To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - ASX -zapisy

jaca71 - 17-05-2010, 10:44

Trik napisał/a:
Raczj bardzo porównywalny z SD 400l, a większy niż SB 344l. :wink:

410L bez suba w bagażniku :)

Morfi - 17-05-2010, 10:46

Trik, bardziej z SB gdyz mozna pakować wyżej a w sedanie ogranicza klapa.
Ponadto bagaznik w SB to dla Mnie jakas pomyłka. Nawet z wózkiem dzieciecym byłby tam problem.

[ Dodano: 17-05-2010, 10:47 ]
jaca71, mi pisze że ASX ma mieć 416 l :)

krzychu - 17-05-2010, 11:12

Morfi napisał/a:
Nawet z wózkiem dzieciecym byłby tam problem.

A w sedanie jest lepiej? Ja jestem zwolennikiem sedanów ale jednak funkcjonalność bagażnika SB bije na głowę sedana. A po złożeniu siedzeń to prawie bagażówka (złożenie siedzeń w sedanie niewiele daje)

Morfi - 17-05-2010, 11:35

krzychu, Dlatego dla Mnie ASX wydaje sie lepszy od Lancera (przepraszam wszystkich uzytkowników Lancerów)
seir - 17-05-2010, 11:45

Jeszcze w czerwcu dostarczę duużo zdjęć i opini o ASX :) Mój brat się na niego pokusił i będzie okazja go potestować :)
krzychu - 17-05-2010, 11:48

Znaczy nie widziałem bagażnika w ASX-ie ale jeśli będzie przynajmniej podobny do SB (a ASX jest poro krótszy) to i tak będzie dobrze. W końcu jest też wyżej zawieszony więc próg załadunkowy też może być wyżej. Ze względu na 4x4 podłoga może być płytsza itd.....

ASX to w moim mniemaniu dobre auto do miasta (krótkie trasy) i na wypad na łąkę czy na działkę jako drugie auto w rodzinie.

A co do jaca71 jazdy lancerem na łąkę to dużo będzie zależało do opon... Wystarczy trochę trawy (wcale nie wilgotnej) i auto potrafi nie jechać....

A jak ktoś kupi ASX-ia bez 4x4 to tylko dla wyglądu i odróżniania się od innych i to też jest jakiś target....

jaca71 - 17-05-2010, 11:48

Morfi napisał/a:
jaca71, mi pisze że ASX ma mieć 416 l :)

Mnie chodziło o... Lancera sedan 400 z subem 410 bez suba :)
Morfi napisał/a:
Ponadto bagaznik w SB to dla Mnie jakas pomyłka. Nawet z wózkiem dzieciecym byłby tam problem.

Nie popadajmy w skrajności z dwójką dzieci, z jednym wózkiem i bagażami dla 2+2 pojechałem nad morze oplem corsą z ogromnym bagażnikiem 260L. Kupa bagaży na chodniku była większa od samochodu i wszystko weszło ;)
To jest tak z rozpasaniem. Jak miałem 260 L wszystko wchodziło. Od czasu kiedy mam te ~400L to nie bardzo mam co z miejscem robić żeby mi walizki po bagażniku nie latały to jej na zaparcie układam bo tyle wolnego miejsca jest :P

krzychu - 17-05-2010, 11:54

jaca71 napisał/a:
żeby mi walizki po bagażniku nie latały to jej na zaparcie układam bo tyle wolnego miejsca jest :P

O to to właśnie w autach powinny być jakieś fabryczne przegródki lub miejsca mocowanie jakiś ściągaczy czy czegoś.

A jeszcze jedno zważywszy na "ogromną" sprzedać 3 diamentów w Polsce można śmiało powiedzieć że nie każdemu muszą sprzedać ASX-a a i tak pewnie odniesie sukces na skalę europejską w Polsce jak Outek czy Lancer.

Morfi - 17-05-2010, 12:40

Ja teraz po CARI nie będe sobie umiał wyobrazic mniejszego bagaznika aniżeli 400 l i to bedzie jeden z priorytetów przy wyborze kolejnego Auta.
A Corsą C jezdze i miejsca to nawet na zakupy nie wystarcza :D

gzesiolek - 17-05-2010, 14:01

krzychu, strasznie zdemonizowales sedana Lancera, a przeciez rodzinka 2+1 na dluzszy wyjazd plus wozek (i to z gondola 79cm) plus bagaze, spokojnie sie miesci a jeszcze przednie siedzenie obok mnie mialem puste, bo zona core dogladala...
Po prostu sedna nie nadaje sie do wozenie wiekszych mebli, AGD itp. do zwyklej pakownosci jest ok...
Jesli do ASX, mozna tez sie tak spakowac to miejsce bagazowe jest ok... bo na jazdach probnych przed zakupem Lancerka ogladalem dokladnie Qashqaia i SX4, i ten pierwszy mial bagaznik na poziomie Lancerka, ale mniej miejsca na tylniej kanapie, to SX4 to jednak klasa B i iloscia miejsca nadaje sie dla singli, albo jako drugie auto a nie na auto rodzinne... a w bagazniku to z wozkow to tylko "parasolki" :D
Jesli ASX da ilosc miejsca w kabinia na poziomie Lancera a jednoczesnie bagaznik bedzie nie mniejszy niz w sedanie a bardziej ustawny (wysokosc) to auto moze byc hitem dla mlodych rodzin...

Trik - 17-05-2010, 14:16

Spokojnie Rodacy, jeszcze 6-8 tygodni i wszystko będzie jasne :P Mnie też korci/ciekawi, jak diabli, ten ASX, ale czekam, czekam, czekam, ..... :roll:
jaca71 - 17-05-2010, 14:23

krzychu napisał/a:
A co do jaca71 jazdy lancerem na łąkę to dużo będzie zależało do opon... Wystarczy trochę trawy (wcale nie wilgotnej) i auto potrafi nie jechać....

Nie przypuszczam by ASX miał opony terenowe ;) Dodatkowo dzielność ASX'a w terenie (hipotetyczną) do porównania z Lancerem brałem dla wersji 2WD. Mam wrażenie że będzie zbliżona :) No może kąt zejścia będzie dla ASX większy jako krótszego z większym (minimalnie) rozstawem osi.

Morfi - 17-05-2010, 14:26

gzesiolek, dokładnie. Nawet z tyłu może byc mniej miejsca aniżeli w Lancerze :)
eMBe - 17-05-2010, 15:38

Z rozmiarem bagażnika jest różnie - zależy kto co pakuje, jakie dzieci itd. Ja wcześniej w Carismie mieściłem się bez problemu, ale dlatego, że było tylko 1 dziecko, więc tylne siedzenie było też zapakowane. Teraz w Maździe 6 hatchback z dwójką dzieci ledwo się mieszczę - środek zapakowany cały (oprócz bagażnika), dobrze, że nie mam nic pod nogami :P , jak się ostatnio po wyjeździe wakacyjnym wypakowywałem naliczyłem 10 kursów z samochodu do domu z zawartością bagaży, hehe. Tak więc Outlander dałby radę, ale czy ASX? Chociaż dzieci rosną, więc teoretycznie mniej bagaży - pampersy, wózek itd..
W ASX można teoretycznie ładować w górę, pytanie o to czy rzeczywiście - okaże się w praktyce, na ile pamiętam Nissana Qash.. to pomiędzy półką a sufitem miejsca było niewiele.

krzychu - 17-05-2010, 15:48

Są jeszcze bagażniki dachowe które podczas rzadkich wypadów dają świetnie radę.