To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

Hubeeert - 13-12-2010, 00:48

własnie przyjechałem z Koszalina - masakra i głupota ludzka.
Wszyc - 13-12-2010, 02:55

Co masz na myśli? stan dróg i styl jazdy kierowców napotkanych na drodze?
Jak patrzę co się dzieje na drogach zimą o to jak ludzie jeżdżą to strach mi jest wyjeżdżać na drogę

sieegurd - 13-12-2010, 07:18

...zaliczyłem pierwszy ślizg tej zimy :/ Wyjeżdżałem z garażu i jak na sankach ślizgnąłem po podjeździe na główną :twisted: Włosy na plecach mi się jeżyły jak widziałem autko, które na mnie jechało :P
Krzyzak - 13-12-2010, 07:59

Cezar napisał/a:
Na bezrobociu jest wolne
Tylko to juz jest nudne

najgorsza ta konkurencja w zawodzie :P :lol:

[ Dodano: 13-12-2010, 08:02 ]
Wszyc napisał/a:
Jak patrzę co się dzieje na drogach zimą o to jak ludzie jeżdżą to strach mi jest wyjeżdżać na drogę

w sobotę 2 auta przede mną audi wjechało w golfa... masakra
wyskoczyłem, to się jeszcze poduchy dymiły... kretyn z audi uciekł w las a w golfie dziecko w foteliku z przodu :shock: dostało poduszką
mi się nogi trzęsły i traciłem głos (zamawiałem pomoc) słysząc jak ta dziewczynka płacze... prosta droga, nawet nie najgorsza....

Marcino - 13-12-2010, 08:48

Krzyzak.. to straszne co piszesz... i pamietam zapach poduszek jescze..

A tak wogule to mnie zasypało dziś ze nie dam rady sie przebić do głownej drogi.

stary alfer - 13-12-2010, 10:02

Krzyzak napisał/a:
w golfie dziecko w foteliku z przodu :shock: dostało poduszką

Tak nie wozi się dzieci.

Masakra.

Aga - 13-12-2010, 10:24

stary alfer napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
w golfie dziecko w foteliku z przodu :shock: dostało poduszką

Tak nie wozi się dzieci.

Masakra.

hmm... widok dzieci przemieszczających się w samochodzie i wiszących ojcu lub matce nad głową podczas prowadzenia samochodu jest dosyć częsty
jak to nazwać?
głupota, brak wyobraźni?
czy może po prostu brak miłości rodzicielskiej i podstawowej dbałości o swoje dzieci?

stary alfer - 13-12-2010, 10:32

Aga, jeśli wieziemy dziecko na przednim siedzeniu, trzeba wyłączyć poduszkę.
Jeśli nie możemy wyłączyć, wieziemy dziecko z tyłu.
Koniec wywodu. To są podstawowe zasady.

Wszyc - 13-12-2010, 10:40

To jest myślenie odnośnie wypadków pod kątem: "Mnie to nie dotyczy" :?
stary alfer - 13-12-2010, 11:04

Wszyc napisał/a:
To jest myślenie odnośnie wypadków pod kątem: "Mnie to nie dotyczy" :?

Wszyc, mówisz o mnie czy o kimś innym? Nie wiem kto jest adresatem Twojego posta ;)

Ja nie będę polemizował z producentami fotelików, naklejkami na deskach rozdzielczych, które informują, że fotelika na przednim siedzeniu się nie wozi jeśli poduszki nie można wyłączyć i itp, itd.

Nie można to nie można. Koniec kropka.

Efa! - 13-12-2010, 11:32

A jeśli jedzesz z niemowlęciem i jedziesz z nim sam? zabronione jest zostawianie dziecka samego z tyłu.
Krzyzak - 13-12-2010, 12:13

taa... - nikt nie zwrócił uwagi na kretyna w audi...
nie dość, że uciekł, to wjechał w człowieka na prostym odcinku... kierowca golfa jak mantrę powtarzał: czemu one we mnie wjechał? przecież jechał dobrze i nagle się znalazł na moim pasie.
dziecko z przodu przy włączonych poduszkach to naganne zachowanie rodziców, ale było minęło - nauczka też dla nas wszystkich

sieegurd - 13-12-2010, 12:17

Efa! napisał/a:
A jeśli jedzesz z niemowlęciem i jedziesz z nim sam? zabronione jest zostawianie dziecka samego z tyłu.

Nasi sąsiedzi tak robią :/ Oni z przodu a 4 miesięczne dziecko samo z tyłu :/ Matolstwo i nieodpowiedzialność. Chwila i o tragdię nie trudno :/

Sticker - 13-12-2010, 12:22

Przecież można przewozić dziecko w foteliku na przednim siedzeniu, ale gdy jest poduszka powietrzna to dziecko w foteliku musi jechać przodem do kierunku jazdy.
Oczywiście rozsądne jest wtedy cofnąć fotel nieco do tyłu.
Moim zdaniem taka poduszka nie zrobi maluszkowi krzywdy jeżeli oczywiście fotelik spełnia podstawowe normy bezpieczeństwa.

Krzyzak - 13-12-2010, 12:25

Sticker napisał/a:
gdy jest poduszka powietrzna to dziecko w foteliku musi jechać przodem do kierunku jazdy

tak dokładnie było tym razem - jak widać nie zawsze jest to bezpieczne