To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Fragu - 03-02-2014, 12:42

sveno, jak założysz tą kamerkę to zdaj relacje czy coś/jak widać.
inq - 03-02-2014, 12:43

Hugo napisał/a:
Nie wiem czy dobrze widzę, ale ta kamerka nie generuje obrazu tylko jakieś linie na wyświetlaczu?

Generuje też obraz, ale wzbogacony właśnie o linie, które mają ułatwić parkowanie. Testowałem to kiedyś u znajomego i w deszczu zniekształca strasznie, jak zamoczy się kamera.
Hugo napisał/a:
Jasny gwint czego to teraz nie wymyślą Ramka tablicy rejestracyjnej z wbudowaną kamerą...

Takie ramki już kilka lat są dostępne.

Moim zdaniem sprawne i sprawdzone czujniki parkowania w zupełności wystarczają. :wink:

Tomek - 03-02-2014, 12:43

Cytat:

krzychuzzz da się tam włożyć coś na 1 DIN XD bez szczególnych kombinacji ?

na 1 DIN nie ma szans, ale małe radyjko CB wchodzi tam lekko

sveno - 03-02-2014, 12:56

Hugo napisał/a:
P.S. Ty nie masz czujników cofania w zderzaku?
w starym zderzaku były, a Avance nie ma :)

Fragu napisał/a:
sveno, jak założysz tą kamerkę to zdaj relacje czy coś/jak widać.
najpierw odwiedzić dystrybutory Peiynga, ze strony wiem, że wszyscy są po drugiej stronie miasta :( a dzisiaj jadę na tydzień na deskę. Jak już wszystko będzie to się oczywiście podzielę wrażeniami.
inq napisał/a:
Moim zdaniem sprawne i sprawdzone czujniki parkowania w zupełności wystarczają. :wink:
takie które wyłapią 2 calową rurkę kosztują trochę więcej niż ta ramka z kamerą i montaż bardziej skomplikowany, tu jeden kabel do radia, drugi pod światło wstecznego i wuala :)
krzychuzzz - 03-02-2014, 13:07

tomek84 napisał/a:
Cytat:

krzychuzzz da się tam włożyć coś na 1 DIN XD bez szczególnych kombinacji ?

na 1 DIN nie ma szans, ale małe radyjko CB wchodzi tam lekko

Dokładnie. CB wielkości Unidena 520 czy M-tech legend 2 wchodzą bez problemu oczywiście po wycięciu tylnej ścianki schowka i montażu na rzepy.

Hugo - 03-02-2014, 13:13

inq napisał/a:
Moim zdaniem sprawne i sprawdzone czujniki parkowania w zupełności wystarczają
Też tak uważam, chociaż jak mocno pada to czasami piszczą bez potrzeby, a ostatnio jak spadł zamarzający deszcz to piszczały non stop ciągłym sygnałem, oszaleć można było :mrgreen: Z kamerką będzie to samo.
Owczar - 03-02-2014, 14:08

Z kamerką podjeżdża się na mm do przeszkody. Dla mnie kamera jest o niebo lepsza od czujników.

sveno, ja na Twoim miejscu przełożyłbym cb radio do schowka na okulary i kupił 2DIN. 1 DIN ma sporo wad. Przede wszystkim zasłoni Ci albo CB albo panel klimatronika w zależności od tego gdzie zainstalujesz. Przy -10 mechanizm będzie pracował bardzo ciężko i często zdarzają się awarie mechanizmu.

tresorex - 03-02-2014, 15:29

W EA jest takie ładne miejsce na kamerkę w listewce oświetlenia tablicy że grzechem byłoby z tego nie skorzystać!

Też planuje zakup i montaż kamerki bo w 99% parkuje tyłem na osiedlowych parkingach gdzie jest kilka słupków, płotków z rurek wysokości 40cm i teraz parkuję na 3 razy wychodząc i sprawdzając ile jeszcze mi zostało. Czujniki parkowania odpadają bo szpecą zderzak :)

czapelka - 03-02-2014, 16:16

Niedawno jak tydzień temu montowałem takie cudo, z tymże bez lampek LED a z podczerwienią(koszt taki sam).

Dodatkowo zakupiłem lusterko z wbudowanym w środku wyswietlaczem ktory załącza się gdy wrzuce wsteczny.

Całość podłączyłem na transmiterach wifi( odbiornik w podsufitce-podłaczony do światła podsufitki i zgrabnie schowany), nadajnik w klapie w środku.

Można ciągnąć kabel- z tego zrezygnowałem. Wszystko działa super, aczkolwiek troche chyba odbiornik daje zakłóceń bo niektóre stacje szeleszczą. Zastanowie się jak zrobi się cieplej na pociągniecie kabla lub zmiane lokalizacji odbiornika wifi. Całość podłączenia trwała może z 15 min.

Efekt super wszystko widać.

Jak wspomniałem wyżej zakupiłem taka ramkę lecz z podczerwienią. Jak kupujesz polecam- 170 stopni widoczności, czy dzień czy noc widać na 5.

Zaraz się ruszę i wykonam jakieś foto jak to wygląda :)

Jak macie jakieś pytania śmiało :)

EDIT. FOTO

FOTO
FOTO2
FOTO3
FOTO4

A tu filmik-jakosc lepsza niz na filmie. Zniekształcenia od deszczu nie zauważyłem :)
Film4

inq - 04-02-2014, 11:11

My tu pitu pitu, a za granicą mają lepsze sposoby na parkowanie tyłem.
balcik - 04-02-2014, 17:00

inq napisał/a:
My tu pitu pitu, a za granicą mają lepsze sposoby na parkowanie tyłem.

z pewnością to najtańszy sposob ale czy faktycznie do konca bezpieczny :badgrin:

sveno - 18-02-2014, 12:48

Nowy, trochę nieplanowany gift:

Teraz trzeba wstawić manetkę od tempomatu, ktoś już to zrobił, ale jak na złość szukajka forumowa padła :(

mjsystem - 18-02-2014, 12:50

sveno napisał/a:
ale jak na złość szukajka forumowa padła

Nie padła. Jest w trakcie naprawy :)
Ogólnie fajny pomysł z tym kółkiem :)

sveno - 18-02-2014, 15:48

Nie wytrzymałem i poleciałem zamontować, po 5 minutach:

Kierownica kupiona od kolegi z forum: krzychuzzz Dzięki za udany deal, szybko i sprawnie, a dodatkowo dostałem w gratisie manetkę od tempomatu, także moją starą kierownicę mogę sprzedać kompletną.
Poduszka kupiona na allegro, pochodzi z Evo.

b]krzychuzzz [/b] czymś tam regenerował tą kierownicę, dlatego odcień kiery różni się od poduszki, trzeba będzie poprawić.
Ta blacha na środku zostanie obklejona folią, taką samą jak konsola.

To chyba pierwsze takie połączenie: jasny środek i kierownica Momo. Mi się podoba :)

arturj123 - 18-02-2014, 16:34

sveno napisał/a:
Mi się podoba :)

Nie tylko Tobie. Zmiana na +