Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
TomiF19 - 06-09-2011, 19:51
Dzięki za link.
Ale u znajomego pojawił się kolejny problem na chińczyku (ROF1701), mianowicie cały czas zmienia mu się język na chiński w nawigacji i zmienia się ścieżka docelowa do programu nawigacyjnego. Praktycznie przy każdym włączeniu silnika trzeba to stale ustawiać. Czy jest na to jakaś rada ??
Anonymous - 06-09-2011, 20:45
Niestety (albo stety) - ostatecznie pomaga dopiero wymiana modułu GPS na nowy...
Grzesq - 06-09-2011, 22:08
TomiF19 napisał/a: | u znajomego pojawił się kolejny problem na chińczyku (ROF1701), mianowicie cały czas zmienia mu się język na chiński w nawigacji i zmienia się ścieżka docelowa do programu nawigacyjnego. Praktycznie przy każdym włączeniu silnika trzeba to stale ustawiać. Czy jest na to jakaś rada ?? |
Jest to pierwszy objaw psującego się modułu GPS, za któryś razem może okazać się, że już nie wstanie - miałem tak u siebie Niestety dopiero wymiana pomogła definitywnie. Podobno Chińczycy mają bardziej stabilną wersję modułu teraz. Niestety poza wymiana modułu nic nie pomoże.
TomiF19 - 06-09-2011, 23:16
Rozumiem. A ile płaciliście za nowy moduł, jak go ściągneliście ?? Czy wysyła się urządzenie do ROF czy samemu wymienialiście moduł ??
Anonymous - 07-09-2011, 11:04
Teoretycznie ROF wymienia moduł na gwarancji.
Teoretycznie - bo musisz im zapłacić 50 USD za nowy moduł + 35 USD za wysyłkę. Dopiero wtedy przyślą Ci nowy moduł.
Stary moduł możesz im odesłać - wtedy oni zwracają Ci 50 USD za nowy moduł. Czyli płacisz tylko za przesyłkę (w dwie strony).
Napisałem teoretycznie - bo wysłanie DHL starego, uszkodzonego modułu do Chin (według nowych przepisów, które zmieniły się w lipcu) kosztuje więcej niż rzeczony zwrot od ROF 50 USD za moduł... Więc się nie opłaca odsyłać...
Reasumując jeśli wpłacisz im PayPal'em:
- 50 USD za nowy moduł
- 35 USD za przesyłkę
to prześlą Ci nowy, poprawiony moduł...
P.S.
Moduł wymienia się samemu - nie jest to "Rocket Science"...
andrzejGb - 08-09-2011, 10:17
czy problem z modułem GPS dotyczy starszych modeli czy nowych też, czy nowy moduł za jakis czas bedzie sie psuł??
13zbyszek13 - 10-09-2011, 22:55
Co do nowego ROF zauważyłem jeszcze jedną zaletę (przynajmniej dla mnie).
Ma z tyłu wyprowadzone gniazdo USB - a więc mozna spobie pociągnąć kabelek USB np. do schowka. Wtedy USB-Pen czy USB-dysk leży w schowku i nie sterczy na desce...
To jest niestety zmyła, tam jest zwykła zaślepiona dziura.
Może kiedyś w przyszłości będzie tam gniazdo USB
andrzejGb - 11-09-2011, 16:05
Co sadzicie o czymś takim http://allegro.pl/peiying...1794661700.html
jakość ???, montaż????, podłaczenie ????
cena lepsza niż rof nawet z ramką
joachim69 - 11-09-2011, 16:13
Peiyinga miałem w passacie po tym jak mi ukradli oryginalną navi vw i nie mogę złego slowa powiedzieć na ten sprzęt a kosztował 3 razy taniej niż ori
andrzejGb - 11-09-2011, 16:21
jest jeszcze taki http://allegro.pl/nvox-2d...1811837762.html
13zbyszek13 - 13-09-2011, 19:47
SUPER
andrzejGb - 15-09-2011, 10:32
13zbyszek13 napisał/a: |
SUPER |
jakość made in china jak ROF , cena dużo niższa przy obecnym kursie, jest gwarancja , fakt 7cali,
a tak na marginesie cena w ROF to jednak przesada
Komandor - 15-09-2011, 18:24
Gdybym miał wybierać tylko pomiedzy ROF a Peiying to kupiłbym Peiying, firma od lat sprzedaje sprzęt audio i GPS. W jednym z numerów "motoru" zamieszczono test nawigacji samochodowych i wygral wlasnie Peiying oferujac najlepszy stosunek cena/jakosć/funkcjonalnosc. ROF to wciaz debiutant na rynku. Moze ktos kto kupil i zainstalowal Peiying podzieli sie uwagami?
Pozdro
13zbyszek13 - 15-09-2011, 20:01
Komandor napisał/a: | Gdybym miał wybierać tylko pomiedzy ROF a Peiying to kupiłbym Peiying, firma od lat sprzedaje sprzęt audio i GPS. W jednym z numerów "motoru" zamieszczono test nawigacji samochodowych i wygral wlasnie Peiying oferujac najlepszy stosunek cena/jakosć/funkcjonalnosc. ROF to wciaz debiutant na rynku. Moze ktos kto kupil i zainstalowal Peiying podzieli sie uwagami?
Pozdro |
Czekamy na info.
Grzesq - 20-09-2011, 10:15
No fajnie, tylko zwróćcie uwagę z Payingiem na kilka rzeczy :
1. Nie będzie współpracował z systemem ROCKFORD , bo to sprzęt uniwersalny z własną końcówką mocy
2. Nie będzie działało sterowanie z kierownicy
3. Subiektywnie - będzie dużo brzydziej wyglądac niż ROF, dla mnie te ramki są brzydkie i od razu widać że sprzęt jest dokładany, czego nie widać przy sprzęcie ROFa - wizualnie inna bajka
|
|
|