ASX Ogólne - Przegląd ASX'a
rezon - 27-09-2012, 09:04
thingrim2 napisał/a: | Orintujecie sie czy wymiana oleju jest platna w takim przypadku , czy to jest w ramach gwarancji ? | każda wymiana oleju jest płatna, jak masz za mało to po prostu dolej oleju. Po co zawracać głowę/wydawać kasę w ASO.
krzychu - 27-09-2012, 09:08
rezon napisał/a: | thingrim2 napisał/a: | Orintujecie sie czy wymiana oleju jest platna w takim przypadku , czy to jest w ramach gwarancji ? | każda wymiana oleju jest płatna, jak masz za mało to po prostu dolej oleju. Po co zawracać głowę/wydawać kasę w ASO. |
Niekoniecznie. Jeśli było wynikiem problematycznego oprogramowania (zbyt częsta i niekończąca się regeneracja DPF-u) to wymieniali zazwyczaj na koszt MMC.... Jeśli na nowym sofcie (wgrany już wcześniej) nadal się tak dzieje to pewnie nie będzie darmowa...
Ps. Jak zrozumiałem poziom X oznacza zbyt duży poziom oleju?
rezon - 27-09-2012, 09:17
krzychu napisał/a: | Ps. Jak zrozumiałem poziom X oznacza zbyt duży poziom oleju? | ja zrozumiałem dokładnie odwrotnie
jaceksu79 - 27-09-2012, 17:44
krzychu napisał/a: | Jeśli było wynikiem problematycznego oprogramowania (zbyt częsta i niekończąca się regeneracja DPF-u) to wymieniali zazwyczaj na koszt MMC |
aha.. na jaki olej??
krzychu - 27-09-2012, 18:43
jaceksu79 napisał/a: |
aha.. na jaki olej?? |
Aż się dziwię, że jeszcze nie nadwyrężyłeś cierpliwości admina... Zapytaj tych co im wymienili, ale stawiam, że na ten z którego im kupili wyposażenie warsztatu lub wysłali właściciela do japonii na wycieczkę.
Wedrowiec - 27-09-2012, 23:24
Nie każda wymiana oleju jest płatna, było o tym tutaj na forum. Wzrastający poziom oleju (a dla mnie "przekroczył" = przybywa) był u wielu spowodowany błędnym softem. Wgranie tego softu wymagało zmiany oleju -> tym samym nie płacisz za olej ani za jego wymianę. Jeden z forumowiczów zapłacił, później interweniował i zwrócili mu kasę. Ode mnie też zresztą najpierw wzięli kasę a później musieli faktury korygować a sam olej 2 razy wymieniali na swój koszt
thingrim2 - 01-10-2012, 20:33
Witam
Wszystko zostalo zrobione bezplatnie , wymienili olej , wgrali nowsze oprogramowanie , w sumie bez problemow i czekania. Okazalo sie ze alternator do wymiany , zamowili, wiec zawitam ponownie w serwisie.
Jestem zadowolony w sumie mialem darmowy przeglad , mialem przejechane 8000 , zresetowali komputer , kolejny przeglad po 20000
Szkoda tylko ze kupujac nowy samochod musze do serwisu jezdzic.
Wszystko odbylo sie u dealera RM Filipowicz w krk, w sumie nie chcialem tam jechac po tym co poczytalem na forum ale z racji tego ze wszystko zalatwiala moja zonka (bylem za granica) a tylko ten salon znala (tam kupulismy auto) to po konsulatacji telefonicznej zawiozla auto i po kilku gdz bylo do odbioru.Nie miala ksiazki serwisowaej wiec nie mam nic wbite na chwile obecna ale sobie dopiln
uje zeby wszystko uzupelnili w czasie wymiany alternatora. Ogulnie salon na PLUS musze powiedziec.
Pozdr
MAr
Wedrowiec - 07-10-2012, 21:12
Upewnij się 10 razy z przeglądem - u mnie też było jakoś po 8 tysiacach km a kolejny i tak obowiązkowo przy 15 kkm. Weź potwierdzenie od mitsu że możesz przy 20 - bo dealer teraz swoje a jak odpukać coś się walnie - to powiedzą żebyś się bujał bo nie dotrzymałeś warunków gwarancji (przegląd co 15).
rezon - 08-10-2012, 07:00
Wedrowiec napisał/a: | Weź potwierdzenie od mitsu że możesz przy 20 - bo dealer teraz swoje a jak odpukać coś się walnie - to powiedzą żebyś się bujał bo nie dotrzymałeś warunków gwarancji (przegląd co 15). | Dokładnie - nic na "gębę", nawet papier nie zawsze jest pewny, ale przynajmniej masz się czym podeprzeć (nie mylić p z t Powinieneś mieć wpisane w książkę następny przegląd przez x km lub Y data
roch_27 - 13-11-2012, 20:15
2-gi przegląd ASX'a (1.6) w Poznaniu w Mitsubishi Polody z moimi częściami wyszedł nieco ponad 530 pln
Z ważniejszych spraw wymieniono:
- olej w silniku
- filtr oleju
- podkładkę filtra
- filtr przeciwpyłkowy
- filtr powietrza
- płyn hamulcowy
dodatkowo został wykonany przegląd powłoki lakierniczej.
Na liście było jeszcze więcej punktów kontrolnych zgodnych z wykazem dostępnym na stronie Mitsubishi
Oczywiście autko umyte, wyczyszczone.
Ogólnie bez zastrzeżeń
pozdro
Wedrowiec - 13-11-2012, 21:41
u mnie drugi przegląd ~1600 zł.
wlodeks - 27-11-2012, 22:30
Drugi przegląd podobnie jak u poprzednika ~1600 zł. Przyjechałem do serwisu na 3 tygodnie przed terminem żeby mogli sprowadzić alternator wymieniany w ramach akcji serwisowej. Pracownik zapisujący mnie na przegląd był w wyuczony sposób miły i stwierdził, że "zabezpieczą" alternator do czasu gdy będę miał przegląd. Przegląd odbył się w planowanym terminie. Jakież było moje zaskoczenie gdy przy odbiorze samochodu pracownik odczytał mi wszystkie czynności, które wykonano w ramach przeglądu, a nastepnie stwierdził że.... mój samochód objęty jest akcją serwisową i już zamawiają dla mnie alternator . Nie muszę chyba pisać jaka była moja reakcja. Kolejny przyjazd do serwisu i kolejna strata czasu. Co prawda przeprosili za błąd pracownika jak również zagwarantowali mi samochód zastępczy na czas wymiany alternatora, nie zmienia to jednak faktu, że tak nie powinno to wszystko wyglądać.
pablo diablo - 01-12-2012, 10:25
Nic się nie przejmuj mi gdy wymieniali ten alternator zepsuli samochód. pourywali jakieś filtry od turbo podczas wymiany, pokleili na superglu i i myśleli że się nie wyda gdy po wyjedzie z serwisu samochód coś dziwnie nie przyspieszał. wróciłem i przyznali sie co zrobili . zepsuli i zataili. Jak jestem spokojnym łagodnym człowiekiem to nigdy tak nie krzyczałem na starszych od siebie Panów jechałem po nich równo przy kierowniku i pracownikach myślałem że ich tam poprzestawiam. Praktykanci z 1 klasy samochodówki lepiej by sobie z tym poradzili. tak wyglądają nasze Polskie DROGIE serwisy niestety. Oczywiście niema co wpadać skrajności ale tak jak mnie potraktowali to szok. I nie mam na myśli błędu w sztuce tylko błędu i zatajenia.
quarniento - 10-01-2013, 17:55
GRAFIX BIAŁYSTOK
I szy przegląd plus odgrzybianie klimy i przegląd nadwozia, dodatkowo poprawianie (nie wycenione acz ujęte w protokole) po kaszaniarzach z Warszawy a dokładnie Raszyna ale o tym już gdzie indziej napiszę, razem 702 netto, materiały serwisu.
NA TEMAT I W MIŁEJ ATMOSFERZE, TAK TRZYMAĆ
ps
Specjalne podziękowania dla @Trik - warto było pojechać.
ps2
Dla chetnych oczekujących możliwość zamówienia obiadu, kawa/herbata/mycie i sprzątanie wozu w standarcie
max_32 - 17-01-2013, 17:50
Panowie i Panie,czy ktoś robił trzeci przegląd ASX diesla?z jakimi kosztami trzeba się liczyć?pzdr.K
|
|
|