To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. IV czyli REANIMACJA

jacek11 - 20-09-2011, 16:39

Juiceman napisał/a:
W piątek możecie trzymać kciuk za mnie między 11-12 :) Jak dobrze pójdzie to będzie mgr= będę mógł gówno robić ew zostać magazynierem :mrgreen:

masz jak w banku 8)

Marcin-Krak - 20-09-2011, 18:04

Przemek ile niebieskiego dajesz za trzymanie kciuków :?: :wink: :mrgreen:
JCH - 20-09-2011, 18:48

Juiceman napisał/a:
Zresztą i tak będę musiał zaprezentować ją tej trójce, nieczytającej nigdy mojej pracy co będzie siedzieć naprzeciwko mnie
Weź ze sobą trochę "niebieskiego" gdyby praca nie zrobiła na nich wrażenia ;)
Juiceman - 20-09-2011, 18:55

Marcin-Krak napisał/a:
Przemek ile niebieskiego dajesz za trzymanie kciuków :?: :wink: :mrgreen:

Tyle samo co w tym roku no może ciut więcej jak dobrą pracę znajdę :mrgreen:

JCH napisał/a:
Juiceman napisał/a:
Zresztą i tak będę musiał zaprezentować ją tej trójce, nieczytającej nigdy mojej pracy co będzie siedzieć naprzeciwko mnie
Weź ze sobą trochę "niebieskiego" gdyby praca nie zrobiła na nich wrażenia ;)

Heheh tu już tylko specyfik BUBUsia może pomóc : )

Morfi - 20-09-2011, 20:48

Jutro też prosze trzymać kciuki za Blondi. o 10 rozpoczyna test m.in z Histori Motoryzacji oraz budowy pojazdów mechanicznych :P
Anonymous - 20-09-2011, 23:03

Juiceman, ja już vodkę mrożę :P ( co prawda Whisky już prawie nie ma :P ) ale tylko spróbuj mi nie zdać to będziesz spać na wycieraczce :twisted:
wojzi - 20-09-2011, 23:35

Juiceman napisał/a:
mgr= będę mógł gówno robić ew zostać magazynierem

A ja cały czas myślałem, że te literki oznaczają, że jestem margrabią :twisted:

A kciukasy będę trzymał. Już po robocie o tej porze więc dam radę :D .

Juiceman - 21-09-2011, 00:32

Deo napisał/a:
Juiceman, ja już vodkę mrożę :P ( co prawda Whisky już prawie nie ma :P ) ale tylko spróbuj mi nie zdać to będziesz spać na wycieraczce :twisted:

Nie marudź wstaw drugą ; )

A o efektach trzymania kciukasów poinformuje w piątek ;)

sieegurd - 21-09-2011, 06:01

wojzi napisał/a:
A ja cały czas myślałem, że te literki oznaczają, że jestem margrabią

Można pomarzyć wojzi :P

koszmarek - 21-09-2011, 08:12

Morfi, trzymam ! :)
Efa! - 21-09-2011, 09:23

cns80 napisał/a:
E tam. Lepiej taki żłobek założyć i jeszcze czerpać z tego profity. Można zatrudnić siebie i jakąś dodatkową nianię lub 2-3 (w zależności o d wielkości grupy). W tym roku zmieniły się przepisy odnośnie zakładania takich placówek jak przedszkola i żłobki i jest dużo łatwiej

Marcino napisał/a:
To jest jakieś wyjscie, o ile załozyć ze dziecko nie bedzie chorować i zaraz z pracy nie trzeba brać zwolnień.

Ja obecnie ztrudniłem nianie, bierze 6zł/h, przychodzi do domku. Narazie (3tyg) jest okej.
akbi napisał/a:
Efa!, a myślałaś o żłopbku ... o takim prywatnym, gdzie grupką do 15-stu dzieci opiekują się 3-4 nianie??

Akbi, nie myślę o żłobku właśnie z powodów, o których pisze Marcino, boję się, że szybko wyleciałabym z pracy przez ciągłe zwolnienia chorobowe na dziecko.

cns, założyć żłobek? Aaaaa, o nie :P . To nie ja.

Ale zobaczyłam światełko w tunelu: mama zaproponowała, że od pon do pt będzie się opiekowała Olkiem w Starogardzie, a ja na weekendy bym go brała do domu, albo przyjeżdżała. Zawsze to jakieś wyjście, a opieka darmowa. Strasznie bym tęskniła, ale myśl jest do przetrawienia.

Morfi, kciuki za Blondi zaciśnięte!

Krzyzak - 21-09-2011, 10:19

Efa! napisał/a:
mama zaproponowała

babcia to najlepsza możliwa opiekunka - dzięki mojej mamie Mati rozwija się naprawdę świetnie
jedyne, co może budzić w przyszłości problemy, to - czasami - nadopiekuńczość, rozpieszczanie i pozwalanie na wszystko - bo potem to rodzice będą musieli się z kapryśnym maluchem zmierzyć ;)

cns80 - 21-09-2011, 10:27

Krzyzak napisał/a:
babcia to najlepsza możliwa opiekunka - dzięki mojej mamie Mati rozwija się naprawdę świetnie
jedyne, co może budzić w przyszłości problemy, to - czasami - nadopiekuńczość, rozpieszczanie i pozwalanie na wszystko -
A ja dokładnie z tego powodu zamierzam posłać dziecko do żłobka. Niestety przy babci nigdy nie będzie miało tylu kontaktów z innymi dziećmi (a dzieci uczą się świetnie od siebie nawzajem) oraz nie będzie miało prawidłowej socjalizacji do uczestnictwa w społecznościach (spotkania z innymi dziećmi na placu zabaw nie wywołują u dzieci poczucia bycia w grupie). Moi znajomi już zrobili ten błąd i widząc jak się rozwija ich drugie dziecko bardzo żałują że z pierwszym tak nie zrobili. Ja też nie będę dziecka trzymał w domu, bo widzę to nie przynosi efektu. Babcia siedzi z Anetą już prawie rok i myślę że na wiosnę mała pójdzie do żłobka.
Juiceman - 21-09-2011, 11:17

Morfi napisał/a:
Jutro też prosze trzymać kciuki za Blondi. o 10 rozpoczyna test m.in z Histori Motoryzacji oraz budowy pojazdów mechanicznych :P

Morfi już 2 godziny trzymania kciuków jakieś efekty są :> ? Prosimy o szybkie streszczenie jak na polu walki ;)

Anonymous - 21-09-2011, 11:18

... że dziś widziałem mojego ex Galanta i jest mi smutno jak zobaczyłem w jakim jest stanie :cry:
prawy reflektor rozbity, do blacharza nie oddany (blacharz z częściami, które mu dostarczyłem czeka 3 miesiące), brudny, zawieszenia chyba już brak (ale jak się osobówki robi terenówkę i pędzi po dziurach zamiast 10km/h too 50km/h to tak jest)

ehh...

a ja tyle pieniędzy i serca w niego włożyłem :cry:
już prawie był odpicowany na igiełkę :cry:

p.s. A ponoć to ja zajechałem colta i galanta :evil:

ehh smutno mi :(