Zloty i Spoty - Mitsubishi Elbetreffen 2012
deejay - 18-06-2012, 20:59
pamar napisał/a: | Przeczytałem, że nawet motor w Pajero z Hamburga naprawialiście (pewno Bartek) Cytat: |
Jakos tak wyszło
mouseman - 18-06-2012, 22:26
No i w końcu .... wytrzeźwiałem
Powrót do rzeczywistości wiąże się nie tylko z genialną imprezą jaką jest zlot fanów marki Mitsubishi w Niemczech, ale także co można na niej przeżyć, o tym trochę później. Początek był bardzo słoneczny. Godzina 9:30 Piątek, na horyzoncie w okolicach Legnicy, pojawiła się kolumna naszej reprezentacji. Dumny, dołączyłem do linii pomocy asekurując jednego miśka co zmierzał na lawecie . Z prędkością 100 km/h osiągnęliśmy cel w okolicach godziny 14:00. Na miejscu został nam przydzielony sektor ten sam co rok temu, z dodatkową opcją prezentacji aut wyróżnionych czyli DZIKI-ego oraz KOCHAJ-a. DZIKI na dzień dobry postanowił trochę rozruszać okolice podkręcając odrobinę volumen - Rozpoczęła się impreza. Po ogarnięciu tematu co i jak zakończyliśmy dzień grillem i opowieściami z krypty.
DZIEŃ NASTĘPNY - 16.06
Od rana przywitała nas jedna z płyt zespołu Metalica w wykonaniu auta DZIKI-ego, co Niemcom delikatnie się nie spodobało, może dlatego że bagażnik był otwarty w ich stronę Po skromnym śniadanku w postaci grilla rozpoczęliśmy zwiedzanie zlotu. Mieliśmy przyjemności podziwiać takie wynalazki jak:
COLT CAO z silnikiem 2,5 litra z galanta EA
SIGMĘ z zestawem prosto od Knight Ridera (bez kitu te auto nawiązało z nami kontakt)
Galanta EA z silnikiem 4G63 z mocą około 400 koni
tutaj moją żona pisze: JOKERA
i wiele innych, które wzbudzały u nas zachwyt i zastanowienie.
Międzyczasie Ja oraz grono naszych dziewczyn, postanowiło zdobyć co można w symulatorze rajdowym. Widząc co się dzieje, organizatorzy ukryli resztę konkurencji przed nami
Około godziny 18:00 został zorganizowany przejazd kolumna miśków, w tym momencie ciśnienie mi urosło x2 a to z bardzo prostej przyczyny, miałem możliwość uczestniczenia w kolumnie za kierownicą EVO X w wersji FQ360 w najbogatszej wersji bez szyberdachu DZIEKUJE BODO, STEFAN. Myśląc ze nic lepszego mnie nie spotka, Kochaj postanowił podwieźć mnie do sklepu albo raczej POLECIEĆ W KOSMOS !!!. Pełny respekt dla EVO ale Kochaj przesadziłeś ….. i dobrze
Po tej dawce emocji zostaliśmy wezwani do głównego namiotu w celu wręczenia nagród.
I tak na wieczornej gali rozdania nagród wystąpili:
Ja – pucharek za podtrzymanie tytułu na Symulatorze rajdowym
ANIA – puchar na 1 miejsce w symulatorze rajdowym w kategorii dziewczyn
DZIKI – puchar za najlepszego OUTLANDER-a
DZIKI – za najlepsze audio (jak dobrze pamiętam)
DZIKI – za najlepszy zewnętrzny wizerunek
Wojciech Bogacz – nasz czarny koń za najlepszego GALANTA E8x (ciekawa sprawa że w naszej reprezentacji byli jedyni przedstawiciele owej kategorii)
Niestety nasz pewniak VR-4 Kochaja, przegrał z czymś co przypominało VR-4 miało upgrade w postaci czarnej maski.
Później nastąpiła chwila smutku po przez mecz Polska-Czechy i spokojnie zakończenie dnia.
W Niedziele rano ruszyliśmy w stronę POLSKI.
TUTAJ chciałbym podziękować organizatorom zlotu naprawdę kawał dobrej roboty co widać było po frekwencji. Dziękuje również naszej reprezentacji za doborowe towarzystwo oraz masę pozytywnych emocji jesteście THE BEST.
deejay - 18-06-2012, 22:34
mouseman napisał/a: | Kochaj postanowił podwieźć mnie do sklepu albo raczej POLECIEĆ W KOSMOS !!!. Pełny respekt dla EVO ale Kochaj przesadziłeś ….. i dobrze |
Wojciech Bogacz - 18-06-2012, 23:12
mouseman napisał/a: | No i w końcu .... wytrzeźwiałem |
Gratuluję - ja jeszcze podtrzymuję lekko klimat na FB o forum jak widać.
mouseman napisał/a: | DZIKI na dzień dobry postanowił trochę rozruszać okolice podkręcając odrobinę volumen - Rozpoczęła się impreza. |
Z nim widać zawsze tak jest - jak się gdzieś pojawia to gra muzyka, są śmiechy i leje się whisky. Taki widać ma styl - osobiście mi się to podoba a i takiej pobudki bym nikomu potem nie wypominał
mouseman napisał/a: | COLT CAO z silnikiem 2,5 litra z galanta EA |
Widziałem ale jak to jeździ to ja nawet nie chcę wiedzieć hehe
mouseman napisał/a: | miałem możliwość uczestniczenia w kolumnie za kierownicą EVO X w wersji FQ360 w najbogatszej wersji bez szyberdachu DZIEKUJE BODO, STEFAN |
fiu fiu, że sobie tak zaćwierkam Też bym się przewiózł ale jakoś kolumna do mnie nie przemawiała akurat tym razem...
mouseman napisał/a: | Kochaj postanowił podwieźć mnie do sklepu albo raczej POLECIEĆ W KOSMOS |
Dobrze, że wróciliście, bo niestety lotów orbitalnych naszymi miśkami jeszcze nie opanowaliśmy
mouseman napisał/a: | Niestety nasz pewniak VR-4 Kochaja, przegrał z czymś co przypominało VR-4 miało upgrade w postaci czarnej maski. |
Właśnie... to mi się wydaje cokolwiek dziwne, ale widać Niemcy mieli zły dzień i pewnie im się kompletnie wszystko poprzestawiało przy wpisywaniu tych numerków na formularzu do głosowania hehe
mouseman napisał/a: | Wojciech Bogacz – nasz czarny koń za najlepszego GALANTA E8x |
No i właśnie mnie to zastanawia - czemu E88 załapał się do kategorii E5... niby sprawa jasna (nawet potem poprawiłem to na szybie, żeby było wiadomo, że to inne auto) ale pewnie jak dorwę BODO w tym roku w Wawrzkowiźnie to będziemy toczyć zacięte dyskusje na ten temat
kaczka81s - 19-06-2012, 00:26
Gratulacje, zrobiliście WIELKI kawał dobrej roboty
Wojciech Bogacz - 19-06-2012, 14:27
Kto będzie chciał posłuchać "opowieści z Elbe" to zapraszamy na spota w tą sobotę w Ojcowie Może też nawet pokażemy kilka ciekawych fotek hehe
mjsystem - 19-06-2012, 18:47
Wojciech Bogacz napisał/a: | Kto będzie chciał posłuchać "opowieści z Elbe" to zapraszamy na spota w tą sobotę w Ojcowie Może też nawet pokażemy kilka ciekawych fotek hehe |
...i puchar
Wojciech Bogacz - 19-06-2012, 19:32
EEEE - to mam wziąć ??? Ale tak bez samochodu to łyso będzie bo planuję coś się pointegrować heh... Zresztą sam nie wiem jaki będę bo w piątek u mnie w wiosce też mamy jakiegoś zbiorowego grilla... pożyjemy zobaczymy - ale puchar zawsze mogę wziąć ))))
Chyba, że zrobimy kiedy grilla w mojej wiosce ??? Też tak nie jest kompletnie na uboczu a trafić będzie bajecznie prosto - warunki też są (max 20 osób)... chociaż jakby się uprzeć to ja koło swojego domu też mam trochę miejsca )))))
Juiceman - 22-06-2012, 23:40
bigandbad napisał/a: | So, I hope someone will translate it...
After all, it´s been a phantastic meeting.
But the Mitsumaniakis had been one of the highlights
|
It's nice too heard this
bigandbad napisał/a: |
And even the press noticed Bartecs ( I hope I write it right...) work at my black Pajero. Thanks a lot again... |
it was a pleasure for us to help you;-)
bigandbad napisał/a: |
So now I can´t wait to meet most of you at Mitsumaniaki 2012 and hope, that at Elbetreffen 2013 there will be a polish community again - we would miss you... |
Don't worry we also wait to meet most of you at Wawrzkowizna 2012
Each year, the ET is even better!
A tak w ogóle imprezka była przednia naprawdę wielkie podziękowania dla Bodo zajął się Polską Ekipią baaaardzo dobrze. Jeśli mieliśmy jakieś zapytanie prośbę od razu nam pomagał.
W tym roku udało się zaprosić głównego rzecznika prasowego na Niemcy. Może nasze Polskie MMC się zawstydzi i weźmie przykład od naszych sąsiadów jak można współpracować z klubami!!!!
Wojciech Bogacz - 24-10-2012, 12:50
Juiceman napisał/a: | Ja dodam od siebie jakby ktoś nie wiedział o co chodzi z namiotami. Mowa o namiotach klubowych pod którymi możemy stać swoimi samochodami, czy w razie kiepskiej pogody posiedzieć tak jak robiły to inne kluby. Bodo zaoferował nam stworzenie wspólnego namiotu i pokazanie partnerstwa między klubem "North-Diamonds", a MitsuManiakami |
Uważam to za świetny pomysł i na prawdę duży gest ze strony Bodo i naszych zachodnich przyjaciół
Druga sprawa - że wreszcie będzie okazja się zintegrować jeszcze bardziej i porozmawiać a jestem pewny, że będzie zdecydowanie wygodniej niż opierając się o samochody i ciągle kontrolując czy jeszcze stoi się w pionie
Możliwe też, że postaną jakieś pomysły czy okazja do współpracy...
|
|
|