Nasze nieMiśki ;-) - Odyseja Seichan
Jaro1974 - 19-10-2014, 19:58
Kolor fajny, nawet mi się podoba. TAk się domyśliłem jak zobaczyłem Sławka w FTO na światłach w Rykach że po felgi przyjechał
Seichan - 20-10-2014, 11:25
Do koloru musze się sama przekonać, bo liczyłam na trochę ciemniejszy odcień
mjsystem - 20-10-2014, 14:08
Seichan napisał/a: | bo liczyłam na trochę ciemniejszy odcień |
Na zimę zciemnieją
Juiceman - 20-10-2014, 20:47
U mnie w galu w michelinach ( rozwalona była zbieżność ) i po jakiś 3000km hałasowały jak głupie i tylko przy konkretnych prędkościach typu od 60-80 i od 130-140km/h. Zmieniłem opony jak ręką odjął xD
Seichan - 20-10-2014, 21:14
Ja właściwie po zmianie opon na zimówki nie słyszę już hałasów.
Ale i tak cały czas mam wrażenie, że hondzia o wiele głośniej chodzi niż przed naprawą skrzyni.
_Slawek_ - 18-11-2014, 19:30
Niech nikogo nie zmyli fakt, że temat od miesiąca nie był odświeżany. To wcale nie oznacza, że honda ma się świetnie
Niedawno po 10 km trasie tak z ciekawości obmacałem felgi i nie dość, że przednia lewa okazała się zdecydowanie cieplejsza od pozostałych to o nakrętki można się było poparzyć. To częściowo wyjaśniało dlaczego coraz bardziej było słychać łożysko Na szczęście udało się ją zapisać do pana doktora od mitsubishi I być może jeszcze w tym tygodniu problem zostanie rozwiązany.
Nie przestaną mnie jednak niepokoić minimalne wibracje odczuwane w aucie na postoju i głośniejsza praca silnika podczas jazdy, które pojawiły się po ostatniej naprawie skrzyni, gdy przy okazji została wymieniona chłodnica i ta nieszczęsna poduszka stabilizacyjna, której właściwie to nie było bo się urwałą Sam już nie wiem...
Z innej beczki (w przenośni i dosłownie) zbliża się termin wymiany oleju i tym razem zamierzam porzucić lanego (podobno) w ASO Castrola 5W30 na rzecz MILLERS OILS XF LONGLIFE 5W30 C2.
...chyba że ktoś zna powód aby tego nie robić, niech zatem to napisze lub zamilknie na wieki w temacie tego oleju
robertdg - 18-11-2014, 21:29
Nalej olej rozlewany zagramanica
grzesiopol - 18-11-2014, 22:10
_Slawek_ napisał/a: | MILLERS OILS XF LONGLIFE 5W30 C2. | zacytuje stronę millersa Cytat: | Najwyższej jakości, w pełni syntetyczny olej silnikowy do najnowszych samochodów benzynowych i Diesel. Dedykowany do najnowszych silników VW. | nie dość, że macie japońca Hondowego to jeszcze chcecie go niemcem potraktować A czego sobie nie zalejecie Valvolinem ja używam go we wszystkich samochodach i jestem happy
mjsystem - 19-11-2014, 06:32
_Slawek_ napisał/a: | MILLERS OILS XF LONGLIFE 5W30 C2. | Mi w lancerze bierze olej jak zalałem ten wyżej wymieniony. Nie do końca mam do niego przekonanie. Niby taki chwalony...
Zobacz taką stronę:
http://www.kolegaberlin.p...y-5W30-296.html
Paczki przychodzą z Berlina. Mniejsza o cenę, która jest niska, ale tam raczej nie powinno być podróbek.
robertdg napisał/a: | Nalej olej rozlewany zagramanica |
Dokładnie.
Marcino - 19-11-2014, 08:42
mjsystem napisał/a: | Zobacz taką stronę:
http://www.kolegaberlin.p...y-5W30-296.html
Paczki przychodzą z Berlina. Mniejsza o cenę, która jest niska, ale tam raczej nie powinno być podróbek.
robertdg napisał/a:
Nalej olej rozlewany zagramanica |
A jestescie pewni tego co tam leją? Brałem kiedyś od niego z allegro jeszcze.
mjsystem - 19-11-2014, 12:23
Marcino napisał/a: | A jestescie pewni tego co tam leją? | Kolega kupuje do nowego Golfa plus własnie Castrola i jest zadowolony. Tyle słyszałem. A jaka prawda to nikt nigdy nie wie. W sumie najczęściej podrabiany olej
_Slawek_ - 19-11-2014, 13:48
grzesiopol napisał/a: | nie dość, że macie japońca Hondowego to jeszcze chcecie go niemcem potraktować A czego sobie nie zalejecie Valvolinem ja używam go we wszystkich samochodach i jestem happy |
Przecież to jest angielski olej A valvoline 5w30 ma jakąś podejrzanie niską cenę, niższą niż lotos, tak jakby to same podróbki były
mjsystem napisał/a: | MILLERS OILS XF LONGLIFE 5W30 C2.
Mi w lancerze bierze olej jak zalałem ten wyżej wymieniony. Nie do końca mam do niego przekonanie. Niby taki chwalony... |
A po zmianie na inny przestał brać? I jakie to ilości na 1000km były?
Hmm, ciekawy podział produktów, na niemieckie i... nie niemieckie?
Chyba zaryzykuję jednak millersa ze zmienolej.pl.
mjsystem - 19-11-2014, 14:15
_Slawek_ napisał/a: | A po zmianie na inny przestał brać? I jakie to ilości na 1000km były? | Za 20.000 tysięcy ubyło od 100% do 50% poziomu. Już nie sprawdzę, bo nie ja będę teraz wymieniał olej. Do zmiany ubywało oleju bardzo nieznacznie.
_Slawek_ napisał/a: | Chyba zaryzykuję jednak millersa ze zmienolej.pl. | Też go tam kupowałem.
_Slawek_ - 19-11-2014, 14:22
mjsystem napisał/a: | _Slawek_ napisał/a: | A po zmianie na inny przestał brać? I jakie to ilości na 1000km były? | Za 20.000 tysięcy ubyło od 100% do 50% poziomu. |
Sławku masz na myśli ubytek z poziomu max na bagnecie do poziomu w połowie między min a max, czy przykładowo ubytek z 4 do 2 litrów?
Tomek - 19-11-2014, 15:22
_Slawek_ napisał/a: | Chyba zaryzykuję jednak millersa ze zmienolej.pl. |
Zadzwoń do tego gościa, on ma pojęcie o olejach, sporo Hondziarzy się u niego zaopatruje + ma oryginalne produkty (bywam tam osobiście, bo to 3 km ode mnie).
|
|
|