Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
KsiadzRobak - 06-11-2014, 12:12
mkm napisał/a: | daliście się złąpać na wyuczony wierszyk... | no tego to nie wiesz
mkm - 06-11-2014, 19:39
Oczywiście, że nie ale jeżeli nie poznałeś go w Polsce lub nie był to przedstawiciel "władzy" lub nie pracował w Muzeum Egipskim to marne szanse, że mówił prawdę.
W Egipcie jest chyba najwyższy odsetek analfabetów wśród krajów arabskich.
Każdy pracownik "kurortu" przed sezonem przechodzi szkolenie i tam sie go uczy co mówic "żeby klient był szczęśliwy"
Są w tym bardzo dobrzy, a umiejętność opanowania zwrotów pozwalających nawiązać kontakt plus płynna recytacja w kilku językach budzi szacunek.
fergul11 - 07-11-2014, 11:44
mkm napisał/a: | umiejętność opanowania zwrotów pozwalających nawiązać kontakt plus płynna recytacja w kilku językach budzi szacunek. |
Opanowali to dzięki Napoleonowi
sieegurd - 07-11-2014, 20:49
...że powiedziałem DOŚĆ i złożyłem dziś wypowiedzenie w pracy. Ruszyła lawina Okazało się, że jestem "skrajnie nieodpowiedzialny" - mam ochotę sobie to wytatuować
Sunderland86 - 07-11-2014, 21:57
sieegurd napisał/a: | ...że powiedziałem DOŚĆ i złożyłem dziś wypowiedzenie w pracy. Ruszyła lawina Okazało się, że jestem "skrajnie nieodpowiedzialny" - mam ochotę sobie to wytatuować |
Odważne posunięcie. Co było nie tak że powiedziałeś dość o ile to nie jest tajemnicą?
sieegurd - 07-11-2014, 22:39
Sunderland86 napisał/a: | sieegurd napisał/a: | ...że powiedziałem DOŚĆ i złożyłem dziś wypowiedzenie w pracy. Ruszyła lawina Okazało się, że jestem "skrajnie nieodpowiedzialny" - mam ochotę sobie to wytatuować |
Odważne posunięcie. Co było nie tak że powiedziałeś dość o ile to nie jest tajemnicą? |
Ogólnie: zmęczenie materiału, rozpad świetnej ekipy inżynierów spowodowany nieudolnym zarządzaniem oraz zwiększenie liczby ludzi, którzy wiedzą lepiej jak masz pracować i rozdających zadania. Poza tym okazuje się, że moje oczekiwania finansowe nie są takie wygórowane, bo nowy pracodawca nawet nie chrząknął jak je usłyszał i od razu chciał mi umowę przygotować
mjsystem - 07-11-2014, 23:39
sieegurd napisał/a: | ..że powiedziałem DOŚĆ i złożyłem dziś wypowiedzenie w pracy |
,,, mając coś na oku oczywiście? Swoją drogą gratuluję odwagi
Sunderland86 - 08-11-2014, 00:01
sieegurd napisał/a: | quote]Ogólnie: zmęczenie materiału, rozpad świetnej ekipy inżynierów spowodowany nieudolnym zarządzaniem oraz zwiększenie liczby ludzi, którzy wiedzą lepiej jak masz pracować i rozdających zadania.) |
Niestety, organizacja pracy w wielu firmach/zakładach kuleje przez niekompetencję a wręcz przez ignorancję dyrektorów/kierowników.
fergul11 - 08-11-2014, 01:53
Sunderland86 napisał/a: | przez ignorancję dyrektorów |
Ameryki nie odkryłeś , myślałem że pierwszy na to wpadłem , ale inni też byli przede mną
Psycholodzy mówią że dla zdrowia psychicznego dobrze jest co 3-4 lata zmienić środowisko i pracodawcę.
Ja najdłużej wytrzymałem 13 lat z jednym szefem
mjsystem - 08-11-2014, 09:15
fergul11 napisał/a: | Ja najdłużej wytrzymałem 13 lat z jednym szefem |
A co to była za kiełbasa wyborcza albo co to była za marchewka? Bo mi tylko dwie rzeczy przychodzą do głowy:
- albo kasa była bardzo dobra
- albo kasa na miarę a nie musiałeś się napracować
fergul11 - 08-11-2014, 17:25
Kasa była baaaardzo dobra , żona nie musiała pracować jak tylko zaszła w ciążę ,a potem zajęła się wychowaniem dziecka bez udziału przedszkola na cały dzień .
Miałem zespół ludzi choć praca nie była za biurkiem , aż któregoś dnia okazało się że nie ma już firmy ZUS prowadzi dochodzenie , skarbówka ma jakieś ale ..., przesłuchania i konfrontacje na "MO"
A kuzyn żyje sobie spokojnie w Irl ,to przyjechałem do niego , a po roku rodzina była już ze mną i tak dotrwałem do studiów córki Powietrze tu czystsze , życie wolniej się toczy itd,itp .
Marcino - 09-11-2014, 12:23
ze straszmoe mokra mgła jest dziś u mnie od rana
jacek11 - 09-11-2014, 16:57
że przed chwilą w radiu Londyn,została zlicytowana koszulka Kuby Błaszczykowskiego za 1140 funtów
Gratulacje dla pani Izabeli
fergul11 - 09-11-2014, 18:47
jacek11 napisał/a: | w radiu Londyn |
Słuchasz PRL
P-polskie
R-radio
L-Londyn ?
Nie ma takiego miasta Londyn , jest Lublin , Lądek Zdrój ....
robertdg - 09-11-2014, 19:08
Pytanie dla obeznanych w temacie:
Skąd się wzięło "maleństwo" ("Baby smurf") w bajce Smerfy
|
|
|