Nasze Miśki - Gal Anonim SE 2.5 by bbandi
Torp12 - 02-07-2014, 09:22
BBandi może mi przypomnieć ile Cię skasował ten majster od konserwy? Ile dni mu to zajęło? Jakieś fotki po skończeniu wszystkiego? Na gołą blachę co położył? Ogólnie jakieś problemy, mankamenty, niedoróbki?
bbandi - 02-07-2014, 12:52
Torp12 napisał/a: | BBandi może mi przypomnieć ile Cię skasował ten majster od konserwy? Ile dni mu to zajęło? Jakieś fotki po skończeniu wszystkiego? Na gołą blachę co położył? Ogólnie jakieś problemy, mankamenty, niedoróbki? |
Zdjęć po skończeniu nie mam za wiele (2 -3) bo to wszystko czarne jest i tam już nie ma co oglądać .
Na gołą blache podkład reaktywny (tam gdzie nie dało się wyczyscić na zero) następnie podkład akrylowy no a poźniej konserwacja do tego doszły profile zamknięte - czyli klasycznie.
Kosztowało mnie to 930zł ponieważ ściągany był dodatkowo bak oraz zderzak tylny a to już więcej roboty.
Zajęło mu to 3 dni, ja auto odebrałem po tygodniu (żeby przeschło).
fj_mike - 02-07-2014, 13:52
Nawet w dobrym stanie jest twój Galor. Konserwa zrobiona na czas.
bbandi napisał/a: | Valvoline (o szczegółowe nazwy nie pytałem) |
Tectyl.
Marcino - 02-07-2014, 13:58
dobra robota.
bbandi - 15-06-2016, 10:36
Witam
Dawno się nie udzielałem na forum
Autko śmiga i ma się dobrze
Niestety na dachu zaczął schodzić lakier bezbarwny
Postanowiłem coś z tym zrobić, dach został oklejony folia
Hugo - 15-06-2016, 10:49
Świetnie wyszło. Jaka folia?
bbandi - 15-06-2016, 10:53
Hugo napisał/a: | Świetnie wyszło. Jaka folia? |
Dzięki
Folia nie wiem nawet jaka bo auto zostawiłem na "łaske" wykonawcy, w sumie to chciałem czarny mat ale wykonawca powiedział że karbon jest grubszy i lepiej będzie chronić.
areksz121 - 16-06-2016, 09:59
Nawet ciekawie wygląda ten karbon na ciemnym aucie
We wrześniu może jakiegoś spota ogarniemy ?
bbandi - 16-06-2016, 23:00
areksz121 napisał/a: | Nawet ciekawie wygląda ten karbon na ciemnym aucie
We wrześniu może jakiegoś spota ogarniemy ? |
Spoko , będę starał się śledzić dział podkarpacki, może nawet wcześniej uda się spotkać
areksz121 - 17-06-2016, 00:55
bbandi napisał/a: | Spoko , będę starał się śledzić dział podkarpacki, może nawet wcześniej uda się spotkać |
Ja będę na urlopie w Pl we wrześniu, zaczynam od Zlotu, bo po drodze mam
bbandi - 17-06-2016, 02:04
areksz121 napisał/a: | bbandi napisał/a: | Spoko , będę starał się śledzić dział podkarpacki, może nawet wcześniej uda się spotkać |
Ja będę na urlopie w Pl we wrześniu, zaczynam od Zlotu, bo po drodze mam |
Zaglądałem do wątku i był niedawno spot i sporo osób , szkoda że nie wiedziałem, chętnie bym się wybrał, ale z plamami na dachu w sumie bym nie jechał
Zdjęcie robione telefonem, lepsze porobie gdzieś w innym miejscu
bbandi - 07-09-2016, 09:31
Dzisiaj dałem do wymiany komplet wahaczy przód
- 2x wahacz dolny prosty CTR 230zł sztuka
- 2x banan no name za 140zł sztuka ( jeden w folii bez producenta drugi w foli NTY)
- 2x łącznik stabilizatora CTR 50zł sztuka
Zauważyłem że maska mi odstaje ok 5mm z lewej strony a było normalnie, czy da się to jakoś wyregulować?
Owczar - 07-09-2016, 14:26
Jeśli chodzi o maskę, to spróbuj na odbojnikach - one są wykręcane.
bbandi - 08-09-2016, 10:51
Owczar napisał/a: | Jeśli chodzi o maskę, to spróbuj na odbojnikach - one są wykręcane. |
Z tego co widzę jest ten jeden odbojnik ale maska jest niestety ponad nim, czyli wygięta, może mechanik który kiedyś coś zostawił i trzasną maską i dlatego wygieło ... no nie wiem co mogło innego się stać - jak kupiłem było równo, na zawiasach da się coś wyregulować ?
Owczar - 08-09-2016, 11:23
Na zawiasach nie ustawisz. Można spróbować ją wyprostować na otwartej pozycji.
|
|
|