To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Shrek!

robertdg - 07-08-2012, 08:22

Zwarcie na automacie
Fragu - 09-01-2013, 14:49

No i tak jeżdże i zblizam sie do granicy niesprzedawalnosci czyli 300 tys :)

Ostanio wymieniłem poduszke silnika, a dzisiaj wymieniam lozysko kola przedniego lewego.

W najblizszym czasie nowe amorki na tyl wskocza i tyle.

Powoli samochod mi sie nudzi i juz jakies plany male sa, ale najpierw niestety inne wydatki :/

white90 - 12-01-2013, 14:51

a ja znam plany :P
oby jak najszybciej :D

Fragu - 14-01-2013, 07:37

I nie miła niespodzianka - zdechło sobie serwo :| Niestety nowka kosztuje sporo wiec szukam uzywki...takze z problemami bo sporo roznych wersji sie pojawia :|
wojzi - 16-01-2013, 05:39

Chłopie weź tego VAGa skręć mu licznik do 149993 wystaw na sprzedaż - będą gadać, zę pewnie kręcony ale i tak kupią - a sam spraw sobie porządne (= Japońskie) auto :D
Fragu - 16-01-2013, 08:06

wojzi napisał/a:
(= Japońskie) auto

sam nie masz, a mi życzysz :mrgreen: :mrgreen:

No w planach jest japoniec, ale mam sporo do roboty w/przy domu wiec zobaczymy jak to wyjdzie;)

Fragu - 17-01-2013, 11:57

Serwo zakupione od Leona o zgodnym numerze, dzisiaj montuje wraz z kuzynem. Podobno sa niezle jazdy przy odpowietrzaniu wszystkiego ... :roll:
Fragu - 07-06-2013, 14:15

Prawodpodobnie jutro Audi pojedzie do nowego właściciela (odpukać!) wiec jakoś mogę podsumować okres 2 lat z VAGiem i prawie 80 tys km.

na plus:

- zawieszenie (komfort, prowadzenie, trwalosc, tanie czesci)
- spoko wyposazenie
- spalanie srednie na poziomie 5,5l/100km
- dostepnosc czesci
- ladny kolor :P
- wygodna pozycja za kierownicą ( a mam 196cm wzrostu)

na minus:

- mimo dobrego wyciszenia slychac nieprzyjemny dzwiek silnika
- maly zakres uzytecznych obrotow (na 4/5 jedzie sie spoko, ale przydusic na 2/3 biegu koszmar)
- ciasno w sumie ( z tylu koszmarnie)
- malo ergonomiczne wnetrze (brak cup holderow, maly schowek)
- fatalne materialy wykonczeniowe drzwi i tunelu miedzy fotelami
- zero polotu, zero charakteru ot zwykle auto jakich pelno - nuda

Na jakis czas mam dosyc diesla, mam jakas taka schize ze strach go pomeczyc bo sie cos rozpadnie ;) Bardzo ciulowe jest to, ze jadac jedna ulica spotykasz 30 takich samych samochodow(chociaz w tym kolorze widzialem tylko 2!). Mysle, ze VAG to dobre auto dla ludzi nie wiazacych sie jakos z wlasnym autem; wsiadam jade i tyle. Kazdy mechanik naprawi, czesci pelno od najtanszych chinoli po markowe, ba nawet w ASO idzie kupic za dobre pieniadze.

Poza tym mieszkam na wsi(pieknie sie wpasowalem wiem :mrgreen: i wszyscy w kolo jezdza golfami i audi do tego majac przedziwne podejscie, ktorego nie potrafie zrozumiec, ze sa to auta wrecz boskie. )

Jednak nie moge powiedziec, ze psuje sie to jakos bardzo, raczej mysle, ze srednio. Jak na przebieg licznikowy ponad 300 tys i raczej intensywna eksploatacje bylo ok.
Napewno zachwyca spalanie - srednie jak pisalem 5,5 litra, najmniej z calego baku to okolo 4,5 litra...najwiecej pali na autostradzie. Przy predkosciach pod 180 (niemcy! :P ) wciaga z 8.

A teraz ba 99% bedzie EA5A...takze jestem bardzo ciekaw swoich porownan :wink:

Hugo - 07-06-2013, 22:46

Fragu napisał/a:
- mimo dobrego wyciszenia slychac nieprzyjemny dzwiek silnika
- maly zakres uzytecznych obrotow (na 4/5 jedzie sie spoko, ale przydusic na 2/3 biegu koszmar)
- ciasno w sumie ( z tylu koszmarnie)
- malo ergonomiczne wnetrze (brak cup holderow, maly schowek)
- fatalne materialy wykonczeniowe drzwi i tunelu miedzy fotelami
- zero polotu, zero charakteru ot zwykle auto jakich pelno - nuda
Jesteś chyba jedynym polakiem, który napisałby coś takiego o najlepszych autach na świecie! Oprócz mnie oczywiście :mrgreen:
Fragu napisał/a:
Poza tym mieszkam na wsi(pieknie sie wpasowalem wiem i wszyscy w kolo jezdza golfami i audi do tego majac przedziwne podejscie, ktorego nie potrafie zrozumiec, ze sa to auta wrecz boskie. )
No comments...
Fragu napisał/a:
A teraz ba 99% bedzie EA5A...
Witaj wśród ludzi, którym podobają się piękne samochody :wink: Jeśli po łałdi kupisz EA5A na pełnym wypasie to dobrze się w nim poczujesz.
Fragu - 08-06-2013, 11:47

Dzien dobry :D

Hugo, może nie na najpełniejszym, ale na przyzwoitym :) Naczytałem sie juz sporo o EA w tym Twoich zacnych komentarzy i jestem zdecydowany:) Samochod jest piekny i tyle! Wiem, ze jak rano wstane i spojrze na niego to sie usmiechne! ot zboczenie :mrgreen:

W ogole uwazam, ze galant na zywo zyskuje. Np wnetrze na zdjeciach prezentuje sie srednio, na zywo jakos duzo lepiej je odbieram. No i mit cudnego wykonczenia w audi ...no moze w takich 2-4 letnich to prawda.

Hugo napisał/a:
Jesteś chyba jedynym polakiem, który napisałby coś takiego o najlepszych autach na świecie! Oprócz mnie oczywiście :mrgreen:
:mrgreen: piona

Hugo napisał/a:
No comments...

taka prawda, mieszkam na przedmiesciach Bydgoszczy we wiosce liczacej okolo 1000 mieszkańcow - wystarczy chwile postac przy ulicy i zobaczysz caly przekroj aut z grupy VAG. Dodatkowo u zaprzyjaznionych wulkanizatorow co chwila slyszy sie texty jaki to golf 3/4, passat nie jest cudownym autem. Nie potrafie tego zrozumiec.
Staram sie nie generalizowac, ale nie da sie tego nie zauwazyc. :wink:

Fragu - 08-06-2013, 17:39

łaldi odjechało! :mrgreen:
Hugo - 08-06-2013, 23:49

Fragu napisał/a:
łaldi odjechało!
Chwała Bogu. Kupił kumpel ze wsi? :mrgreen:
Fragu napisał/a:
Samochod jest piekny i tyle! Wiem, ze jak rano wstane i spojrze na niego to sie usmiechne!
Skąd ja to znam...
Fragu - 09-06-2013, 11:37

Hugo, przyjechali jakas beemka z klodzka :shock:

Teraz trzeba tylko cos znalezc :roll: ps. nie wie ktoś czy w Czaplach maja cos ciekawego, bo na łotomłoto widze tylko 2 gdi...

Marcin-Krak - 10-06-2013, 07:24

Fragu napisał/a:
przyjechali jakas beemka z klodzka :shock:

Będąc w tamtych rejonach kilka lat temu - nie trzeba było patrzyć, co 3 samochód to był Golf III, względnie II - trafność 99% :mrgreen:
Szczególnie w przypadku II się nie dziwię popularności, toż to młotkiem można naprawić, a na porannych wyziewach z nocnej libacji jechać może :twisted:

Picakus - 13-06-2013, 22:16

Marcin-Krak napisał/a:
Fragu napisał/a:
przyjechali jakas beemka z klodzka :shock:

Będąc w tamtych rejonach kilka lat temu - nie trzeba było patrzyć, co 3 samochód to był Golf III, względnie II - trafność 99% :mrgreen:
Szczególnie w przypadku II się nie dziwię popularności, toż to młotkiem można naprawić, a na porannych wyziewach z nocnej libacji jechać może :twisted:

Dawno nie słyszałem lepszego podsumowania Golfa II :D