To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nareszcie jest Avance !!!:D:D

Hubeeert - 04-01-2012, 13:21

robertdg napisał/a:
nie masz pojecia jak fatalnie i nieprzyjemnie ta barwa wpływa na wzrok ludzki.
Święte słowa, to, że Tobie nie przeszkadza nie oznacza, że nie przeszkadzasz innym.

Dla mnie szczytem jest zakładanie świateł ksenonowych po to, żeby mi było dobrze a reszta niech ma problem...

Tomek - 04-01-2012, 13:22

Hubeeert napisał/a:
Święte słowa, to, że Tobie nie przeszkadza nie oznacza, że nie przeszkadzasz innym.

Dla mnie szczytem jest zakładanie świateł ksenonowych po to, żeby mi było dobrze a reszta niech ma problem...

ale to nie jest nawet "dobrze dla mnie"
bo może i widać lepiej, ale przy takim profi oświetleniu wzrok się szybciej męczy i pogarsza
w efekcie widzi się lepiej tylko przez chwile

Rafal_Szczecin - 04-01-2012, 13:26

Panowie, ale nie mylmy tez rozwiazan .
mozna
- wlozyc hidy i jezdzic, oslepiajac innych
- wlozyc hidy, ustawic, jezdzic nie razac nikogo po oczach.
druga sprawa tez jest kolor "xenonu" 8000 to juz niestety niebieski/fiolet, co jest chyba lekka przesada ;) , o 10000 nie wspomne, bo wtedy juz chyba nie ma mozliwosci, zeby nie dawac po galach, nawet po ustawieniu swiatel

jak wiadomo, sam mam hidy, soczewke i dobrze ustawione swiatla, i wiem(sprawdzone), ze nikogo nie oslepiam, a droga jest naprawde duzo lepiej oswietlona .

emilio_09 - 04-01-2012, 13:37

tomek84 napisał/a:
ale to nie jest nawet "dobrze dla mnie"

ksenony to jedna wielka tragedia dla kierującego podczas opadów deszczu,
miałem tą nie przyjemność prowadzić Audi A6 na białych ksenonach wracając z Gdańska autostradą do Torunia- mam nadzieje nigdy więcej, tragedia :!: :!:
nic nie widać ( zaznaczam podczas deszczu) bez porównania z moimi światełkami z miśka 8)

Anonymous - 04-01-2012, 13:39

xenon bez soczewki i jeszcze o barwie 8000 :?: :!: jestem na NIE :evil:
sveno - 04-01-2012, 14:25

KamilR10 napisał/a:
Kilka dni temu założyłem ksenony 8000k

widze, że zostałeś zlinczowany.... i słusznie, bo to co zrobiłeś jes egoistyczne, głupie i bezsensowne.
Egoistyczne bo oślepiasz wszystkich, to, że "diagności" nie zwrócili na to uwagi o niczym nie świadczy. Do ksenonu wymagane jest gładkie szkło i spryskiwacze wysokociśnieniowe tak coby to szkło myć, nawet niewielka ilość kurzu na reflektorze sprawia, że światło zostaje mocno rozproszone i wtedy nawet dobre ustawienie reflektora nie pomaga.
Głupie i bezsensowne, bo niebieskim światłem drogi sobie nie doświetlisz, oko ludzkie nie jest przystosowane do tej długości fali. Wracając z sylwestra widziałem taką jedną "bunie" na niebieskich ksenonach, jechała z naprzeciwka, o ile światła normalnych samochodów elegancko odbijały się w mokrej nawierzchni o tyle ten niebieski już nie. Pomijając już fakt, że mnie to skutecznie raziło, to wyglądało to.... delikatnie mówiąc fatalnie.

robertdg - 04-01-2012, 18:13

Cytat:
Dlatego pojechałem na przegląd, sprawdzali ustawienie świateł i nikt nawet nie powiedział, że coś jest nie tak, może się tak wydawać że jest tragedia, ale żarnik jest zasłonięty odbłyśnikiem i naprawdę rozkład światła nie jest zły, kontroli policyjnej jak na razie też nie miałem a już kilka razy spotkałem patrol.
Mijaj się z takim o zmroku w deszczową pogode, niebieska barwa w żaden sposób nie jest korzystna, ba zastrzeżona jest dla służb bla bla bla mogę se ględzić a i tak to nic nie da :?
m6riano - 04-01-2012, 19:28

Rafal_Szczecin napisał/a:
natomiast 8000 juz tak

6 już czasem też...

KamilR10 - 05-01-2012, 01:17

chyba już wszystko zostało powiedziane,

co zrobić, człowiek na błędach się uczy, może rzeczywiście trochę przesadziłem,

m6riano - 05-01-2012, 02:33

Moja rada taka:
mijania zmień na 6k a długie wrzucaj jakie chcesz..i tak ich używasz kilka sekund

KamilR10 - 03-02-2012, 18:57

brrr....zimno :P

ostatnio, chyba od tego że auto stoi bez garażu i na zewnątrz, mam mokrą wykładzinę i całą wycieraczkę, na miejscu pasażera, uszczelki posmarowałem, żeby nie przymarzały, wyglądają ok, nie wiem skąd woda się tam wzięła, teraz jak ją usunąć, pod spodem powinny być jakieś gumowe koreczki jeśli się nie mylę?

sveno - 03-02-2012, 20:31

a używasz klimy w zime? Ona osusza powietrze.
KamilR10 - 03-02-2012, 22:07

Nie używam, nie jest nabita, mam gdzieś nieszczelność i czynnik ucieka.
deejay - 03-02-2012, 22:19

KamilR10 napisał/a:
Nie używam, nie jest nabita

To masz odpowiedz skąd ta wilgoć w zimie pod nogami :wink:

KamilR10 - 03-02-2012, 22:42

dlaczego akurat w tym miejscu tyle wody się nazbierało?