01-2012, 18:11
swinks_UK napisał/a: | komarsnk napisał/a: |
Tak więc widzisz MEMMITS - Internet kłamie |
Albo się nie umie korzystać z internetu...
Za stroną firmy Deuter:
"...W standardzie dajemy tuleje w oryginalnej twardości 75 ShA (przeważnie jest to kolor czerwony), jeżeli klient życzy sobie inną twardość, prosimy taką informację umieścić w uwagach przy zamówieniu...."
Tłumacząc na polski jest oferowana twardość standardowych tulei gumowych. |
u mnie na ori gumach jak ruszałem mocniej na 1szym biegu to opony ocierały o tylną dokładkę progu i nakładkę nadkola do tego stopnia że raz ją zerwało... po wymianie na czerwone poli już nie ociera, więc muszą być sztywniejsze
Kamil_Ziomek - 23-01-2012, 19:07
kochajj, Albo oryginalne gumy po 10 latach już nie miały tych samych parametrów co nowe
kochajj - 23-01-2012, 19:19
Kamil_Ziomek napisał/a: | kochajj, Albo oryginalne gumy po 10 latach już nie miały tych samych parametrów co nowe |
Pewnie gumy po 10 latach miały by mniejszą lub wiekszą sztywność, ale cały tył był 100% nowy i ori
swinks_UK - 24-01-2012, 22:46
kochajj napisał/a: | ... więc muszą być sztywniejsze |
Otóż nie, bodajże czerwone poli nie są sztywniejsze, a przynajmniej mają zbliżoną sztywność do standardowych tulei.
Wiem, bo pytałem jakiś czas temu ludzi z Deutera przez telefon jak robiłem zamówienie dla Garretha i Mike'a (miało być z możliwie najsztywniejszych mieszanek).
Chyba żółte są miękkie, a czarne twarde. Nie wiem za to jak sytuują się fioletowe.
malina_drizzt - 06-02-2012, 11:56
Powoli przymierzam się do wymiany wszystkich tulejek z tyłu na poli.
Nie wiem tylko jakim momentem dokręcać wahacze w stosunku do wartości podanych w manualu.
Czy dokręcać jak w manualu? czy trochę mocniej powiedzmy o 10Nm?
Pytałem w sklepach o smar silikonowy w tubce no i nie ma.
Jaki smar polecacie:
http://allegro.pl/smar-si...2094849473.html
http://allegro.pl/cx-80-s...2066288296.html
http://allegro.pl/smar-si...2099557949.html
http://allegro.pl/carlube...2089893086.html
Hugo - 06-02-2012, 12:25
malina_drizzt, jak bierzesz tuleje z Olkusza to odpowiednią ilość smaru dostaniesz w komplecie.
malina_drizzt - 06-02-2012, 13:31
Wiem o tym, ale potrzebuję trochę smaru do tulejek i sworzni z przodu.
Poza tym z czasem smar się wypłucze i wolę mieć na zapas.
A nie wiesz może jak jest z dokręcaniem?
swinks_UK - 06-02-2012, 14:29
Dokręcasz tak samo jak ori. Tu nic się nie zmienia.
pipi_ja - 06-02-2012, 16:33
Może czerwone miały być tej samej twardości co oryginały ale chyba im nie wyszło.
Mam cały tył na nich zrobiony i pracuje zdecydowanie głośniej niż na starych oryginalnych tulejach.
Zaczynam powoli kupować zwykłe gumowe i niedługo żegnam się z poliuretanami.
marcinzam - 18-03-2012, 19:43
pipi_ja napisał/a: | Może czerwone miały być tej samej twardości co oryginały ale chyba im nie wyszło.
Mam cały tył na nich zrobiony i pracuje zdecydowanie głośniej niż na starych oryginalnych tulejach.
Zaczynam powoli kupować zwykłe gumowe i niedługo żegnam się z poliuretanami. |
to jak w końcu jest z tymi poli-gumkami ,faktycznie są głośne , i czy ceny dla nas są inne niż na stronie producenta ?
zbir - 18-03-2012, 21:05
U mnie też po założeniu czerwonych poli wszelkie nierówności było głośnej słychać w kabinie ale potem wygłuszyłem całe wnętrze i teraz w jest w miare ok (choć zapewne na gumach byłoby jeszcze ciszej).
Natomiast z innej beczki - pare dni temu pekł mi wahacz tylny wleczony i zastanawiam sie czy nie ma to związku z tymi tulejami poli... Czy komuś zdarzyło sie już coś podobnego?
komarsnk - 18-03-2012, 23:03
marcinzam napisał/a: | pipi_ja napisał/a: | Może czerwone miały być tej samej twardości co oryginały ale chyba im nie wyszło.
Zaczynam powoli kupować zwykłe gumowe i niedługo żegnam się z poliuretanami. |
to jak w końcu jest z tymi poli-gumkami ,faktycznie są głośne , i czy ceny dla nas są inne niż na stronie producenta ? |
Przyznam, że ostatnio zauważyłem chamskie skrzypienie tyłu (bo tam mam poli) po przejeździe przez próg zwalniający Ale to jest przyczyną tego, że dałem smar, który był w zestawie i towot bo tylko to miałem pod ręką. Podczas normalnej jazdy nie słychać skrzypienia w ogóle.
|
|
|