To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Kassia - Mitsubishi Eclipse 3.0V6 2000r.

tomchuck - 10-02-2018, 19:11

A ja widziałem 3g w stanie kolekcjonerskim i to w Polsce, a na dodatek należy do kogoś z forum :D Do tego to GTS Spider :]

Fajnie że ludzie jeszcze robią takie remonty i zostają przy starych dobrych mitsu :)
Teraz ecli chyba zostanie z Tobą na kolejne min kilka lat :]

Olivia - 11-02-2018, 01:46

Pobieżnie przejrzałam aukcje m in. w DE, I i F. Faktycznie, za ciekawych egzemplarzy to nie widziałam. Jeżeli coś w stanie bardzo dobrym to pozmieniane w silniku, w optyce tak że wstyd do tego wsiadać. Taki typowy niemiecki tuning.
W Anglii i tak jak pisałam wczoraj, czyli Japonia i Malezja. Tam są bardzo ciekawe egzemplarze tego modelu. Z tym że w większości to kierownice nie po tej stronie.

Co do GT-R`a, co prawda nie miałam okazji nim gdzieś dalej pojeździć. Jedynie po odebraniu z autotransportera wjeżdżałam dwoma do ładowni. Dystans rzędu 40 metrów po płycie lotniska. Auto mnie rozczarowało totalnie. Mój szef się bardzo cieszył gdy sobie takiego kupił. Mnie natomiast odpychają te wyświetlacze ciekłokrystaliczne, wsiadanie dla mnie z racji że bardzo często chodzę w spódniczkach, jest problematyczne - w końcu nie jestem samochodem bym byle komu pokazywała swoje podwozie :rolleyes: Dla mnie to taka taczka za 290 tyś. $ o co najmniej połowę za droga. To już Civic Coupe jakiego miałam przed laty przedstawiał ten sam poziom komfortu a był tańszy o ... 285 tyś. $
Ale wiadomo, każdy coś innego potrzebuję. I najważniejsze aby kupującemu się to podobało.

Krzyzak - 11-02-2018, 15:00

Olivia napisał/a:
Auto mnie rozczarowało totalnie.
ono już z zewnątrz wygląda szpetnie i pokracznie, więc miałem nadzieję, że chociaż właściwościami jezdnymi nadrabia...
te światła naciągnięte na maskę i kompletny brak proporcji w linii bocznej... brzydki jest okrutnie i tyle

Kassia - 11-02-2018, 17:13

tomchuck napisał/a:
Teraz ecli chyba zostanie z Tobą na kolejne min kilka lat :]

To raczej logiczne że auto zostaje na długo :D przecież nie wpakuje w remont tylu pieniedzy żeby za pół roku sprzedać bo to by sie mijało z celem :P

Olivia napisał/a:
Jeżeli coś w stanie bardzo dobrym to pozmieniane w silniku

Mnie mechanik chciał namówić na turbo przy okazji ale pozostaje seria bez kombinowania :P
Ecli jest autem na codzien, ma byc zrobione i nie sprawiać problemów :)

Jedyne co pozostanie nie ruszone to lakier. Bedzie tylko polerka, być może jakies powłoki zabezpieczające i tyle. Ale to juz poźniej :P

tomchuck - 11-02-2018, 17:42

Wiesz, niby logiczne, ale już parę razy spotkałem się sytuacjami że fajnie zrobione auta po niedługim czasie szły na sprzedaż bo właścicielowi się coś innego spodobało.
W sumie to nawet sam sprzedałem swoje jedno fto po dwóch latach użytkowania, a składałem je od podstaw kilka miesięcy...

Szkoda ze nie dałaś się namówić na turbo :D byłoby ciekawe auto,a jeszcze ciekawiej byłoby z 3,8 mivec pod maską :]

Kassia - 11-02-2018, 19:01

Ja sie za bardzo przywiązuje do aut :D
I czuje niechęc do użerania sie ze sprzedaża, raz przez to przechodzilam jak pierwsze auto sprzedalam i wiecej nie chce :P
Zreszta, tak jak mowiłam - nie ma aut dla mnie :D Nic mi sie nie podoba :P
RX8 jeszcze byc moze wpadnie, ale jako drugie auto, taka zabawka ;)

A co do turbo to sie balam że bedzie sprawiało problemy i że cos bedzie nie tak jak powinno. I zamiast Mysza jezdzic bedzie stała.

tomchuck - 11-02-2018, 20:24

Moje 2 auta do których się przywiązałem poszły do znajomych więc co jakiś czas je widuje :]

Jeśli chcesz Rexa to prędzej czy później będziesz musiała zmienić silnik, bo te beznadziejne wirówki wankla nie dość że nie jadą to wytrzymałość znikoma. także jak padnie to Twój mechanik będzie Ci mógł założyć jakiś fajniejszy silnik i wtedy zacznie się zabawa :D

Kassia - 11-02-2018, 21:22

Wiem, że są problemy z wanklem dlatego mówie że RX bedzie jako zabawka :P
I tez mojemu znajomemu powiedziałam że w nim ewentualnie bedzie sobie mógl robic swap i co tam bedzie chciał :P

Krzyzak napisał/a:
te światła naciągnięte na maskę i kompletny brak proporcji w linii bocznej... brzydki jest okrutnie i tyle

GTR jest piękny! :heart:

Coś tam sie powoli dzieje :)

Olivia - 12-02-2018, 14:12

Cytat:
kompletny brak proporcji w linii bocznej... brzydki jest okrutnie i tyle

Dokładnie o to również chodzi. Światła jak światła, jakąś blendę założysz lub pójdziesz w budżetówkę i markerem zamalujesz :badgrin: Ale ten brak proporcji jest porażający. Dużo lepiej by wyglądał bez bagażnika. Z takich aut to Lexus LFA w fabrycznym spojlerem jest bardziej do zaakceptowania.
W GT-R środek to poziom chińskich tanich zabawek dla dzieci z oczojebnym wyświetlaczem który został założony aby właściciel nie patrzył na deskę rozdzielczą. Przy mrozach deska trzeszczy - chociaż z tego co zauważyłam, silnik zagłusza te odgłosy :twisted:

Dobrze że się nie dałaś namówić. Znając życie auto by więcej stało niżeli jeździło. O ekonomii mogłabyś zapomnieć. A z dynamiki przy seryjnym zawieszeniu korzystałabyś jedynie na prostych. Raz już kupiłam takie auto. Oddałam temu od którego kupiłam po jednej trasie :evil: Jako drugie auto, OK. Ale nie takie rzeźby jako auto do dojazdów do pracy.

Kassia - 15-02-2018, 23:23

Zamówiłam dzisiaj nadkola i osłony silnika, koło pasowe wału korbowego i przewody silikonowe chłodnicy.
Może jutro bedzie zawieszenie i hamulce.

Poza tym Mysza bedzie prawdopodobnie troche podmalowana tam gdzie są obtarcia no i lewa strona ktora ktos mi porysował celowo...

Mechanik namawia mnie na dolot ze stożkiem (blee), mnie sie podoba filtr w obudowie takiej jak jest, on twierdzi że przy tak zrobionym silniku bedzie to brzydko wyglądać. No i nie wiem co zrobic? :roll:

A i jeszcze jedno pytanie. Przed remontem był olej Elf 5w40.
Warto zmienić na np. Motul?

wojtas - 16-02-2018, 01:48

Zostaw orginalny dolot, mechanik który podpowiada takie rozwiązania chyba nie do końca wie o czym mówi.
Anonymous - 16-02-2018, 06:28

Kassia, jak chce poprawić dolot powietrza, niech zaproponuje dobrą wkładkę sportową w oryginalna puszkę. Chyba jedno z lepszych rozwiązań.
Bzyk_R1 - 16-02-2018, 07:34

K&N, pipercross, lub crosworth w oryginalną puszkę dolotu, olej Liqui Moly lub Millers i będzie Pani zadowolona.
tomchuck - 16-02-2018, 12:53

Też jestem za zostawieniem ori dolotu. Ale mam pytanie dla proponujących sportowe wkładki... w wersji suchej czy mokrej? Bo nie jest to obojętne w przypadku mitsu. Tutaj trzeba stosować suche wkłady sportowe.
Bzyk_R1 - 16-02-2018, 15:49

Croswort to propozycja suchej wkładki, kn i pipercross to nasączone. Dlatego podałem 3 żeby był wybór. Uważam że Mitsubishi działa ze wszystkimi ale mokre wymagają częstej pielęgnacji przepustnicy przepływki i ogólnie całego dolotu.