[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
grzesiopol - 14-01-2017, 20:35
Prośba do nowych użytkowników jak macie jakieś pytania w sprawie MMCSa to pytajcie w tym temacie, zawsze to jakaś wiedza dla innych jeżeli coś sie przydarzy. Na PW wszystko ginie.
tomaszjawa - 16-01-2017, 16:18
witam ,czy jestes moze stanie mi pomoc z moim mmsc?zdobylem na necie plytke do odblokowania dvd in motion i po zainstalowaniu zauwazylem ze zniknal mi voice jontrol i bluetooth...wogole nie ma ikonki...czy masz na to jakas rade?z gory dziekuje
[ Dodano: 16-01-2017, 16:21 ]
pilocik, witam mam pytanko co moglo pojc nie tak jak wgralem plyke na odblokowanie dvd in motion i po zainstalowania dvd dziala ale zniknely mi z menu bluetooth i voice control?dzieki
grzesiopol - 16-01-2017, 16:36
A może troche więcej informacji na temat twojego sprzętu.
Na dzień dzisiejszy odpowiedź brzmi: wgraj sobie oryginalny program, powinno pomóc.
tokyo - 16-01-2017, 18:59
Zaladowales plytke ze starym softem przeznaczonym dla navi E-1 E-2 E-3.
Soft ten powoduje usuniecie podprogramow obslugujacych usb i BT.
Musisz zaladowac nowy loader dla navi e-4 e-5 e-6
tomaszjawa - 18-01-2017, 13:27
tokyo, witam.sluchaj a moglbys mi dokladniej napisac co musze zaladowaci i jak(wybacz ale nie jestem w tym biegly a widze ze masz racje i sie na tym znasz(jak gosciu sprzedawa(dvd in motion) ta plytke to wyraznie zaznaczyl pytanie jaka jest wersja ale ja glupek nie bardzo sie znajacy kupilem i zainstalowalem,),dziekuje bardzo i mam nadzieje ze nie zanudzam za bardzo.
tyku - 18-01-2017, 13:44
tomaszjawa napisał/a: | jak gosciu sprzedawa(dvd in motion) ta plytke to wyraznie zaznaczyl pytanie jaka jest wersja ale ja glupek nie bardzo sie znajacy kupilem i zainstalowalem,) |
Gdzie to kupiłeś
Kolego masz na pierwszej stronie poradnik.
Jak dasz radę odblokować dysk to zrobisz to sam.
Zostaje jeszcze nagranie płytki z poprawnym softem i załadowanie.
Jakiego masz MMCSa (numer)
tomaszjawa - 18-01-2017, 14:22
tokyo, dodam eszcze kilka informacji...SW Version E,MAP Version 2009-A,CDDB Version 1626-0000 oraz oznaczenie pod joystickiem E-05
[ Dodano: 18-01-2017, 14:23 ]
autko kupione w Szkocji i tu tez uzytkowane....
grzesiopol - 18-01-2017, 17:10
Version E to będzie wersja loadinga oznaczona chyba nr 30.XX. do twojej powinieneś mieć minimum chyba 60 lub 70.
Czy masz oryginalną mapę do tej swojej navi? Jeżeli kupywałeś auto to każdy szanujący się właściciel powinien ci sprzedać auto z dokumentami i płytami.
Jeżeli masz taką płytę to wrzuć ją do kompa, otwórz płytę i znajdź plik o nazwie loading i alldata (ma rozszerzenie .kwi może nie być widoczne ale powinno być), skopiuj te pliki na kompa. Następnie nagraj te pliki na płytę (najlepiej CD lub CD-RW) nagrywając ustaw najniższą prędkość nagrywania np 4X. Z tą płytą udajesz się do samochodu, wrzucasz do navi i powinno się rozpocząć ładowanie programu (zerknij do mojego poradnika dział V Odblokowanie...... I sposób). Jak płyta sama nie startuje to musisz sam wystartować poprzez zimny restart poprzez navi (poradnik dział II) i wybranie Disk Load.
Jakbyś nie miał płyty to wyślij mi na PW swój e-mail to wyśle ci plik loading w wersji 80.02 czyli R. Plik około 26 mb więc twoja poczta musi takie załączniki obsługiwać.
Tak przy okazji to ile zapłaciłeś za tą płytkę?
[ Dodano: 18-01-2017, 17:14 ]
tyku dzięki za wrzucenie linka w pierwszy post. Chciałem zrobić temat typu FAQ ale na chwilę obecną męczę jeszcze tego mojego loadinga a przy okazji zabrałem się za voice.me z głosem czesia
tokyo - 18-01-2017, 19:07
tomaszjawa - 18-01-2017, 19:40
Za plytke dalem okolo 10 funtow na ebayu...a jesli chodzi o ryginalna plytke do MMCS to niestety nie posiadam (jestem drugim wlascicielem i autko z komisu)
grzesiopol - 18-01-2017, 20:22
Czyli 50 zł za samo DVD in motion, u nas w firmach specjalizujących się w nawigacjach chcą około 100 zł i też w sumie nie wiadomo za jaką wersję, na amerykańskim forum krzyczą 20 $ czyli około 80 zł a le tam wiadomo przynajmniej za jaka wersje się płaci.
Emo - 23-01-2017, 17:34
Witam. mam pytanie odnośnie mmcs. mianowicie próbowałem odblokować odtwarzanie obrazu podczas jazdy i niby wszystko poszło zgodnie z poradnikiem lecz niestety gdy ruszam odtwarzany jest tylko dźwięk. Nie wiem za bardzo co mogę jeszcze zrobić.Poniżej kilka zdjęć.
https://zapodaj.net/6c18fc1803d30.jpg.html https://zapodaj.net/f2f4dc5998051.jpg.html https://zapodaj.net/3606da2da2c1b.jpg.html
grzesiopol - 24-01-2017, 18:15
Trzecie zdjęcie - DVD in motion nie obsługuje AUXa. Zobacz czy odtwarza ci płyty DVD podczas jazdy.
Z tego co czytałem na razie nie znaleziono sposobu na AUXa poza odcięciem jednego przewodu od MMCS lub jakieś specjalne dodatkowe urządzenie oszukujące MMCSa.
tokyo - 25-01-2017, 01:57
Witam
Aby AUX pracowal w czasie jazdy trzeba przeciac kabel bialy z niebieski czujnik predkosci oraz zrobic przelacznik na antene gps - poniewaz stacja czyta zmiany polozenia auta
Emo - 25-01-2017, 05:54
Dzięki bardzo za odpowiedź. Myślałem że odblokowane dvd będzie działać zarówno w przypadku odtwarzania obrazu z płyty jak i na auxie. Kupiłem niedawno mirabox - udostępniam obraz ze smartfona na wyświetlacz mmcs.wszystko wygląda naprawdę fajnie póki auto nie ruszy. Gdy będzie cieplej spróbuję wymontować mmcsa i zrobić to co mówi tokyo.
|
|
|