[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nowe tarcze zegarów HC
sveno - 15-07-2012, 21:06
Pamiętam
Bartek - 16-07-2012, 10:29
sveno napisał/a: | Bartek jak tam z czasem teraz stoisz? Zrobimy jeszcze jeden wydruk próbny? |
Damy radę
sveno - 16-07-2012, 12:43
OK więc działamy, dzisiaj wieczorem po pracy podeślę Ci plik do druku, jakbyś mi wysłał na PW swój adres (szkoda że wyrzuciłem koperty od Ciebie ) to podesłałbym ci oryginalną tarczę z moich zegarów, tak żebyś mógł na miejscu porównać co i jak (szkoda że wcześniej o tym nie pomyślałem) a odeślesz mi ją z drukiem Największy problem mam z kolorem kontrolki od świateł drogowych, niby szczegół a denerwuje.
Bartek - 03-08-2012, 13:35
sveno, wypatruj listonosza - myślę, że jesteśmy blisko ideału. Wycięcie laserowe trochę podraża zabawę, ale oszczędza masę problemów
sveno - 03-08-2012, 23:59
Bartek napisał/a: | sveno, wypatruj listonosza | doczekać się nie mogę, ale jak będzie tak jak z puszką farby którą zamówiłem tydzień temu i do dziś jej nie mam, to pójdę i rozwalę im ten grajdołek http://youtu.be/3gSFsALL0dE?t=1m50s
Wysłałeś na aktualny mój adres czy na ten co kiedyś wysyłałeś?
Bartek - 04-08-2012, 14:01
Aktualny
Wysłałem 2 próby i myślę, że wersję finalną
sveno - 06-08-2012, 18:33
Bartek napisał/a: | Wysłałem 2 próby i myślę, że wersję finalną | tarcze właśnie odebrałem, sztuk 3 także kłamiesz
Idę zaraz montować...
Bartek - 06-08-2012, 22:35
Jutro kolejna próba. Tworzywo i sposób wycinania zostają, co do nadruku, wracam do jednej z poprzednich wersji - niemiecki pan pomieszał mi która jest ostateczna
sveno - 06-08-2012, 23:16
Wróciłem z pracy i biorę się za poprawianie błędów. Dzięki prześwitom zobaczyłem, że 2 kontrolki wychodzą poza obrys komór nad którymi powinny się znajdować.
Bartek napisał/a: | co do nadruku, wracam do jednej z poprzednich wersji | Bartek zdjąłem tą folię z tyłu i jest jeszcze gorzej, możesz zrobić tak, że jeden wydruk dasz 3 warstwy czerni+jedna bieli a drugi próbny 4warstwy czerni +1 bieli?? Tak na wszelki wypadek. Ta jarzeniówka w tych zegarach jest strasznie mocna
Bartek - 07-08-2012, 17:32
sveno napisał/a: | jeden wydruk dasz 3 warstwy czerni+jedna bieli a drugi próbny 4warstwy czerni +1 bieli? |
i takie zrobiłem
1. 3x czarny + biały pod wszystko + biały przy świetlówce jak w oryginale
2. 4x czarny + biały pod czarny + biały przy świetlówce jak w oryginale
Rozpoznasz je po lewej stronie - 1. ma widoczny dodatkowy biały
PS. wypatruj listonosza
sveno - 07-08-2012, 17:56
Bartek napisał/a: | i takie zrobiłem
1. 3x czarny + biały pod wszystko + biały przy świetlówce jak w oryginale
2. 4x czarny + biały pod czarny + biały przy świetlówce jak w oryginale | jesteś wielki
[ Dodano: 11-08-2012, 16:29 ]
TARCZE GOTOWE
W związku z niespodziewanymi kolejnymi wydrukami próbnymi a także wycinaniem laserowym tarcz (koszt około 9zł/szt ale to i tak grosze w porównaniu z jakością wycięcia no i zaoszczędzonym czasem i nerwami na tą żmudną i niełatwą czynność) koszt tarczy wzrośnie do około 30-35zł/szt. Oczywiście dokładne wyliczenia przedstawię jak będę miał ilość chętnych a także dostanę rachunek od Bartka bo póki co to on sponsorował materiały i wysyłki.
Do tego dojdzie koszt wysyłki, a za to Poczta życzy sobie 11zł. uzgodniliśmy wcześniej, żeby nie zawracać już głowy Bartkowi, wszystkie tarcze trafią do mnie a ja je porozsyłam do zamawiających, poza tym i tak muszę każdą tarczę z osobna zmatowić od spodu papierem ściernym, chyba że znajdzie się mleczne/matowe tworzywo które da się ciąć laserem (czekam na wieści od Bartka)
Wogóle to Bartkowi należą się wielkie ukłony i podziękowania za zaangażowanie w projekt, poświęcony czas i udostępnioną technologię, bez niego nie byłoby to możliwe, także czapki z głów i wszyscy razem: DZIĘ-KU-JE-MY!!!
A teraz pora na finalizację zamówień. Wszystkich chętnych proszę o wysyłanie mi PW według szablonu:
Temat: Zamówienie na tarcze do zegarów HC
Treść:
Ilość sztuk
zakres prędkościomierza
zakres obrotomierza
rodzaj skrzyni.
czcionka na cyferblatach (dostępne prawie wszystkie z Worda)
indywidualne zmiany
Adres do wysyłki/odbiór na zlocie w Wawrzkowiźnie
przykład:
Kod: | 1szt
260km/h
8000 rpm
skrzynia M/T
czcionka: Arial Black
napis GALANT zamiast x1000obr/min na obrotomierzu
ikonka środkowego palca (kolor zielony) zamiast ikonki od pasów
Odbiór na zlocie. |
Bardziej szczegółowy opis indywidualizacji ułatwi mi pracę i zaoszczędzi wiadomości zwrotnych z zapytaniem o konkrety.
Zdjęcia moich tarcz dołączę jutro jak dorwę lepszy sprzęt foto.
pitbu77 - 12-08-2012, 10:44
Synek, i kaj te foty? A po waszemu:
Kolego, gdzie są zdjęcia?
sveno - 12-08-2012, 16:13
pitbu77, toć mówiłek zaś że przeca bydom dzisioj. Wejrzij no jaki momy cajt? Jest dzisioj? Jest, to chytaj:
lepsze foto będzie później
Owczar - 13-08-2012, 08:18
Jest git
Tomek - 13-08-2012, 08:29
sveno, kiedy odsyłasz projekt do wykonania ostatecznie?
wyjeżdżam na parę dni, nie mam za bardzo czasu napisać co bym chciał (kiedyś już chyba Ci pisałem), a nie chcę wstrzymywać pracy
|
|
|