To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mitsu00 - 28-08-2011, 11:38

Pe.te napisał/a:
Swoją drogą mogliby wreszcie zacząć wbudowywać tuner DVB-T zamiast analoga...
Nigdy tego nie zrobia poniewaz na roznych rynkach (m.in Ameryka Pd, Pn, Australia czy Europa) wystepuja rozne systemy kodowania tel cyfrowej. Zaden jakikolwiek sprzet multimedialny czy to pod montaz ori czy aftermarket nie posiada tunerow cyfrowych wbudowanych w HU. Sa do tego oddzielne moduly wlasnie zw wzgledow roznic kodowania na roznych kontynentach.

Ad. Gwarancji europejskiej: Gwarantem nie jest Pioneer Polska i jego niby widzimisie, tylko Pioneer Europe B.V w Holandii, tak wiec nie rozumiem za bardzo twoich watpliwosci c do mozliwosci ew. naprawy w PL towarow zakupionych w innym kraju UE? To tak samo jakby Outlandery zakupiuone w ASO innego kraju unijnego nie moglyby byc naprawiane w ramach gwarancji, bo MMC niby twierdz ze nie naprawia aut sprzdanych poza wlasna siecia dystrybucyjna :rolleyes: To bylby zupelny nonsens.Tak wiec luz......

lexus - 28-08-2011, 12:36

mitsu00 napisał/a:
Nigdy tego nie zrobia poniewaz na roznych rynkach (m.in Ameryka Pd, Pn, Australia czy Europa) wystepuja rozne systemy kodowania tel cyfrowej. Zaden jakikolwiek sprzet multimedialny czy to pod montaz ori czy aftermarket nie posiada tunerow cyfrowych wbudowanych w HU. Sa do tego oddzielne moduly wlasnie zw wzgledow roznic kodowania na roznych kontynentach.
tu pozwolę sobie się nie zgodzić bo w tv potrafią zrobić sprzęt odpowiedni do systemu dvb-t czy dvb-h w danym kraju
mitsu00 - 28-08-2011, 12:43

lexus napisał/a:
tu pozwolę sobie się nie zgodzić bo w tv potrafią zrobić sprzęt odpowiedni do systemu dvb-t czy dvb-h w danym kraju
Zgoda jesli dana firma np Samsung czy LG posiadajaca fabryki np w Europie dostarcza produkty glownie na ten rynek. W przypadku takiej low costowej elektroniki jak Chinczyk, kuciaki nie stworza odrebnej tasmy produkcyjnej na Europe np i dlatego nie bedzie tunera DVB-T wbudowanego.... :wink: A tak ogolnie to co to za problem z oddzielnym modulem? Jest on wielkosci 2 paczek fajek i jego schowanie w jakims zakamarku, czy jak to ja zamocowalem pod samym HU. Dziala zajefajnie. Polecam.
Anonymous - 28-08-2011, 13:52

mitsu00 napisał/a:
Pe.te napisał/a:
Nigdy tego nie zrobia poniewaz na roznych rynkach (m.in Ameryka Pd, Pn, Australia czy Europa) wystepuja rozne systemy kodowania tel cyfrowej.

Ja nie widzę problemu - aby oferować Chińczyka z takim tunerem DVB-T jaki potrzebuje klinet (czy to MPEG4, czy MPEG2, czy jeszcze inny). Tuner TV i tak jest modułem wsuwanym w slot - więc wsunie się klientowi taki, jaki potrzebuje... Koszt ten sam.
Co do zewnętrznego modułu TV - potrzeba dodatkowego pilota, aby móc nim sterować. A tuner wbudowany w Chińczyka steruje się tak jak analogowy - z ekranu dotykowego... Po prostu wygodniejsze.

P.S.
Przez analogię możnaby powiedzić to samo o tunerach analogowych - w Europie PAL, gdzieniegdzie SECAM (chyba jeszcze we Francji), w Ameryce Północnej NTSC... I nie ma problemu z tunerami...

mitsu00 - 28-08-2011, 18:48

Pe.te napisał/a:
Ja nie widzę problemu - aby oferować Chińczyka z takim tunerem DVB-T jaki potrzebuje klinet (czy to MPEG4, czy MPEG2, czy jeszcze inny). Tuner TV i tak jest modułem wsuwanym w slot - więc wsunie się klientowi taki, jaki potrzebuje... Koszt ten sam.
Co do zewnętrznego modułu TV - potrzeba dodatkowego pilota, aby móc nim sterować. A tuner wbudowany w Chińczyka steruje się tak jak analogowy - z ekranu dotykowego... Po prostu wygodniejsze.

P.S.
Przez analogię możnaby powiedzić to samo o tunerach analogowych - w Europie PAL, gdzieniegdzie SECAM (chyba jeszcze we Francji), w Ameryce Północnej NTSC... I nie ma problemu z tunerami...
My tu sobie gadugadu co moznaby wstawic a co nie, a realia są takie jak opisalem..... Zadna stacja multimedialna czy to w zabudowie ori czy aftermarket nie posiada tunera cyfrowego wbudowanego. Sa natomiast jak najbardziej rozwiazania ze sterowaniem bezposrednio z ekranu dotykowego, ale to juz jest kwestia samego oprogramowania sprzetowego.
banzajek - 29-08-2011, 10:08

mitsu00 jak widzę wszędzie jesteś oazą nieskończonej mądrości na KAŻDY temat. Zatem proszę bardzo : http://www.chinavasion.co...car-dvd-player/ . Jak widać Twoj opis "realiów" kolejny raz rozmija się z prawdą i kolejny raz wprowadzasz użytkowników w błąd. Może czas na trochę pokory - nikt się nie pogniewa jeśli nie będziesz wiedział wszystkiego o wszystkim!
mitsu00 - 29-08-2011, 23:44

banzajek napisał/a:
mitsu00 jak widzę wszędzie jesteś oazą nieskończonej mądrości na KAŻDY temat. Zatem proszę bardzo : http://www.chinavasion.co...car-dvd-player/ . Jak widać Twoj opis "realiów" kolejny raz rozmija się z prawdą i kolejny raz wprowadzasz użytkowników w błąd. Może czas na trochę pokory - nikt się nie pogniewa jeśli nie będziesz wiedział wszystkiego o wszystkim!
A teraz sobie kup ta stacje dl uzywani tunera cyfrowego w PL. Nie bedzie dzialal. A dlaczego to juz sobie poczytaj w specyfikacji dekodowania sygnalu
banzajek - 30-08-2011, 00:02

Chwila chwila - badzmy slowni - nie pisales o tym ze nikt nie produkuje DVB-T w systemie kodowania na polske, ale ze GENERALNIE "Zadna stacja multimedialna czy to w zabudowie ori czy aftermarket nie posiada tunera cyfrowego wbudowanego" . Nie odwracaj kota ogonem. Nie wiem czy rozumiesz co probuje Ci pokazac : Na kazdy temat musisz byc najmadrzejszy a tak naprawde mijasz sie czesto z prawda.
mitsu00 - 30-08-2011, 20:36

Obiecalem kiedys wstawic zdjecia po montazu stacji Pioneer w Outlanderze. Prosze bardzo, tak jak pisalem ramka wyglada jak ori, nie zadne czarne badziewie nieharmonizujace z reszta deski rozdzielczej.... :wink:

MetalMania - 30-08-2011, 20:41

Mitsu, co to znaczy nieznany artysta,nieznany album ?? Winamp i automatyczne tagowanie, weekend i zrobione :wink:
mitsu00 - 30-08-2011, 20:49

MetalMania napisał/a:
Mitsu, co to znaczy nieznany artysta,nieznany album ?? Winamp i automatyczne tagowanie, weekend i zrobione :wink:
Jak konwertowalem MP3 na Ipoda to rozjechalo mi sie wszystko.... :cry: da sie to jakos naprawic?
andrzejGb - 30-08-2011, 22:52

Mam radio bez RF autko z USA chciałem zmienić głosniki przednie na
http://allegro.onet.pl/jb...1783046314.html
czy jest mozliwość wstawienia zamiast oryginalnych głośników wysoko tonowych/przy lusterkach/ te JBL czy nie trzeba nic przerabiać?
czy da się wymienić głośniki z drzwi pozostawiając dystansy z oryginalnych, czy sa one przekręcane do dystansu czy może klejone.

DJ Fazi - 31-08-2011, 14:18

mitsu00 napisał/a:
MetalMania napisał/a:
Jak konwertowalem MP3 na Ipoda to rozjechalo mi sie wszystko.... :cry: da sie to jakos naprawic?

Jeżeli masz nazwy plików z wykonawcami i tytułami to polecam TagScanner.

[ Dodano: 31-08-2011, 14:24 ]
mitsu00 napisał/a:
Obiecalem kiedys wstawic zdjecia po montazu stacji Pioneer w Outlanderze. Prosze bardzo, tak jak pisalem ramka wyglada jak ori, nie zadne czarne badziewie nieharmonizujace z reszta deski rozdzielczej.... :wink:

[url=http://images41.foto...13m.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://images35.foto...b0m.jpg]Obrazek[/URL]

Mimo że Pionner i inne stacje multimedialne wymianiane w tym wątku są high end to jednak layoutem zewnetrznym ROF nie ma sobie równych, według mnie wygląda o wiele lepiej ;)

TomiF19 - 05-09-2011, 13:35

Ma ktoś może aktualne IGO8 na chinczyka ??
Byłbym bardzo wdzięczny za link ;)

andrzejGb - 05-09-2011, 19:18

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24927