Nasze nieMiśki ;-) - Shrek!
robertdg - 07-08-2012, 08:22
Zwarcie na automacie
Fragu - 09-01-2013, 14:49
No i tak jeżdże i zblizam sie do granicy niesprzedawalnosci czyli 300 tys
Ostanio wymieniłem poduszke silnika, a dzisiaj wymieniam lozysko kola przedniego lewego.
W najblizszym czasie nowe amorki na tyl wskocza i tyle.
Powoli samochod mi sie nudzi i juz jakies plany male sa, ale najpierw niestety inne wydatki :/
white90 - 12-01-2013, 14:51
a ja znam plany
oby jak najszybciej
Fragu - 14-01-2013, 07:37
I nie miła niespodzianka - zdechło sobie serwo Niestety nowka kosztuje sporo wiec szukam uzywki...takze z problemami bo sporo roznych wersji sie pojawia
wojzi - 16-01-2013, 05:39
Chłopie weź tego VAGa skręć mu licznik do 149993 wystaw na sprzedaż - będą gadać, zę pewnie kręcony ale i tak kupią - a sam spraw sobie porządne (= Japońskie) auto
Fragu - 16-01-2013, 08:06
wojzi napisał/a: | (= Japońskie) auto |
sam nie masz, a mi życzysz
No w planach jest japoniec, ale mam sporo do roboty w/przy domu wiec zobaczymy jak to wyjdzie;)
Fragu - 17-01-2013, 11:57
Serwo zakupione od Leona o zgodnym numerze, dzisiaj montuje wraz z kuzynem. Podobno sa niezle jazdy przy odpowietrzaniu wszystkiego ...
Fragu - 07-06-2013, 14:15
Prawodpodobnie jutro Audi pojedzie do nowego właściciela (odpukać!) wiec jakoś mogę podsumować okres 2 lat z VAGiem i prawie 80 tys km.
na plus:
- zawieszenie (komfort, prowadzenie, trwalosc, tanie czesci)
- spoko wyposazenie
- spalanie srednie na poziomie 5,5l/100km
- dostepnosc czesci
- ladny kolor
- wygodna pozycja za kierownicą ( a mam 196cm wzrostu)
na minus:
- mimo dobrego wyciszenia slychac nieprzyjemny dzwiek silnika
- maly zakres uzytecznych obrotow (na 4/5 jedzie sie spoko, ale przydusic na 2/3 biegu koszmar)
- ciasno w sumie ( z tylu koszmarnie)
- malo ergonomiczne wnetrze (brak cup holderow, maly schowek)
- fatalne materialy wykonczeniowe drzwi i tunelu miedzy fotelami
- zero polotu, zero charakteru ot zwykle auto jakich pelno - nuda
Na jakis czas mam dosyc diesla, mam jakas taka schize ze strach go pomeczyc bo sie cos rozpadnie Bardzo ciulowe jest to, ze jadac jedna ulica spotykasz 30 takich samych samochodow(chociaz w tym kolorze widzialem tylko 2!). Mysle, ze VAG to dobre auto dla ludzi nie wiazacych sie jakos z wlasnym autem; wsiadam jade i tyle. Kazdy mechanik naprawi, czesci pelno od najtanszych chinoli po markowe, ba nawet w ASO idzie kupic za dobre pieniadze.
Poza tym mieszkam na wsi(pieknie sie wpasowalem wiem i wszyscy w kolo jezdza golfami i audi do tego majac przedziwne podejscie, ktorego nie potrafie zrozumiec, ze sa to auta wrecz boskie. )
Jednak nie moge powiedziec, ze psuje sie to jakos bardzo, raczej mysle, ze srednio. Jak na przebieg licznikowy ponad 300 tys i raczej intensywna eksploatacje bylo ok.
Napewno zachwyca spalanie - srednie jak pisalem 5,5 litra, najmniej z calego baku to okolo 4,5 litra...najwiecej pali na autostradzie. Przy predkosciach pod 180 (niemcy! ) wciaga z 8.
A teraz ba 99% bedzie EA5A...takze jestem bardzo ciekaw swoich porownan
Hugo - 07-06-2013, 22:46
Fragu napisał/a: | - mimo dobrego wyciszenia slychac nieprzyjemny dzwiek silnika
- maly zakres uzytecznych obrotow (na 4/5 jedzie sie spoko, ale przydusic na 2/3 biegu koszmar)
- ciasno w sumie ( z tylu koszmarnie)
- malo ergonomiczne wnetrze (brak cup holderow, maly schowek)
- fatalne materialy wykonczeniowe drzwi i tunelu miedzy fotelami
- zero polotu, zero charakteru ot zwykle auto jakich pelno - nuda | Jesteś chyba jedynym polakiem, który napisałby coś takiego o najlepszych autach na świecie! Oprócz mnie oczywiście Fragu napisał/a: | Poza tym mieszkam na wsi(pieknie sie wpasowalem wiem i wszyscy w kolo jezdza golfami i audi do tego majac przedziwne podejscie, ktorego nie potrafie zrozumiec, ze sa to auta wrecz boskie. ) | No comments... Fragu napisał/a: | A teraz ba 99% bedzie EA5A... | Witaj wśród ludzi, którym podobają się piękne samochody Jeśli po łałdi kupisz EA5A na pełnym wypasie to dobrze się w nim poczujesz.
Fragu - 08-06-2013, 11:47
Dzien dobry
Hugo, może nie na najpełniejszym, ale na przyzwoitym Naczytałem sie juz sporo o EA w tym Twoich zacnych komentarzy i jestem zdecydowany:) Samochod jest piekny i tyle! Wiem, ze jak rano wstane i spojrze na niego to sie usmiechne! ot zboczenie
W ogole uwazam, ze galant na zywo zyskuje. Np wnetrze na zdjeciach prezentuje sie srednio, na zywo jakos duzo lepiej je odbieram. No i mit cudnego wykonczenia w audi ...no moze w takich 2-4 letnich to prawda.
Hugo napisał/a: | Jesteś chyba jedynym polakiem, który napisałby coś takiego o najlepszych autach na świecie! Oprócz mnie oczywiście | piona
Hugo napisał/a: | No comments... |
taka prawda, mieszkam na przedmiesciach Bydgoszczy we wiosce liczacej okolo 1000 mieszkańcow - wystarczy chwile postac przy ulicy i zobaczysz caly przekroj aut z grupy VAG. Dodatkowo u zaprzyjaznionych wulkanizatorow co chwila slyszy sie texty jaki to golf 3/4, passat nie jest cudownym autem. Nie potrafie tego zrozumiec.
Staram sie nie generalizowac, ale nie da sie tego nie zauwazyc.
Fragu - 08-06-2013, 17:39
łaldi odjechało!
Hugo - 08-06-2013, 23:49
Fragu napisał/a: | łaldi odjechało! | Chwała Bogu. Kupił kumpel ze wsi? Fragu napisał/a: | Samochod jest piekny i tyle! Wiem, ze jak rano wstane i spojrze na niego to sie usmiechne! | Skąd ja to znam...
Fragu - 09-06-2013, 11:37
Hugo, przyjechali jakas beemka z klodzka
Teraz trzeba tylko cos znalezc ps. nie wie ktoś czy w Czaplach maja cos ciekawego, bo na łotomłoto widze tylko 2 gdi...
Marcin-Krak - 10-06-2013, 07:24
Fragu napisał/a: | przyjechali jakas beemka z klodzka |
Będąc w tamtych rejonach kilka lat temu - nie trzeba było patrzyć, co 3 samochód to był Golf III, względnie II - trafność 99%
Szczególnie w przypadku II się nie dziwię popularności, toż to młotkiem można naprawić, a na porannych wyziewach z nocnej libacji jechać może
Picakus - 13-06-2013, 22:16
Marcin-Krak napisał/a: | Fragu napisał/a: | przyjechali jakas beemka z klodzka |
Będąc w tamtych rejonach kilka lat temu - nie trzeba było patrzyć, co 3 samochód to był Golf III, względnie II - trafność 99%
Szczególnie w przypadku II się nie dziwię popularności, toż to młotkiem można naprawić, a na porannych wyziewach z nocnej libacji jechać może |
Dawno nie słyszałem lepszego podsumowania Golfa II
|
|
|