To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84

Anonymous - 21-03-2011, 13:56

Cytat:
Nankang NS-2
będziesz Pan zadowolony jak to mówi Rafał do swoich klientów na serwisie :) znajomy sprzedawca opon również bardzo je sobie chwali. a dlaczego taki rozmiar ? i gdzie tak tani dostałeś ? ja myślałem że jak mam 215/45 za 290 to było tanio a u Ciebie więcej gumy i jeszcze taniej ;)
Tomek - 21-03-2011, 14:13

Derpin napisał/a:
a dlaczego taki rozmiar ?

wczesniej jeździłem na 215/45R17
ale dwie mi padły
szukałem dwóch, ale nic nie było w dobrej cenie
a trafiły mi sie akurat 225/45R17
i jeździlo mi sie na nich b. dobrze
opona lekko wyższa od 215, ale już czuć różnice na dziurach, poza tym ciekawie wygląda

Derpin napisał/a:
ja myślałem że jak mam 215/45 za 290 to było tanio a u Ciebie więcej gumy i jeszcze taniej ;)

oponeo.pl
opony.com

niby więcej gumy, ale jakas tam promocja była

Tomek - 23-03-2011, 12:57

Szukając dywaników welurowych, właściwie tylko te dwie opcje z allegro wyglądają jako tako:

http://allegro.pl/tanie-d...1484731703.html

http://allegro.pl/dywanik...1484731692.html

różnica jedynie 11 zł i 2 mm grubości

ktoś ma jakies ciekawsze propozycje ?

Andrew - 23-03-2011, 14:15

tomek84 wydaję mi się, że ten dywaniki z linków, które podałeś wystarczą jak najbardziej :wink: I bierz te tańsze, bo to takie same dywaniki :)
Hugo - 23-03-2011, 15:20

tomek84 napisał/a:
ktoś ma jakies ciekawsze propozycje ?
Wiesz co czasami trafiają się na alle... fotki wnętrz Gali i widzę w nich oryginalne dywaniki welurowe. Na Twoim miejscu kupiłbym takie w dobrym stanie. Powiem Ci, że w Maździe, Colcie i czymś tam jeszcze miałem takie uniwersalne dywaniki z alle... i to nigdy nie jest to, przesuwają się itd. Teraz w Galancie mam ori welurowe i to jest coś wspaniałego, leżą tam gdzie je położę, doskonale pasują itd.
Owczar - 23-03-2011, 15:27

Ale te dywaniki są wycięte specjalnie do Galanta...
Anonymous - 23-03-2011, 15:51

mam u siebie te chyba te z pierwszego linku, ogólnie z jakością itd to jak za te pieniążki może być. tylne leżą perfect, ale przód to mógł ktoś się odrobinę bardziej postarać, za to nic się nie zwiją, nie łuszczy i nie wchodzi po pedały, podejrzewam jednak krótką żywotność tych dywaników u mnie używane były również w zimie i już delikatnie na tym pod nogami kierownika widać użycie, pozostałe wciąż jak ze sklepu :P
Tomek - 23-03-2011, 15:56

Hugo napisał/a:
Wiesz co czasami trafiają się na alle... fotki wnętrz Gali i widzę w nich oryginalne dywaniki welurowe.

mam takie w stanie idealnym, oprócz jednego - kierowcy
dziura pod butem i guma, którą są podklejone się sypie

Hugo napisał/a:
miałem takie uniwersalne dywaniki z alle

to nie są uniwersalne, a dedykowane

Derpin napisał/a:
mam u siebie te chyba te z pierwszego linku, ogólnie z jakością itd to jak za te pieniążki może być. tylne leżą perfect, ale przód to mógł ktoś się odrobinę bardziej postarać, za to nic się nie zwiją, nie łuszczy i nie wchodzi po pedały, podejrzewam jednak krótką żywotność tych dywaników u mnie używane były również w zimie i już delikatnie na tym pod nogami kierownika widać użycie, pozostałe wciąż jak ze sklepu :P

ile km zrobiłeś z tymi dywanami ??

można jeszcze kupić oryginałki w salonie
ale to jest kwota juz coś ponad 100-150 zł za dwa przednie
a ja potrzebuje de-facto 1 sztuke, więc troche drogo

Anonymous - 23-03-2011, 16:07

tomek84 napisał/a:

ja zrobiłem 6 tys, nie wiem ile zrobił Mateusz bo dywany były już w aucie jak je kupiłem od Niego ale sądzę że więcej niż 10 tys nie mają, wiesz to jest taki dywan który co 2 max 3 lata ciągłego użytku (również w zimę) idzie do wymiany. Ogólnie polecam, chociaż mogły by być odrobinę lepsze jakościowo, a może to ja jestem taki wymagający ;) :P

Tomek - 23-03-2011, 18:06

Derpin napisał/a:
tomek84 napisał/a:

ja zrobiłem 6 tys, nie wiem ile zrobił Mateusz bo dywany były już w aucie jak je kupiłem od Niego ale sądzę że więcej niż 10 tys nie mają, wiesz to jest taki dywan który co 2 max 3 lata ciągłego użytku (również w zimę) idzie do wymiany. Ogólnie polecam, chociaż mogły by być odrobinę lepsze jakościowo, a może to ja jestem taki wymagający ;) :P

eeee, to biore

jeśli mi wytrzymają 2 sezony to za tę cenę mi wystarczy, zwłaszcza, że od pół roku przeloty mam emeryckie (nie było chyba miesiąca, żebym zrobił tysiąc km)

na zime mam gumowe, ale tylko z przodu (i tak rzadko kiedy jeżdże z kims, a w więcej niż 2 osoby to tylko od święta), ale i te pójdą na następną zimę do wymiany

Hugo - 23-03-2011, 19:32

Owczar napisał/a:
Ale te dywaniki są wycięte specjalnie do Galanta...
No to odpada jeden problem-pasowania (choć nie zawsze), ale pozostaje problem trwałości i przesuwania się.
Jogurt - 24-03-2011, 20:20

przesuwać się nie powinny bo są gumowane od spodu. w colcie mam takie z gumą i zero problemów. gość ma jeszcze lepsze komplety za 90pln jakoś i tamte mają litą gumę od spodu. w galu 2 tylne mam oryginalne, jakby ktoś się chciał pozbyć przednich to chetnie kupię.
tomek84, ładny rekin. tylko kolor ciężki do utrzymania w czystości.

Tomek - 24-03-2011, 21:11

Jogurt napisał/a:
w galu 2 tylne mam oryginalne, jakby ktoś się chciał pozbyć przednich to chetnie kupię.

mam to samo
tylne 0% zużycia
prawy z przodu 10% zużycia
dywan kierowcy już niestety wysłużony
wiem, że w ASO można kupić same przednie, ale za coś 100-150 zł, także bez sensu
wiele też nie jeżdżę tego roku, więc nie będe tez kupować niewiadomo czego

zamówiłem te najtansze i zobaczymy

Jogurt napisał/a:
tomek84, ładny rekin. tylko kolor ciężki do utrzymania w czystości.

a dziękuje
niestety kolor jest jaki jest
obecnie myje go na automatycznej na statoilu, mają bardzo delikatne szczotki
myłem na bezdotykowej, ale to przy tym kolorze i syfie na drogach trzeba by jezdzic co 3-4 dni
teraz jezdze co 3-4 tygodnie i mam auto ladne tak z tydzien po myciu
w lecie bede jeszcze woskowine nakladac

ale jak to mówią: coś za coś

fj_mike - 24-03-2011, 21:32

tomek84 napisał/a:
ale jak to mówią: coś za coś

Dokładnie. W sumie kolor mojego to taki nijaki. Z nastaniem wiosny nabrał blasku i zaczął się znowu podobać. Nie mam jakiegoś większego problemu z utrzymaniem czystości.
Zastanawiałem się kiedyś nad zderzakiem SE i doszedłem do wniosku, że przy tym kolorze nadwozia wyglądałby pokracznie :D
Czarny ma swój urok ;)

Tomek - 24-03-2011, 21:37

fj_mike napisał/a:
Zastanawiałem się kiedyś nad zderzakiem SE i doszedłem do wniosku, że przy tym kolorze nadwozia wyglądałby pokracznie :D

też tak uwazam
poza tym jak już zderzak od SE, a już na pewno przy Avance, to musi iść w komplecie z progami i tylnym zderzakiem