[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
bialyjayz - 16-12-2014, 22:02
KsiadzRobak napisał/a: | okico to japońskie amortyzatory - szły w Mitsubishi na pierwszy montaż i wytrzymywały ogromne przebiegi. |
zwracam należyty honor, z reguły jest tak, że to co mniej znane to badziew widać tutaj jest inaczej
pit696 - 22-12-2014, 14:47
hej musze wymienic amory z tylu i znalazem kyb351030 (ultra sr). co sadzicie o nich?moze ktos na nich smiga?jakies opinie?
sveno - 22-12-2014, 17:13
Hugo!!! Do tablicy
eremita - 22-12-2014, 17:21
W tym temacie już o nich było
Generalnie kto je ma to sobie chwali
Hugo - 22-12-2014, 22:45
Cytat: | kyb351030 (ultra sr). co sadzicie o nich | sveno napisał/a: | Hugo!!! Do tablicy | Już, już Jeżdże na nich od wiosny. Na początku były strasznie twarde, normalnie plomby z zębów wypadały, ale po kilkuset km się ogarnęły i teraz jest miodzio. POLECAM! Szczególnie, że są oryginalne, Made in Japan.
szuwar - 08-01-2015, 13:44
Zamówiłem amorki KYB341213, tylko, że są dużo cieńsze i nie sprężyna przejdzie przez osłonę a nie się na niej oprze. Oryginalnie są MR333474 i nigdzie takich nie mogę dostać, a nie chciałbym wymieniać sprężyn bo są ok, co radzicie ?
do EA5W '99
Hugo - 08-01-2015, 13:46
szuwar, sprężyny od Nivo nie pasują do zwykłych amorków.
szuwar - 08-01-2015, 14:13
Hugo, czyli domówić muszę sprężyny ? innego wyjścia nie mam ?
jacekxx - 08-01-2015, 14:59
Jeżeli wcześniej miałeś nivo a teraz zakładasz zwykłe amortyzatory to musisz kupić również sprężyny, te z nivo nie pasują. Innego wyjścia nie masz.
ViBeZ - 09-01-2015, 17:54
Panowie w jakie amory zainwestować przy obniżeniu powyżej 4 cm?
Myślę że przy takim obniżeniu powinny być już skrócone.
Bilstein B8?
Jakieś inne polecicie? A może ktoś jeździ na zwykłych gazówkach przy takim obniżeniu?
eremita - 09-01-2015, 18:11
Cytat: |
Jakieś inne polecicie? A może ktoś jeździ na zwykłych gazówkach przy takim obniżeniu? |
Zwykłe szybko padną.
Ja kupiłem gala z przodu obniżonego o 5cm oczywiście amory były wylane
ViBeZ - 09-01-2015, 20:29
Tak się domyślam że długo nie posłużą przy takiej konfiguracji.
Szukałem tych Bilstein B8 ale coś słabo z dostępnością u nas.
Znalazłem je za to u niemca to bym musiał je ściągnąć
Ale tanie to one nie są
sveno - 10-01-2015, 18:22
ViBeZ napisał/a: | Panowie w jakie amory zainwestować przy obniżeniu powyżej 4 cm? | wiesz w co się pakujesz? Ja mam z przodu Eibach -35mm i haczę o prawie każdy krawężnik i połowę progów zwalniających. Kolejne 15mm w dół to będzie tragedia na polskich drogach, no chyba że robisz garażowego demo-cara?
eremita - 10-01-2015, 18:57
sveno napisał/a: | krawężnik i połowę progów zwalniających |
Do tego można dołożyć szorowanie w koleinach
Ja jak swojego kupiłem przód -50mm tył -30mm szybko się przekonałem że to sprawdza się ale na niemieckich drogach
U dziadka jak wjeżdżałem na działkę to wygiąłem blachę która blokuje bramę, do tego na zwykły podnośnik był za niski by go podnieść nawet mały piesek nie wchodził najpierw trzeba było na zwykłym lewarku trapezowym podnieść by wsunąć łapy podnośnika.
Teraz mam Eibachy -30 i tu można powiedzieć że to kompromis ale na krawężniki trzeba uważać a najlepiej parkować tyłem
ViBeZ - 11-01-2015, 18:16
Ależ wiem w co się pakuje Cały czas powoli kompletuje wszystkie części do autka i na wiosne wszystko na raz chcę montować. Cały czas miałem wątpliwości czy - 45 czy -30. Jednak zdecydowałem się na - 45. I tak wydaje mi się że mój galant tyle nie klapnie bo sprężyny nówki, a mam silnik diesla. Wydaje mi się że wagowo jest on lżejszy od benzyniaków dlatego aż tyle nie siądzie. Niestety nie bardzo jak mam tą teorie potwierdzić. Przeglądając internety i porównując fotki wydaje mi się że każdy jeden diesel stoi przodem mega wysoko. A no i jeszcze można dodać że ja mam zwykły zderzak z przodu który jest chyba ciut wyżej - przynajmniej środkiem i którego nie mam zamiaru zmieniać. Nie będe avance'ował auta. Zawsze też parkuje i parkowałem wszędzie swoje auta tyłem Jeśli rzeczywiście będzie tak jak wielu tutaj mnie straszy to zmienie na eibacha, a na -45 zawsze jakiś kupiec się przecież znajdzie. Wolę jednek spróbować niż później żałować że nie spróbowałem Przewiduję jednak że będe zadowolony
Nie zmieniajmy tematu wątku bo na nas nakrzyczą
Lepiej poradzcie jakie skrócone amory oprócz bilsteinów można dostać do galanta
|
|
|