[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Geometria kół - problemy ze zbieżnością - Lancer CYxA
mjsystem - 13-02-2015, 12:36
megauchuch napisał/a: | bicie zaczyna się ok 130-140 , przy 150-160 się kończy |
Po kolei: piasta, felga, opona. Łatwo wyeliminować przyczyny tych ostatnich. Wtedy pozostaje piasta.
megauchuch napisał/a: | był gdzieś mocno uderzone o krawężnik. |
megauchuch - 13-02-2015, 15:34
przestawiłem dziś opony tył na przód , opona lewa przednia która prawdopodobnie kiedyś uderzyła o krawężnik już na dzień dzisiejszy musiała być ponownie wyważona ponieważ już wychodziła dość duża różnica. Prawdopodobnie z tego co się dowiedziałem może to być ten plastikowy element w środku felgi , w felgach nieoryginalnych które mam jest on z gorszego tworzywa i przy jakimś uderzeniu mógł się gdzieś lekko wybulwić , nowy na zamówienie to koszto ok 40 zł , więć jeśli przestawienie nic nie da, to w przyszłym tygodniu go zamawiam . dodam tylko , że przy przesuwaniu tego plastiku w środku felgi różnice na wyważarce były zawsze inne , wiec to na 90% to .
ps. Całość usługi za darmo w ramach gwarancji
tyku - 13-02-2015, 16:58
megauchuch napisał/a: | może to być ten plastikowy element w środku felgi | Jaki plastik Chodzi Ci o dekielki z logo
megauchuch - 13-02-2015, 17:17
tyku, chodzi o "pierścienie centrujące" od wewnętrznej strony alufegi
|
|
|