To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

13zbyszek13 - 13-07-2010, 10:40

sibkods napisał/a:
Fakt, to podświetlenie przycisków radyjka i klimy ściemnia wyświetlacz radyjka.

Oczywiście że ściemnia lub rozjaśnia całą konsolę

wowo - 22-07-2010, 21:47

Kupiłem sobie na allegro żarówki W5W do postojowych wykonane z kilku LEDów. Niedość, że jedna z nich od razu nie odpaliła bo była niechlujnie sklejona, to 2 które zadziałały nie bardzo pasują do koloru ksenonów - mają 6000k i są zbyt białe (z lekką poświatą niebieską). A teraz po tygodniu w jednej z nich świecą już tylko 2 LEDy więc wracam do klasycznych żarówek :-)
13zbyszek13 - 23-07-2010, 07:16

Ja mam LEDy w pozycjach z przodu już z 6 miechów i jest wszystko Ok.
Moje mają jedną diodę w takiej jakby soczewce

Tomski - 25-07-2010, 11:26

Witam po dlugiej nie obecnosci na forum.
Czy ktos z was probowal montowac Ledy do Outlandera 2010 po faceliftingu,jesli tak to w jaki sposob.

13zbyszek13 - 25-07-2010, 16:21

Tomski napisał/a:
Witam po dlugiej nie obecnosci na forum.
Czy ktos z was probowal montowac Ledy do Outlandera 2010 po faceliftingu,jesli tak to w jaki sposob.

Są już dostępne w ASO jako opcja :lol:

Tomski - 26-07-2010, 17:37

13zbyszek13
Dostalem dzisiaj odpowiedz na e-maila z serwisu Plichty z Gdyni.Na razie nie maja ledów do jazdy dziennej,cen tez nie ale gostek napisal ze jak tylko sie pojawią to da znac.Czekam.

13zbyszek13 - 26-07-2010, 19:11

Tomski napisał/a:
13zbyszek13
Dostalem dzisiaj odpowiedz na e-maila z serwisu Plichty z Gdyni.Na razie nie maja ledów do jazdy dziennej,cen tez nie ale gostek napisal ze jak tylko sie pojawią to da znac.Czekam.

Napisz @ do MMC , wiem że jest już stworzona oferta jako opcja.
Rozmawiałem o tym z gostkiem z AUTO TESTU w Markach

mitsu00 - 26-07-2010, 20:32

Tomski napisał/a:
13zbyszek13

MMC Deutschland od dawna juz ma LED-y jako opcję do glona, tylko cena jest strasznie wysoka: 340 EUR.
http://www.mitsubishi-mot...ubehoer/top10/3

13zbyszek13 - 27-07-2010, 08:03

mitsu00 napisał/a:
MMC Deutschland od dawna juz ma LED-y jako opcję do glona, tylko cena jest strasznie wysoka: 340 EUR.
http://www.mitsubishi-mot...ubehoer/top10/3

Jak pisałem wyżej wiem że u nas też jest przygotowana taka opcja , rozmawiałem o tym z kierownikiem serwisu z Marek.
Najlepiej zasięgnąć języka u źródła czyli w MMC Polska.

Tomski - 27-07-2010, 10:56

Dzieki za pomoc Outlanderowcy :mrgreen:
Zeczywiscie ta cena z niemieckiego serwisu troche straszy ale pewnie u nas nie bedzie lepiej, jak znam zycie.A tak swoja droga to myslalem ze wymysla cos lepszego jak chociażby ledy miedzy zderzakiem a reflektorem jak to gdzies widzialem w modelu z 2008.

13zbyszek13 - 28-07-2010, 07:51

Myślę że cena jest tak wysoka ponieważ przy okazji sprzedaże LEDów do kompletu dołożą jeszcze nowe osłony z dziurami na LEDy w komplecie.
A stare zostaną na pamiątkę :D

Tomski - 29-07-2010, 18:10

Dostałem dzisaj e-maila z serwisu Plichta z Gdyni.Ledy do jazdy dziennej do Outka
1584 brutto plus robocizna 292,8 brutto czas realizacji 1 dzień.Wychodzi ze drozej niż Nach West

mitsu00 - 29-07-2010, 18:14

Tomski napisał/a:
Dostałem dzisaj e-maila z serwisu Plichta z Gdyni.Ledy do jazdy dziennej do Outka
1584 brutto plus robocizna 292,8 brutto czas realizacji 1 dzień.Wychodzi ze drozej niż Nach West

Buahahahahaha....... :finga: Kup sobie kolego LED-y Philipsa czy Helli i zamontuj sam w tych wnękach. Ewentualnie jeśli nie chcesz ciąć to zapytaj ile zaślepki kosztują. Ja wszystko zrobiłem sam i działa wyśmienicie. Koszt, to 400zł + 2-3h roboty.

sibkods - 29-07-2010, 19:02

Teraz wszyscy będa chcieli w gratisie dostawać ledki przy kupnie samochodu :)
tomko - 30-07-2010, 09:12

mitsu00 napisał/a:
Tomski napisał/a:

Buahahahahaha....... :finga: Kup sobie kolego LED-y Philipsa czy Helli i zamontuj sam w tych wnękach. Ewentualnie jeśli nie chcesz ciąć to zapytaj ile zaślepki kosztują. Ja wszystko zrobiłem sam i działa wyśmienicie. Koszt, to 400zł + 2-3h roboty.

Pytanie tylko czy masz Glonojada ? Po lifcie jest problem, poniewaz ustawienie owych zaslepek jest bardzo "na boki" i jesli ledy nie maja konstrukcji umozliwiajacej swiecenie na wprost ze skosa (duzego) to poprostu dupa, nie beda widoczne z przodu. Kombinowalem z Philipsami ale ustawienie ich na wprost w owych zaslepkach jest raczej niewykonalne przy zachowaniu fajnego "looka", nie wiem jak Hella ktora ma konstrukcje bardziej "ze skosa" :wink: