To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

TomiF19 - 06-09-2011, 19:51

Dzięki za link.

Ale u znajomego pojawił się kolejny problem na chińczyku (ROF1701), mianowicie cały czas zmienia mu się język na chiński w nawigacji i zmienia się ścieżka docelowa do programu nawigacyjnego. Praktycznie przy każdym włączeniu silnika trzeba to stale ustawiać. Czy jest na to jakaś rada ??

Anonymous - 06-09-2011, 20:45

Niestety (albo stety) - ostatecznie pomaga dopiero wymiana modułu GPS na nowy... :|
Grzesq - 06-09-2011, 22:08

TomiF19 napisał/a:
u znajomego pojawił się kolejny problem na chińczyku (ROF1701), mianowicie cały czas zmienia mu się język na chiński w nawigacji i zmienia się ścieżka docelowa do programu nawigacyjnego. Praktycznie przy każdym włączeniu silnika trzeba to stale ustawiać. Czy jest na to jakaś rada ??

Jest to pierwszy objaw psującego się modułu GPS, za któryś razem może okazać się, że już nie wstanie - miałem tak u siebie :roll: Niestety dopiero wymiana pomogła definitywnie. Podobno Chińczycy mają bardziej stabilną wersję modułu teraz. Niestety poza wymiana modułu nic nie pomoże.

TomiF19 - 06-09-2011, 23:16

Rozumiem. A ile płaciliście za nowy moduł, jak go ściągneliście ?? Czy wysyła się urządzenie do ROF czy samemu wymienialiście moduł ??
Anonymous - 07-09-2011, 11:04

Teoretycznie ROF wymienia moduł na gwarancji.
Teoretycznie - bo musisz im zapłacić 50 USD za nowy moduł + 35 USD za wysyłkę. Dopiero wtedy przyślą Ci nowy moduł.
Stary moduł możesz im odesłać - wtedy oni zwracają Ci 50 USD za nowy moduł. Czyli płacisz tylko za przesyłkę (w dwie strony).

Napisałem teoretycznie - bo wysłanie DHL starego, uszkodzonego modułu do Chin (według nowych przepisów, które zmieniły się w lipcu) kosztuje więcej niż rzeczony zwrot od ROF 50 USD za moduł... Więc się nie opłaca odsyłać...

Reasumując jeśli wpłacisz im PayPal'em:
- 50 USD za nowy moduł
- 35 USD za przesyłkę
to prześlą Ci nowy, poprawiony moduł...

P.S.
Moduł wymienia się samemu - nie jest to "Rocket Science"... 8)

andrzejGb - 08-09-2011, 10:17

czy problem z modułem GPS dotyczy starszych modeli czy nowych też, czy nowy moduł za jakis czas bedzie sie psuł??
13zbyszek13 - 10-09-2011, 22:55

Co do nowego ROF zauważyłem jeszcze jedną zaletę (przynajmniej dla mnie).
Ma z tyłu wyprowadzone gniazdo USB - a więc mozna spobie pociągnąć kabelek USB np. do schowka. Wtedy USB-Pen czy USB-dysk leży w schowku i nie sterczy na desce...

To jest niestety zmyła, tam jest zwykła zaślepiona dziura.
Może kiedyś w przyszłości będzie tam gniazdo USB

andrzejGb - 11-09-2011, 16:05

Co sadzicie o czymś takim http://allegro.pl/peiying...1794661700.html
jakość ???, montaż????, podłaczenie ????
cena lepsza niż rof nawet z ramką

joachim69 - 11-09-2011, 16:13

Peiyinga miałem w passacie po tym jak mi ukradli oryginalną navi vw i nie mogę złego slowa powiedzieć na ten sprzęt a kosztował 3 razy taniej niż ori
andrzejGb - 11-09-2011, 16:21

jest jeszcze taki http://allegro.pl/nvox-2d...1811837762.html
13zbyszek13 - 13-09-2011, 19:47

andrzejGb napisał/a:

SUPER :lol:

andrzejGb - 15-09-2011, 10:32

13zbyszek13 napisał/a:
andrzejGb napisał/a:

SUPER :lol:

jakość made in china jak ROF , cena dużo niższa przy obecnym kursie, jest gwarancja , fakt 7cali,
a tak na marginesie cena w ROF to jednak przesada

Komandor - 15-09-2011, 18:24

Gdybym miał wybierać tylko pomiedzy ROF a Peiying to kupiłbym Peiying, firma od lat sprzedaje sprzęt audio i GPS. W jednym z numerów "motoru" zamieszczono test nawigacji samochodowych i wygral wlasnie Peiying oferujac najlepszy stosunek cena/jakosć/funkcjonalnosc. ROF to wciaz debiutant na rynku. Moze ktos kto kupil i zainstalowal Peiying podzieli sie uwagami?

Pozdro

13zbyszek13 - 15-09-2011, 20:01

Komandor napisał/a:
Gdybym miał wybierać tylko pomiedzy ROF a Peiying to kupiłbym Peiying, firma od lat sprzedaje sprzęt audio i GPS. W jednym z numerów "motoru" zamieszczono test nawigacji samochodowych i wygral wlasnie Peiying oferujac najlepszy stosunek cena/jakosć/funkcjonalnosc. ROF to wciaz debiutant na rynku. Moze ktos kto kupil i zainstalowal Peiying podzieli sie uwagami?

Pozdro

Czekamy na info.

Grzesq - 20-09-2011, 10:15

No fajnie, tylko zwróćcie uwagę z Payingiem na kilka rzeczy :

1. Nie będzie współpracował z systemem ROCKFORD , bo to sprzęt uniwersalny z własną końcówką mocy
2. Nie będzie działało sterowanie z kierownicy
3. Subiektywnie - będzie dużo brzydziej wyglądac niż ROF, dla mnie te ramki są brzydkie i od razu widać że sprzęt jest dokładany, czego nie widać przy sprzęcie ROFa - wizualnie inna bajka