Nasze Miśki - Granat z beżem w wydaniu V6
Tomi89 - 21-01-2016, 00:13
Na wiosnę przygotuj się na zbieranie miodku z siatki
A tak na poważnie to mi się ta bardziej podoba niż stara
mirex94 - 21-01-2016, 00:17
Fajny grill. Jak dla mnie galant nie ma zderzaka który wyglądał by w 100% super. Najlepiej chyba usa i se
Bartekkita - 02-02-2016, 22:45
No i po gorącej dyskusji wpadła rozpórka Kolor chyba nie do końca siadł, ale nie ma tragedii. Możecie się wyżywać ;P
Hugo - 02-02-2016, 23:26
Co Ty boisz się Gala, że fotki robisz z daleka?
vrangsinn - 02-02-2016, 23:33
rozpórka od staffa??
sveno - 03-02-2016, 06:44
dla mnie ta rozpórka choćby nie wiem w jakim kolorze była wygląda "biednie" i bazarowo. Nie wiem, może to przez to, że Galanty miały oryginalnie taką część, która wygląda o nieba lepiej i oprócz tego działa tak jak trzeba.
mati_z - 03-02-2016, 15:50
sveno, dokładnie
A poza tym oryginalna rozpórka z VR-4 jest przykręcana w czterech miejscach (3 śruby od mocowania amortyzatora i jedna od górnego wahacza):
tresorex - 03-02-2016, 21:32
To chyba tylko z powodu że rozpórka nie jest w osi amortyzatora tylko cofnięta w stronę kabiny
Bartekkita - 04-02-2016, 22:24
vrangsinn napisał/a: | rozpórka od staffa?? |
Tak.
sveno napisał/a: | dla mnie ta rozpórka choćby nie wiem w jakim kolorze była wygląda "biednie" i bazarowo. Nie wiem, może to przez to, że Galanty miały oryginalnie taką część, która wygląda o nieba lepiej i oprócz tego działa tak jak trzeba |
No to to wiadomo, ale nie chciało mi się szukać/wydawać tyle kasy. Najbardziej chodziło mi o odciążenie kielichów i ogólne zwiększenie sztywności nadwozia.
A co do samej rozpórki, podobnie jak inni odczuwam zmianę zachowania auta, mimo stosunkowo miękkich 15. Auto inaczej nurkuje przodem na zagłębieniach drogi. Ucichła mi też deska rozdzielcza, ale zaczęła wibrować 150 km przed założeniem rozpórki, więc może być to zbieg okoliczności
Marcino - 05-02-2016, 15:57
NIe zapowietrza ci się rduktor od LPG tak wysoko?
Bartekkita - 05-02-2016, 16:58
Marcino napisał/a: | NIe zapowietrza ci się rduktor od LPG tak wysoko? |
a czym się to objawia?
Bartekkita - 17-02-2016, 22:24
Cytat: | ...Reszta jest sprawką wycieku z okolic filtra, który odziedziczyłem po poprzednich właścicielach. Skrzynia była już 2 razy naprawiana raz w Szwajcarii i raz w Polsce, podczas, którejś z tych naprawach został zainstalowany jakiś dodatkowy filtr i to z niego ciekło. Bałem się to ruszać, ale jak po tygodniu stania Misiek zaczął znaczyć teren to w końcu zebrałem się w sobie. Auto zostało odstawione ponownie do warsztatu, który naprawiał skrzynie w Polsce. Pan ponoć filtra nie zakładał. Dodatkową instalacja została usunięta. Póki co jest sucho |
No to było na tyle dobrych informacji, znowu cieknie z wężyków, naprawa na 2 miesiące. Super Spróbuję podjechać do Pana mechanika na reklamacje.
I kolejna dobra wieść, znowu jakiemuś pacanowi się przytuliło do Misia:
eremita - 18-02-2016, 09:04
Bartekkita napisał/a: | Kolor chyba nie do końca siadł, ale nie ma tragedii. Możecie się wyżywać ;P |
Mam galanta w tym kolorze i miałem trzy opcje koloru na tą rozpórkę
niebieska, srebrna lub zielony coś jak kawasaki
Zielony odpadł bo za bardzo by bił po oczach, założyłem srebrną a do dzisiaj zastanawiałem się czy nie lepsza była by niebieska, teraz wiem że dobrze wybrałem
sveno napisał/a: | wygląda "biednie" |
W porównaniu do ori to na 100% ale jest tańsza i spełnia swoje zadanie
Choć nie ukrywam że przeglądam aukcję i jak trafię ori w dobrej cenie to staffa pójdzie na sprzedaż
Tomii - 18-02-2016, 15:21
Hugo napisał/a: | Co Ty boisz się Gala, że fotki robisz z daleka? |
nie chciał żeby było widać korozję na kielichach
żart.
Biednie to wygląda ta rozpórka:
http://www.amazon.com/Mit...r/dp/B0072MYS0W
Ja tam o Staffa nic złego nie powiem.
Bartekkita - 18-02-2016, 18:09
eremita, Ty tez masz granatowy?
Tomii napisał/a: | Hugo napisał/a:
Co Ty boisz się Gala, że fotki robisz z daleka?
nie chciał żeby było widać korozję na kielichach
|
Chciałem ukazać uroki scenerii choć moze podświadomie to korozja na kielichach
|
|
|