Nasze Miśki - GALANT 2,5 V6 '99 by SZUWAR niebieski rekin
fj_mike - 19-11-2013, 19:39
szuwar napisał/a: | Co się okazało ciecz to woda |
Skąd się wzięła?
Masz podejrzanego?
szuwar - 19-11-2013, 20:36
fj_mike napisał/a: | Skąd się wzięła?
Masz podejrzanego? |
Kilku zostało zwolnionych z aresztu
teraz sprawdzę uszczelki, bo i tak nie wyglądają okazale i ten podejrzany jest pierwszy na liście ...
fj_mike - 19-11-2013, 20:40
szuwar napisał/a: | Kilku zostało zwolnionych z aresztu |
Chciałeś powiedzieć, że wypuściłeś już z piwnicy
szuwar napisał/a: | teraz sprawdzę uszczelki, bo i tak nie wyglądają okazale i ten podejrzany jest pierwszy na liście ... |
Sprawdź przejście ścieku parownika klimy przez gródź.
szuwar - 26-11-2013, 09:06
fj_mike napisał/a: | Sprawdź przejście ścieku parownika klimy przez gródź. |
Wszystkie przejścia, rurki z przodu, klima, nagrzewnica sprawdzone. Jest ok. Na 99% to uszczelka tylnych drzwi, jedzie już i będzie po sprawie. W międzyczasie kopułka wyszła do wymiany muszę zamówić.
Ale meczy mnie chęć posiadania parę kucyków więcej Niby mam serię bo uciekła zaledwie pół konia, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia
Tomek - 26-11-2013, 09:09
szuwar, wstaw 2.0 i dmuchnij co nieco
paradoksalnie, w przypadku Gala, z mniejszego silnika łatwiej coś osiągnąć niż z V-ki
Hugo - 26-11-2013, 11:42
szuwar napisał/a: | W międzyczasie kopułka wyszła do wymiany | Jakie objawy?
szuwar - 26-11-2013, 11:53
Hugo napisał/a: | Jakie objawy? |
bardzo delikatne "dławienie/przerywanie" się na zimnym na wolnych obrotach. Po wykręceniu widać że to już jej koniec. 130 pln BluePrint, widziałem w temacie więc zakupie + palec aby był komplet.
szuwar - 26-11-2013, 11:55
tomek84 napisał/a: | szuwar, wstaw 2.0 i dmuchnij co nieco
paradoksalnie, w przypadku Gala, z mniejszego silnika łatwiej coś osiągnąć niż z V-ki |
nie uśmiecha mi się a efekt też ciężki do przewidzenia .... lepiej 6A13TT
Tomek - 26-11-2013, 13:08
szuwar napisał/a: | lepiej 6A13TT |
no tak
zapomniałem, że coś takiego istnieje
szuwar - 28-11-2013, 09:28
Cytat: | no tak
zapomniałem, że coś takiego istnieje |
Widziałem ze Szczecina do kupienia, ale cena niezła, nawet jak dobrze sprzedam swojego to trochę monety trzeba dorzucić .... a w sumie szukam kombi, względy rodzinne. Nie ukrywam, że tez ekonomiczne a wspomniana VR-4 na benzin ...
Tomek - 28-11-2013, 09:32
szuwar napisał/a: | Cytat: | no tak
zapomniałem, że coś takiego istnieje |
Widziałem ze Szczecina do kupienia, ale cena niezła, nawet jak dobrze sprzedam swojego to trochę monety trzeba dorzucić .... a w sumie szukam kombi, względy rodzinne. Nie ukrywam, że tez ekonomiczne a wspomniana VR-4 na benzin ... |
wiem, wiem
miałem nawet propozycję zamiany na swojego sedana (kiedy go jeszcze miałem)
ale też właśnie szukałem sedana
poza tym z VR-4 mi chyba nie po drodze
szuwar - 06-02-2014, 11:45
01.2014 - wymiana kopułki - BLUEPRINT + palec
szuwar - 06-08-2014, 22:53
WOW od wieków nie zaglądałem, ale i nie było o cym pisać
Wystąpił problemik, migająca lampka oleju na jałowym...... badanie ciśnienia, ok, wymiana czujnika oleju za 15 pln, włoski z IC i koniec objawów takie problemu uwielbiam
szuwar - 21-09-2014, 10:08
GALANT - kochasz i nienawidzisz zarazem
Decyzja zapadła........... Zostaje w stajni Zapewne nie raz pożałuję, ale mam nadzieję, że będzie więcej tych dobrych dni
Co do zrobienia, bo ostatnimi czasy nie miałem okazji za dużo nim podróżować, a się nazbierało.... Będzie bolało finansowo
"Kobiecie nie przeszkadza pukanie, walenie, póki koło nie odpadnie...", więc troszkę się nazbierało.
1. wymiana tarcz przód + klocki
2. stukanie z przodu, na bank nie zawiecha, raczej któraś z poduszek .... diagnostyka + wymiana
3. usuwanie rudej, zabezpieczanie podwozia
4. naprawa tył zderzaka, - kolejna przygoda parkingowa mojej ładniejszej połowy
5. + kilka dodatków i wizualnych poprawek, ale to już fanaberie nie wpływające na codzienne użytkowanie i bezpieczeństwo .....
do końca października, w pierwszym tygodniu listopada planowany koniec
robertdg - 21-09-2014, 10:18
szuwar napisał/a: | Kobiecie nie przeszkadza pukanie, walenie | Mógłbyś na tym zakończyć nie byłoby kwaśnej miny
|
|
|