Sigma/Diamante Ogólne - Kupno Sigmy
VirMan - 28-10-2011, 15:35
ja się zastanawiałem nad kupnem drugiego auta - diamanta albo coś, ale niestety nie ma już w takim stanie żeby opłacało się je codziennie eksploatować. Chyba kupię teraz coś nowszego z dobrej półki , bo niestety za te same pieniądze kupić sie nic rozsądnego nie da Wkleję tu fotki z zamontowanym UKP zamiast zegarka - muszę jeszcze centralkę podłączy ć trochę było rzeźbienia i szlifowania płytki wyświetlacza żeby weszło w tę wąską szczelinkę
To będą ostatnie fotki przed blacharzem - zniknie mi diamancik na miesiąc ponad u odpicowywacza nadwozi
zbyszek05 - 28-10-2011, 18:55
Kolor jest okropny pod wzgledem utrzymania w czystości - każdy pyłek widać - twój kolor mi się podoba wojtek
A tak na poważnie to rozważam taką myśl sprzedaży albo zamiany na kombi - jednak sam wiem że będzie to chyba drugi misiek bo sigme będzie ciężko popchnąć zatem się nie zrażam i nie spieszę
wojtas - 28-10-2011, 21:47
Więc dokup sobie kombi i problem z głowy. Jedyny minus do opłaty x2. Poza tym same plusy, godziny dłubania by doprowadzić egzemplarz do stanu by móc cieszyć się z jazdy. Bagażnik tak pojemny że, idzie się wyspać.
zbyszek05 - 29-10-2011, 14:26
Widzisz - z sigma kombi będzie problem ,a nie wiem czy wystarczy mi zapału by kupić wychodzony egzemplarz i inwestować .Szybciej można kupić inne auto np. gal 2.5 v6 albo 530 bmw - jest jeszcze inna możliwość - takie coś :
http://otomoto.pl/mitsubi...-C21141271.html
Piotr Z - 30-10-2011, 10:27
VirMan napisał/a: | ja się zastanawiałem nad kupnem drugiego auta - diamanta albo coś, |
Bartek może juz niedługo będziesz miał altrnatywę w postaci nowego diamante .Patrz mój post w co po sigmie
[ Dodano: 30-10-2011, 10:28 ]
rupert70 napisał/a: | patriotazz
Wysłany: Dzisiaj 18:22
ja planuje kupno sigmy ale dopiero jak sprzedam moją Cari
Piotr Z jest z Lublina ,ma Sigmę ,może Ci pomóc w oględzinach .Jakbyś chciał to myślę ,że Ci chętnie pomoże.Wystarczy że poprosisz Sigmowca, nie odmawiamy |
oferta z mojej strony jak najbarzdiej aktualna.
VirMan - 30-10-2011, 17:59
zbyszek05, auto piękne - szczerze to chyba mi wpadło w oko - idealnie takiego czegoś szukałem - myślałem o aucie typu roadster , ale to będzie praktyczniejsze - czas spędzony z nim kiedy diamancik będzie odmładzany nie będzie nudny dzięki za linka
[ Dodano: 30-10-2011, 18:01 ]
kurcze manual.... no żeby taką pluskwe do takiego auta wsadzić... nie doczytałem... ;( buuuuuuuu
koral - 02-11-2011, 10:59
Seichan napisał/a: | Przepraszam z góry za OT
To ja poproszę Ciebie o przyjazd na spot w listopadzie Strasznie się stęskniłam za sigmową rodziną |
Jaki spot w listopadzie? Gdzie jest jakieś info?
Piotr Z - 02-11-2011, 12:25
nie ma info bo chodzi o spot regionalny czyli lubelski , oczywiscie zapraszamy
koral - 02-11-2011, 12:31
Uff, no i wszystko jasne. Trochę mi ulżyło, że jednak nie jest tak źle ze mną i nie przegapiłem ważnej informacji o spocie Sigm z całego kraju
alfig - 11-02-2012, 00:40
Czesc. Ja mam do sprzedania moja Sigme, 24V, 4WS itd. Rok 1991, bordo metalic, 2 lata temu w autoryzowanym serwisie Mitsubishi wymienilem caly rozrzad, pompe wodna, wszystkie uszczelniacze na wale itd. W sumie zaplacilem 1800 euro, rachunki sa, akumulator Banner, roczny, klima dziala, nowy osuszacz powietrza, to przed rokiem robilem. Auto posiadam od 13 lat, nigdy nie zawiodlo. Jedyny problem to simmerblocki, przy wachaczach. Sa do wymiany. Sigma byla zarejestrowana na austriackich tablicach, ma 215 tys. km, orginalne. Jak ja kupowalem miala ok. 70 tys km. Serwisy zawsze w autoryzowanym warsztacie. Problem polega na tym, ze nie chcialbym oddac jej w rece jakiegos turka bo to jest czesc mnie, czlonek rodziny. Mam na sprzedaz ok. 2 tyg. bo wynajalem garaz. Teraz ciesze sie Mazda CX7, 260 KM. Cena wywolawcza to 1300 Euro. Auto stoi u mnie w Wiedniu. Jesli ktos ma ochote to prosze o maila. alfig707@yahoo.de Pozdrawiam Alfig
GóR3K - 11-02-2012, 13:53
alfig napisał/a: | Czesc. Ja mam do sprzedania moja Sigme, 24V, 4WS itd. Rok 1991, bordo metalic, 2 lata temu w autoryzowanym serwisie Mitsubishi wymienilem caly rozrzad, pompe wodna, wszystkie uszczelniacze na wale itd. W sumie zaplacilem 1800 euro, rachunki sa, akumulator Banner, roczny, klima dziala, nowy osuszacz powietrza, to przed rokiem robilem. Auto posiadam od 13 lat, nigdy nie zawiodlo. Jedyny problem to simmerblocki, przy wachaczach. Sa do wymiany. Sigma byla zarejestrowana na austriackich tablicach, ma 215 tys. km, orginalne. Jak ja kupowalem miala ok. 70 tys km. Serwisy zawsze w autoryzowanym warsztacie. Problem polega na tym, ze nie chcialbym oddac jej w rece jakiegos turka bo to jest czesc mnie, czlonek rodziny. Mam na sprzedaz ok. 2 tyg. bo wynajalem garaz. Teraz ciesze sie Mazda CX7, 260 KM. Cena wywolawcza to 1300 Euro. Auto stoi u mnie w Wiedniu. Jesli ktos ma ochote to prosze o maila. alfig707@yahoo.de Pozdrawiam Alfig |
Kolega możesz wrzucic tu na forum foto tego autka ?
zbyszek05 - 11-02-2012, 18:23
mitsubishi - Zlecenia - - Oferia.pl oferia.pl ›
...zlece przekladke silnika samochodu marki mitsubishi sigma,posiadam wszystkie narzedzia i warsztat,auto znajduje sie na terenie austrii,naturalnie… Zlecenia ...
Czy to przypadkiem nie twoje zlecenie alfig ?
GóR3K - 12-02-2012, 11:09
Proszę tu jest do sprzedania z Niemiec ładna sigma za smieszne pieniądze i mały przelot bo 170 tyś km :
http://www.ebay.de/itm/ws...id=314782872514
6 godzin do końca licytacji
alfig - 12-02-2012, 16:38
Czesc, nie wiem, jak wkleic fotki do forum wiec moge je podeslac wszystkim zainteresowanym mailem. A co do postu od Zbyszka 05 to na pewno nie ja zlecalem czy zlecam jakies przekladki silnika. Pozdrawiam Alfig
zbyszek05 - 13-02-2012, 10:34
Alfig nie stresuj się po prostu znalazłem to w sieci - myślałem ze może masz coś z tym wspólnego - fotek nie mogłem znaleźć
|
|
|