To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 3 szt Giulian(t)y by se7en

se7en - 31-01-2016, 20:10

bez sensu, z tego rysunku wynika ze jest zamontowane dobrze, a kola przez to lata w tej gumie jak szarpniesz za felge...
AidsD - 31-01-2016, 20:54

se7en napisał/a:
czemu zaraz na zielono? :D na czerwono :twisted:

Bo masz zielony samochod

se7en - 31-01-2016, 21:06

AidsD napisał/a:

Bo masz zielony samochod

e bez przesady, moze kiedys bedzie czarny 8) :mrgreen:

AidsD - 11-02-2016, 21:05

Ale ja tez mam zielony. Wiesz do czego zmierzam ;p
se7en - 11-02-2016, 21:28

nie wiem :twisted:

zdjecia jak jeszcze stał na warsztacie, od wczoraj jezdzi :mrgreen:

doszły jeszcze biale kierunki przod ale foty pozniej :D
radocha z jazdy niezla, teraz tylko wyregulowac gaz lub wymienic parownik i mozna smigac na co dzień :)

Ziemba. - 13-02-2016, 16:24

Jak to u Ciebie z tymi galantami? Jest jakiś podział? Do codziennej jazdy, od święta itd.? Czy po prostu który mi dziś w "ręce" wpadnie?
se7en - 13-02-2016, 16:48

zielony moj, bordo ojca, szarego sprzedaje znajomemu a ja szukam innego na czesci 8) :lol:

teraz bordo czeka na ¥¥¥ - zakup rozrzadu i moze smigac :D

Krzyzak - 15-02-2016, 13:55

Selected Replacement Line - to jest chińszczyzna najróżniejszej jakości, więc trudno powiedzieć na co trafisz.
Mojej żonie zamontowałem niedawno taki prosty wahacz, bo miałem kupione a nagle padł stary, regenerowany. Jest dobrze, zobaczymy jak długo.

se7en - 15-02-2016, 15:35

Krzyzak napisał/a:
Selected Replacement Line - to jest chińszczyzna najróżniejszej jakości, więc trudno powiedzieć na co trafisz.
Mojej żonie zamontowałem niedawno taki prosty wahacz, bo miałem kupione a nagle padł stary, regenerowany. Jest dobrze, zobaczymy jak długo.

w sensie po tylu postach (temat na poczatku) piszesz o wahaczu Yamato? :>

bo ja na tych Yamato w zielonym jezdze juz 12 tys km, i narazie odpukac nic.
a do bordowego (podejrzewam ze pomyslales o yamato jak wstawilem ¥ ) a tu chodziło o Yuany :badgrin: :rolleyes: :rolleyes: :finga:
czekam na dobry przypływ gotówki i bedzie mial rozrzad i inne paski :D :D

Krzyzak - 15-02-2016, 20:00

w sensie, że pisałem to w zupełnie innym temacie, gdzie ktoś pytał o wahacz prosty do EA firmy SLR...
nie wiem, czemu się post tu znalazł

co do rozrządu - poszukaj na wyprzedażach - ja ostatnio komplet czyli 2 napinacze NTN made in japan oraz 2 paski Sun do E32 kupiłem za jakieś 70 czy 80 zł
ten balansowy kosztował niecałe 10zł i to ori Sun made in japan, napinacze po 20 i 23 zł a reszta to pasek główny

se7en - 18-02-2016, 17:28

Krzyzak napisał/a:

co do rozrządu - poszukaj na wyprzedażach - ja ostatnio komplet czyli 2 napinacze NTN made in japan oraz 2 paski Sun do E32 kupiłem za jakieś 70 czy 80 zł
ten balansowy kosztował niecałe 10zł i to ori Sun made in japan, napinacze po 20 i 23 zł a reszta to pasek główny

a gdzie kupujesz??

inna sprawa: z jakiego modelu pasuje P&P alternator? mam 90A (klima) i ciezko zdobyc jakis, niestety ten co mam nadal ma problemy z miganiem swiatła , na nowym pasku ma mniejsze ale nadal... eh naciag jest ok.

Krzyzak - 18-02-2016, 21:59

różnie - raz w inter cars, potem na Allegro - szukam napinacza i potem np. w przedmiotach sprzedającego czy ma inne graty
ostatnio paski Sun w cenie po 20-parę zł od JMCarparts akurat

a co do altka - jakie masz napięcie ładowania?
może wystarczy sam regulator zmienić

se7en - 18-02-2016, 22:33

Krzyzak napisał/a:

a co do altka - jakie masz napięcie ładowania?
może wystarczy sam regulator zmienić

nie pamietam ostatnich wskazan, ale było dobre

ja juz mialem w nim wszystko wymienione, w tym regulator.

Krzyzak - 19-02-2016, 08:43

no to jak napięcie ładowania masz ok, to alternatora nie ruszaj
szukaj przyczyny gdzieś indziej - sprawdź jakie masz napięcie na żarówkach

skoro jednak altek był grzebany, to szukałbym drugiego takiego samego - ja nie słyszałem by kiedykolwiek E3 padło coś więcej niż szczotki a czasem tylne łożysko (jak pasek za mocno napięty był)

se7en - 20-02-2016, 20:21

kupilem wczoraj jedyny na allegro alternator za 150 zł, 90 A (jak to do klimy)
i dzisiaj zostal zamontowany, problem jak ujał.... narescie. wiec wyglada na to ze to jednak byla wina altka, rozbierzemy i zobaczymy co z nim (mial wymienione diody, regulator itd)