Nasze Miśki - Żarłacz Srebrny
Owczar - 22-12-2015, 19:29
W galancie moduł immo nie siedzi w module komfortu...
tomchuck - 22-12-2015, 22:05
Sorry mój błąd. Myślałem o magnie a napisałem galant.
Otóż w magnie moduł immo jest zintegrowany z modułem komfortu. A moduł komfortu nie znajduje się za wewnętrzną skrzynką bezpieczników, tylko całkowicie oddzielnie.
Owczar - 22-12-2015, 23:41
No to wszystko wyjasnia
Wrzuccie jakis filmik jak teraz jezdzi.
tomchuck - 23-12-2015, 23:16
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Ja mam tylko film z pierwszego wyjazdu, jeszcze na starym ecu. Kiepskie opony, dlatego słaby start. Na obecnym ecu będzie lepiej, ale to Mateusz musi nagrać jak zainwestuje w semi slick Parametry w czasie nagrania 208KM 282Nm o ile dobrze pamiętam.
Ogólnie ostatnio jak nim jeździłem stwierdziłem że nie ma co go cisnąć do setki na drugim biegu, bo przy tych obrotach już puchnie. Lepsze efekty uzysuje sie zmieniając biegi przy ok 5,5k obr.
MATTNATTS - 03-02-2016, 21:09
Dawno mnie nie było, nie miałem czasu nawet tu zaglądać.
Lechu coś ten filmik Ci nie wyszedł, opony faktycznie kiepskie ale na ten sezon będą już nowe.
Mam nadzieje że poprawi się trakcja na starcie bo na tym co było, czy teraz na zimówkach 195 jest "śmiesznie".
Faktycznie po zmianie ecu jedzie trochę lepiej i nawet mniej pali.
Mierzony czas do setki na starym ecu i oponach to 7,2s. i tutaj najwiekszą rolę odgrywa start i złapanie trakcji, dopiero po 60km/h zaczyna to faktycznie fajnie jechać.
Fragu - 04-02-2016, 17:06
MATTNATTS napisał/a: | i tutaj najwiekszą rolę odgrywa start i złapanie trakcji, |
Znam ten ból, jak rozwiążesz to skutecznie to się podziel
MATTNATTS - 05-02-2016, 10:27
Fragu 4x4
sveno - 05-02-2016, 19:30
Toyo R888?
MATTNATTS - 08-02-2016, 22:58
Mały update.
U mnie sezon letni uwazam za otwarty.
Przednie letnie opony uległy zadrapaniom i juz nie nadawały się na ten sezon:
[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/fa058da791804ca4]
[/URL]
Na ich miejsce trafiły Goodyeary eagle F1 215/45
Trafiły się również w okazyjnej cenie felgi na które chorowałem od dłuższego czasu
Teraz gal prezentuje się trochę lepiej.
Mam nadzieje ze teraz Tomchuck nie bedzie kręcił nosem na fele
Pojawiły się natomiast dwa małe problemy:
fabryczne dekle od felg nie siedzą ze wzgledu na wystającą część piasty - mozna dopasować jakieś bardziej wypukłe dekle? Ma ktoś jakiś sensowny pomysł na ten problem poza dustansami.
Kolejny problem to delikatnie wystajaca felga poza obrys błotnika. Czy ktoś ma dostęp do poszerzeń z vr4/legnum?
Przy okazji miło zaskoczyło mnie spalanie na dystansie 270km, z czego 60 w mieście, 9,6litrów lpg na 100km. Jak na taki motor to chyba dobry wynik.
tomchuck - 08-02-2016, 23:29
A dlaczego miałbym kręcić nosem...? To Twoje auto a nie moje. Ale w końcu masz felgi które wyglądają na swój rozmiar a nie jak 15stki
Nie wiem jak w Twoich starych tenzo, ale w moich DC-6 miałem właśnie wypukłe dekielki.
Jeśli nie sprzedałeś jeszcze to sprawdź.
Spalanie rewelacja, jak na taką ciężką krowę
Jak tam trakcja na nowych oponach? Nie będę już wypominał że miał być pół slick
MATTNATTS - 08-02-2016, 23:45
właśnie ten temat 15" mialem na myśli.
Co do trakcji to jutro zdam relacje, nie było nawet kiedy przetestować. Na pewno jest lepiej niż na zimówkach.
A semi slicki... byłby stres na mokrej nawierzchni, no i ze wzgledu na nieplanowany zakup felg budżet sie skurczył.
Co do moich tenzorów to nim zacząłeś marudzić to mi się podobały, ale faktycznie po założeniu tych dopiero w pełni zrozumiałem o co Ci chodziło.
WreX - 09-02-2016, 00:31
MATTNATTS, daj no większe te fotki z tymi felgami bo na tych małych nic nie widać ;>
mjsystem - 09-02-2016, 09:59
MATTNATTS napisał/a: | rafiły się również w okazyjnej cenie felgi na które chorowałem od dłuższego czasu | Te były ori montowane w szwajcarach. nawet gdzieś mam jeszcze od nich dekielki Mitsu
Marcino - 09-02-2016, 11:09
WreX napisał/a: | MATTNATTS, daj no większe te fotki z tymi felgami bo na tych małych nic nie widać ;> |
Otwiera się fotka w nowym oknie... i fotosik również w nowej zakłądce. JAk klikniesz na zdjęcie w fotosiku to się powieksza...
sveno - 09-02-2016, 12:30
mjsystem napisał/a: | Te były ori montowane w szwajcarach. | na pewno nie te, podobne ale nie te:
|
|
|