Nasze nieMiśki ;-) - Honda Legend 3.5 V6 KA9 1999 r - Wrocław
larelijux - 12-05-2017, 13:54
Ja zawsze jak widzę Legenda to się obejrzę, bo jeździ tego naprawdę mało i nie jest brzydkie.
W środku nie siedziałem, więc nie oceniam, ale jakbym stał przed wyborem auta klasy wyższej to niestety kierowałbym się w stronę Niemiec, takie E38 jak dla mnie nie ma żadnej konkurencji, zarówno ze strony niemieckiej jak i japońskiej
Juiceman - 12-05-2017, 15:11
lordu napisał/a: | Dlaczego mam się obrażać, że wg Ciebie jest brzydki - to jest kwestia gustu jedni mówia, że Sandra Bullock jest śliczna a ja bym się nie odwrócił za nią |
a ja myślałem że MKM o peugocie pisze
mkm - 13-05-2017, 13:03
lordu, wszystkie materiały - od paneli sterowania, przez kratki, podsufitkę na wykładzinie kończąc znajdziesz w tańszych modelach marki.
Najbardziej widoczna cecha "premium" to gabaryty.
Wygląd bardziej nudny, przeciętny niż klasyczne piekno.
Ze smutkiem to piszę, ponieważ Legend Coupe mnie rzuca na kolana (oprócz środka, bo w nim już polotu zabrakło), ale trudno - taki był plan.
Nawiązanie do kompaktu to materiały i design
Miękkość i trwałość nie ma tu znaczenia - obrus z ceraty jest trwalszy do materiałowego
ale to jako OT i jako nawiązanie do popularności tego modelu
W140 nie była klasyczna! Głównym zarzutem wobec tego modelu było zerwanie z klasycznym wyglądem marki
Lexus zgoda - też brzydal ale odbija sobie to w innych rzeczach
lordu - 16-05-2017, 21:44
Jeden gość zadzwonił, zaproponował 20k PLN, jak zapytałem kiedy chce drugą ratę płacić to powiedział, że nie i on nie rozumie pytania
Zmieniarka zaczęła działać, ale dzisiaj chcąc wyciągnąć dzisiaj płytkę zablokował się magazynek - idzie do rozkręcenia ale to na weekend.
Projekt wnętrze zakończony. OEMowy Vip
Wnętrze na początku:
stara gałka
nowy nabytek prosto z Niemiec
I ogólnie, drugiego na świecie takiego nie ma, środek auta
Hugo - 16-05-2017, 22:19
Cudowne wnętrze. Jedno z najładniejszych jakie kiedykolwiek widziałem.
Owczar - 17-05-2017, 02:12
Klasyka japońska
Wczoraj widziałem na żywo toyote century. Niestety nie miałem jak podejść bliżej i cyknac foto. Chętnie bym obejrzał wnętrze na żywo.
A odnośnie kupca - strasznie by mnie to irytowalo. Nie dziwię się nawet handlarzom że są czasem nerwowi jak ktoś bez oglądania już chce negocjować cenę.
Hugo - 17-05-2017, 08:46
Owczar napisał/a: | Klasyka japońska | Dokładnie. Ostatnie zdjęcie wymiata! Jak dla mnie wzór wnętrza w aucie.
larelijux - 17-05-2017, 11:22
Dlatego nikomu nie polecam sprzedawać auta, bo to psuje nerwy Chociaż jakby robić to dla zabawy, nie pieniędzy to mogłoby być całkiem ciekawie.
Niektórzy mówią, że drewno do auta nie pasuje... To wystarczy spojrzeć na te zdjęcia. Luks.
deejay - 17-05-2017, 23:28
Maciek to ile za Leganda 😎????
lordu - 18-05-2017, 17:22
Zaraz jadę do Ciebie to pogadamy
lobuzek - 10-11-2017, 22:57
Jak sytuacja z Legendem? Poszedł do innego właściciela, czy dalej w Twoich rękach?
lordu - 21-11-2017, 23:24
cały czas w moich rękach
ale za kilka miesięcy będzie szedł do ludzi bo zamówiłem właśnie auto służbowe i tylko czekać 3 miesiące.
Plan minimum to sprzedać albo 407 albo Legenda, chociaż chyba spróbujemy sprzedać obydwa i kupić jedno mniejsze dla Ani.
Owczar - 22-11-2017, 09:15
I potem znowu będziesz żałował. Sprzedaj 407 i przekonaj żonę do jazdy Legendem.
Ja swojej nie musiałem długo przekonywać
lordu - 22-11-2017, 10:10
Rozmowa z Anią :
Ania: "I co, mam uwierzyć że weżmiesz auto służbowe, sprzedamy samochody i kupimy jakieś maleństwo dla mnie?"
Maciek: "Tak"
Ania: "A nie będzie tak, że oddasz mi Superba za jakiś czas i znów kupisz jakiegoś Legenda albo Lexusa ?"
Maciek: <wymowna cisza>
cholera wie jak to będzie
lordu - 29-03-2018, 20:34
więc juz wiem jak to będzie
https://drive.google.com/open?id=1YhkIdRVHjFyO2OMmRsn323dsFeVc7-a1
Superb przyjechał wczoraj. PIĘĆ miesięcy czekania.
Pierwsze odczucia.
- nawet jedzie
- wygląda bardzo ładnie, kolor chyba najlepszy z oferty skody
- wnętrze jest gigantyczne
- audio brzmi bardzo dobrze
- nie wiedziałem, że będzie sterowany fotel pasażera z kanapy
- otwierana klapa ruchem nogi nawet się sprawdza
- wady ? 18tki wyglądają na mniejsze i się czasami tłuką. Nic poza tym.
Kilka słów o setupie
- 1.4 tsi 150 koni dsg 7 biegów - miałem limitacje na co2, a chciałem po prostu mieć leniucha więc taki zestaw.
- wersja style, ma wszystko co mi jest potrzebne bo xenon, lepszą nawi, dodatkowy system grajacy, wszystkie fotele grzane, przód w elektryce z pamiecia i jeszcze trochę elektryki.
Legend idzie w przeciągu 2 tygodni na sprzedaż oficjalnie.
|
|
|