To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Honda Legend 3.5 V6 KA9 1999 r - Wrocław

larelijux - 12-05-2017, 13:54

Ja zawsze jak widzę Legenda to się obejrzę, bo jeździ tego naprawdę mało i nie jest brzydkie.

W środku nie siedziałem, więc nie oceniam, ale jakbym stał przed wyborem auta klasy wyższej to niestety kierowałbym się w stronę Niemiec, takie E38 jak dla mnie nie ma żadnej konkurencji, zarówno ze strony niemieckiej jak i japońskiej :mrgreen:

Juiceman - 12-05-2017, 15:11

lordu napisał/a:
Dlaczego mam się obrażać, że wg Ciebie jest brzydki - to jest kwestia gustu :) jedni mówia, że Sandra Bullock jest śliczna a ja bym się nie odwrócił za nią ;)

a ja myślałem że MKM o peugocie pisze :P

mkm - 13-05-2017, 13:03

lordu, wszystkie materiały - od paneli sterowania, przez kratki, podsufitkę na wykładzinie kończąc znajdziesz w tańszych modelach marki.

Najbardziej widoczna cecha "premium" to gabaryty.
Wygląd bardziej nudny, przeciętny niż klasyczne piekno.
Ze smutkiem to piszę, ponieważ Legend Coupe mnie rzuca na kolana (oprócz środka, bo w nim już polotu zabrakło), ale trudno - taki był plan.

Nawiązanie do kompaktu to materiały i design :wink:
Miękkość i trwałość nie ma tu znaczenia - obrus z ceraty jest trwalszy do materiałowego :P

ale to jako OT i jako nawiązanie do popularności tego modelu :D

W140 nie była klasyczna! :D Głównym zarzutem wobec tego modelu było zerwanie z klasycznym wyglądem marki :wink:

Lexus zgoda - też brzydal :D ale odbija sobie to w innych rzeczach :D

lordu - 16-05-2017, 21:44

Jeden gość zadzwonił, zaproponował 20k PLN, jak zapytałem kiedy chce drugą ratę płacić to powiedział, że nie i on nie rozumie pytania ;)

Zmieniarka zaczęła działać, ale dzisiaj chcąc wyciągnąć dzisiaj płytkę zablokował się magazynek - idzie do rozkręcenia ;) ale to na weekend.

Projekt wnętrze zakończony. OEMowy Vip ;)

Wnętrze na początku:

stara gałka

nowy nabytek prosto z Niemiec

I ogólnie, drugiego na świecie takiego nie ma, środek auta :)

Hugo - 16-05-2017, 22:19

Cudowne wnętrze. Jedno z najładniejszych jakie kiedykolwiek widziałem.
Owczar - 17-05-2017, 02:12

Klasyka japońska :)

Wczoraj widziałem na żywo toyote century. Niestety nie miałem jak podejść bliżej i cyknac foto. Chętnie bym obejrzał wnętrze na żywo.

A odnośnie kupca - strasznie by mnie to irytowalo. Nie dziwię się nawet handlarzom że są czasem nerwowi jak ktoś bez oglądania już chce negocjować cenę.

Hugo - 17-05-2017, 08:46

Owczar napisał/a:
Klasyka japońska
Dokładnie. Ostatnie zdjęcie wymiata! Jak dla mnie wzór wnętrza w aucie.
larelijux - 17-05-2017, 11:22

Dlatego nikomu nie polecam sprzedawać auta, bo to psuje nerwy :mrgreen: Chociaż jakby robić to dla zabawy, nie pieniędzy to mogłoby być całkiem ciekawie.

Niektórzy mówią, że drewno do auta nie pasuje... To wystarczy spojrzeć na te zdjęcia. Luks.

deejay - 17-05-2017, 23:28

Maciek to ile za Leganda 😎????
lordu - 18-05-2017, 17:22

Zaraz jadę do Ciebie to pogadamy ;)
lobuzek - 10-11-2017, 22:57

Jak sytuacja z Legendem? Poszedł do innego właściciela, czy dalej w Twoich rękach?
lordu - 21-11-2017, 23:24

cały czas w moich rękach :)

ale za kilka miesięcy będzie szedł do ludzi bo zamówiłem właśnie auto służbowe i tylko czekać 3 miesiące.

Plan minimum to sprzedać albo 407 albo Legenda, chociaż chyba spróbujemy sprzedać obydwa i kupić jedno mniejsze dla Ani.

Owczar - 22-11-2017, 09:15

I potem znowu będziesz żałował. Sprzedaj 407 i przekonaj żonę do jazdy Legendem. :)

Ja swojej nie musiałem długo przekonywać :P

lordu - 22-11-2017, 10:10

Rozmowa z Anią :

Ania: "I co, mam uwierzyć że weżmiesz auto służbowe, sprzedamy samochody i kupimy jakieś maleństwo dla mnie?"
Maciek: "Tak"
Ania: "A nie będzie tak, że oddasz mi Superba za jakiś czas i znów kupisz jakiegoś Legenda albo Lexusa ?"
Maciek: <wymowna cisza>

cholera wie jak to będzie :P

lordu - 29-03-2018, 20:34

więc juz wiem jak to będzie

https://drive.google.com/open?id=1YhkIdRVHjFyO2OMmRsn323dsFeVc7-a1

Superb przyjechał wczoraj. PIĘĆ miesięcy czekania.

Pierwsze odczucia.
- nawet jedzie
- wygląda bardzo ładnie, kolor chyba najlepszy z oferty skody
- wnętrze jest gigantyczne
- audio brzmi bardzo dobrze
- nie wiedziałem, że będzie sterowany fotel pasażera z kanapy ;)
- otwierana klapa ruchem nogi nawet się sprawdza :)
- wady ? 18tki wyglądają na mniejsze i się czasami tłuką. Nic poza tym.

Kilka słów o setupie

- 1.4 tsi 150 koni dsg 7 biegów - miałem limitacje na co2, a chciałem po prostu mieć leniucha więc taki zestaw.
- wersja style, ma wszystko co mi jest potrzebne bo xenon, lepszą nawi, dodatkowy system grajacy, wszystkie fotele grzane, przód w elektryce z pamiecia i jeszcze trochę elektryki.

Legend idzie w przeciągu 2 tygodni na sprzedaż oficjalnie.