To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. IV czyli REANIMACJA

gulgulq - 19-09-2011, 14:47

a może proste wytłumaczenie

rano wychodzę - 5 stopni - koszulka + polar
południe - 26 stopni - koszulka, no-stop zimne napoje lub woda

organizm nie wyrabia

dodatkowo, chyba już od miesiąca, brak deszczu

koszmarek - 19-09-2011, 15:16

gulgulq, u nas w Warszawie właśnie trochę pokropiło dzisiaj, ale niewiele :/ Właśnie pewnie przez pogodę i tyle.. chociaż ja chodzę w zimowych swetrze :wink:
akbi - 19-09-2011, 15:23

Efa!, a myślałaś o żłopbku ... o takim prywatnym, gdzie grupką do 15-stu dzieci opiekują się 3-4 nianie??
Anonymous - 19-09-2011, 15:32

Cytat:
Efa!, a myślałeś

hmm od kiedy Ewa to rodzaj żeński ? :twisted:

koszmarek - 19-09-2011, 15:48

Deo napisał/a:
hmm od kiedy Ewa to rodzaj żeński ?

chyba męski :P

Anonymous - 19-09-2011, 15:54

koszmarek napisał/a:
Deo napisał/a:
hmm od kiedy Ewa to rodzaj żeński ?

chyba męski :P

oj tam oj tam czepiasz się słówek :P
a ja tu dzielnie piszę będąc 82h na nogach a Ty Ciotka się czepiasz !!!

Owczar - 19-09-2011, 16:12

misjonarz. napisał/a:
że właśnie dostałem tel. z pogróżkami... :? tak się zastanawiam co z tym fantem zrobić

Jeśli pogróżki zabrzmiały poważnie, to idziesz na policje i robisz oficjalne zgłoszenie. Niezależnie czy to był numer zastrzeżony, czy nie, policja jest w stanie ustalić kto dzwonił.

Policja zgłasza się do operatora, ten na podstawie czasu wykonania połączenia szuka połączeń w swojej bazie, a następnie operator, z którego telefonu przyszło połączenie ustala numer telefonu dzwoniącego. Jeśli numer był z karty z kiosku, operator jest jeszcze w stanie ustalić numer IMEI. Na podstawie tego numeru można wyszukać z jakimi innymi numerami dany aparat się logował do sieci. Jeśli grożący był świadomy, kupił telefon na bazarze, włożył kartę z kiosku ruchu, a potem wyrzucił komórkę, to nici ze zlokalizowania...

Anonymous - 19-09-2011, 17:47

misjonarz. napisał/a:
że właśnie dostałem tel. z pogróżkami... :? tak się zastanawiam co z tym fantem zrobić

A wiesz choćby od kogo? :shock:

Anonymous - 20-09-2011, 03:11

właśnie wróciłem do domu po zabawie z Policją od 22 :twisted: chcą koledze przypiąć paserkę i dziesionę za jakiś telefon za 150zł :evil: Polskie prawo...

czas iść spać po 95h...

Marcino - 20-09-2011, 08:08

akbi napisał/a:
Efa!, a myślałaś o żłopbku ... o takim prywatnym, gdzie grupką do 15-stu dzieci opiekują się 3-4 nianie??

To jest jakieś wyjscie, o ile załozyć ze dziecko nie bedzie chorować i zaraz z pracy nie trzeba brać zwolnień.

Ja obecnie ztrudniłem nianie, bierze 6zł/h, przychodzi do domku. Narazie (3tyg) jest okej.

cns80 - 20-09-2011, 08:42

Marcino napisał/a:
akbi napisał/a:

To jest jakieś wyjscie, o ile załozyć ze dziecko nie bedzie chorować i zaraz z pracy nie trzeba brać zwolnień.

Ja obecnie ztrudniłem nianie, bierze 6zł/h, przychodzi do domku. Narazie (3tyg) jest okej.
E tam. Lepiej taki żłobek założyć i jeszcze czerpać z tego profity. Można zatrudnić siebie i jakąś dodatkową nianię lub 2-3 (w zależności o d wielkości grupy). W tym roku zmieniły się przepisy odnośnie zakładania takich placówek jak przedszkola i żłobki i jest dużo łatwiej :)
Juiceman - 20-09-2011, 14:54

W piątek możecie trzymać kciuk za mnie między 11-12 :) Jak dobrze pójdzie to będzie mgr= będę mógł gówno robić ew zostać magazynierem :mrgreen:
drd1812 - 20-09-2011, 15:08

Przemek chociaż pracę dyplomową przeczytaj przed wejściem ;)
Juiceman - 20-09-2011, 15:37

Tyle się nad nią nasiedziałem, że damy rade : ) Zresztą i tak będę musiał zaprezentować ją tej trójce, nieczytającej nigdy mojej pracy co będzie siedzieć naprzeciwko mnie :roll: :wink:
koszmarek - 20-09-2011, 15:46

trzymam kciuki :)