Nasze Miśki - CA4A Błękitne Malibu
AteC - 02-05-2013, 16:40
tomek84 napisał/a: | PY-3118 |
Miałem ten model przez 3 lata w poprzednim aucie. Audiofilem nie jestem, dla mnie wystarczało do normalnego użytkowania. Plusy radia to prostota i wejścia USB i karta pamięci, ładnie świeci na niebiesko. Minus to brak możliwości zdjęcia panela. Przez okres użytkowania zawiesił się 4 razy, trzeba było resetować drucikiem
Tomek - 02-05-2013, 16:42
ozzy89 napisał/a: |
świetnie to wygląda kiedyś chciałem wrzucić zestaw gałka+mieszek z GTi, |
z GTi, to tak czy tam jest gałka plastikowa, tyle, że czarna
taką też mam w magazynie, ale wolę skórzaną
skóra jest co prawda w stanie fatalnym, ale i tak jest OK
jak pisałem jest dużo cięższa, pewniej przerzuca biegi
tak w ogóle to najpierw wrzuciłem samą gałkę, nie chwaliłem się fotkami
biednie to wyglądało, więc poszedłem szukać mieszka
a sam mieszek jest prawie p&p
i wygląda prawie jak naturalna skóra
tresorex napisał/a: | Teraz brakuje półki pod popielniczką w kolorze czarnym (z GTi) do kompletu |
można prysnąć sprayem pod kolor - się pomyśli
tak w ogóle myślałem coby więcej rzeczy prysnąć na czarno, ale jak się jedno pomaluje, to trzeba by wszystko, bo tych szarości tam jest sporo
była opcja wyrwać oryginalną konsolę z malibu w Carbonie, ale stwierdziłem, że tak jak jest - jest lepiej i jakoś mi ten Carbon nie leżał
więc doczyściłem tylko konsole z kleju
ozzy89 - 02-05-2013, 16:53
z nowym radiem powinno być dużo lepiej, bo ten grundig gra bardzo słabo czym doczyściłeś ten klej ? przyznaję bez bicia, że to ja zerwałem "carbon"
Tomek - 02-05-2013, 18:33
ozzy89 napisał/a: | czym doczyściłeś ten klej ? przyznaję bez bicia, że to ja zerwałem "carbon" |
sam fakt zerwania carbonu na plus
za niewyczyszczenie kleju
w tamtym tygodniu w lidlu mieli kilka narzędzi i smarowideł powerfixa
m.in. właśnie jakiś spray do zmywania klejów i usuwania etykiet
bardzo sprawny spray, a pachnie pomarańczami, więc nie śmierdzi
Tomek - 02-05-2013, 20:46
Jakiś czas temu kupiłem od Japaneze sworznie, przy okazji wziąłem filtr powietrza.
Przyszedł jakiś JPN, ale nie pasował.
Napisałem i po jakimś czasie odesłałem, po kilku dniach przyszedł nowy filtr.
Ku mojemu zdziwieniu, taki oto filtr:
A dzisiaj przyszły dywaniki welurowe, zakupione przez Coltmanię od Swimma.
Jakość pierwsza klasa.
Tomek - 05-05-2013, 21:36
Pytanie do poprzednich właścicieli:
1. który mądrala postanowił namieszać w kostkach od radia?
pal sześć jakby jeszcze pozmieniał kolejność pinów w kostkach ISO, a nie w oryginalnej wiązce w aucie
chwilę mi zajęło połapanie się w tym bajzlu, a i tak nie do końca jest jak ma być (ale to już nie wiem czy radio nie szwankuje)
2. kto założył ten plastikowy wężyk do lewego spryskiwacza szyb ??
non stop się załamuje i nie działa spryskiwacz, muszę zdobyć coś lepszego i sztywniejszego
3. ozzy - nie lała Ci się woda do bagażnika??
bo ja już raz miałem wodę w bagażniku
a po ostatnich ulewach to z pół wiadra (jak na złość postawiłem auto przodem w dół)
dziś go wysuszyłem, a w tygodniu będę łatać dziury, jak je znajdę
zacznę od lamp
no i nadal nie wybrałem radia
ozzy89 - 05-05-2013, 23:34
tomek84 napisał/a: | 1. który mądrala postanowił namieszać w kostkach od radia?
pal sześć jakby jeszcze pozmieniał kolejność pinów w kostkach ISO, a nie w oryginalnej wiązce w aucie
chwilę mi zajęło połapanie się w tym bajzlu, a i tak nie do końca jest jak ma być (ale to już nie wiem czy radio nie szwankuje) |
Colta kupiłem bez radia i kostki musiały być już wcześniej pomodzone. Musiałem dokupić jeszcze przejściówkę na ISO i zmienić bodajże jeden pin, bo radio pamięci nie trzymało. Miełem wtedy JVC.
tomek84 napisał/a: | 2. kto założył ten plastikowy wężyk do lewego spryskiwacza szyb ??
non stop się załamuje i nie działa spryskiwacz, muszę zdobyć coś lepszego i sztywniejszego |
nawet tego nie zauważyłem
tomek84 napisał/a: | 3. ozzy - nie lała Ci się woda do bagażnika??
bo ja już raz miałem wodę w bagażniku
a po ostatnich ulewach to z pół wiadra (jak na złość postawiłem auto przodem w dół)
dziś go wysuszyłem, a w tygodniu będę łatać dziury, jak je znajdę
zacznę od lamp |
wody w bagażniku nie widziałem, choć ciągle stał w garażu dopóki nie kupiłem GTi. Potem przyszła lekka zima i sporych opadów nie pamiętam. Tak jak piszesz uszczelnij najpierw lampy. Przerabiałem to już w CA1A, ale tam zrobiłem to dosyć nieładnie. W byłej pracy nauczyłem się sposobu na Almerze N16. Uszczelniałem w niej lampy taką lepką i gumiastą masą służącą też do przyklejania wygłuszeń drzwi. Można to kupić w rolkach.
mystek - 06-05-2013, 13:28
Nie mijaliśmy się przypadkiem tuż w okolicach Batowic za mostem w stronę Leszka? malibu, na białej szprychowej feldze, SGL jeszcze rejestracja.
mkm - 06-05-2013, 13:48
tomek84, chyba dzisiaj musisz podjechać
Tomek - 06-05-2013, 14:11
Cytat: |
Nie mijaliśmy się przypadkiem tuż w okolicach Batowic za mostem w stronę Leszka? malibu, na białej szprychowej feldze, SGL jeszcze rejestracja. |
tak, dokładnie
w ostatniej chwili Cię zauważyłem
odstawiliśmy Galanta do Leszka i wracaliśmy
tomek84, chyba dzisiaj musisz podjechać |
nie wiem o co chodzi
Tomek - 06-05-2013, 14:13
spalanie 7,23
Tomek - 06-05-2013, 16:09
z lampami poradziłem sobie w ten sposób, że zamieniłem uszczelki lamp pomiędzy poszczególnymi lampami
lałem sporo wody i nie cieknie
tak czy tak uważam to rozwiązanie za tymczasowe i będę chyba tworzyć nowe uszczelki
Tomek - 09-05-2013, 20:08
Do Colcianki szykuje się mały gift.
W przyszłym tygodniu ma być na miejscu. |
miał być i jest:
tresorex - 09-05-2013, 21:43
IMO najbrzydsza z oryginalnych lotek Nie było GTikowej?
Tomek - 09-05-2013, 22:15
IMO najbrzydsza z oryginalnych lotek |
no widzisz
jak to się mówi - opinia jest tak dziura w dupie - każdy ma swoją
wg mnie najfajniejsza lotka, ale widzisz - mnie się np. podoba trójramienna w Sigmie, a ponoć każdy marzy o 4 ramiennej, itp
tresorex napisał/a: | Nie było GTikowej? |
tej znowu bym sobie za nic w świecie nie dał założyć
|
|
|