To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Owczar - 28-06-2016, 23:41

Trochę zrobiliśmy Hubertowi off-top, ale chyba się nie obrazi ;)

Darku, jak się bawić to się bawić. Volvo S80 z silnikiem V8 Yamahy i skrzynią Aisin :) Jest moc, brzmienie i japońskie serce.

Hugo - 29-06-2016, 07:37

Nie obrażę się, ale dajmy już spokój :wink:

mkm wywal wszystkie ostatnie posty nie na temat.

Krzyzak - 29-06-2016, 08:33

Hugo napisał/a:
mkm wywal wszystkie ostatnie posty nie na temat
nieeee - niech zostaną... będę się śmiał z nich za kilka lat :) - i wspominał jakim byłem motoryzacyjnym rasistą :)
BTW - widzę, że już działasz, dzwonię niedługo w kwestii tych sprężyn...

kabar - 29-06-2016, 21:49

Owczar napisał/a:
skrzynią Aisin

Jeśli TF80SC to zdecydowanie nieee. Chyba najbardziej niedopracowana skrzynia w historii Aisina. Nieporozumienie :)

deejay - 30-06-2016, 00:09

Hugo napisał/a:
Jestem w szoku jak to się odpycha :shock:

Tu masz prawie 300Nm :wink:

sveno - 30-06-2016, 21:32

Hugo napisał/a:
Jestem w szoku jak to się odpycha
ja to nazywam "złudzeniem Diesla" . To tylko takie wrażenie, ustawisz razem z nim Galanta na kresce i zostanie daleko z tyłu.
Hugo - 30-06-2016, 21:57

sveno jest dokładnie tak jak piszesz. Wystarczy spojrzeć na prędkościomierz podczas przyśpieszania i wszystko jasne. Ale złudzenie jest niezłe.
Owczar - 01-07-2016, 08:55

Niecała różnica do setki to już nie złudzenie. Na autostradzie elastyczność w galancie będzie nawet gorsza niż w tej renacie.
Krzyzak - 01-07-2016, 10:42

Owczar napisał/a:
Na autostradzie elastyczność w galancie będzie nawet gorsza niż w tej renacie.
zależy co kto lubi - pamiętam jak parę x jeździłem dieslem Kibloo i mi się nie podoba konieczność zmiany biegu podczas wyprzedzania (bo obroty diesla szybko się kończą)
Owczar - 01-07-2016, 10:54

Darku, Kibloo miał dość specyficznego diesla, bo to było auto terenowe i prawie jak półciężarówka. Ta renówka z 5 biegu wyskoczy zza tira jak galant z AT na 3 biegu. Więc z tym redukowaniem bym aż tak nie dramatyzował. Mi brakuje bardzo elastycznosci w galancie.

Przykładowo trafiam na wyscig tirów. Zrównuje prędkość i jak zwolni się pas próbuje na 4tym biegu się rozpędzać - w tym momencie na zderzaku siedzą mi już wszelakiej maści przedstawiciele handlowi ze swoim TDi pojemności wody mineralnej. W takiej sytuacji jedyny sposób by nie zjeżdżać im z drogi to min 3 bieg. A jak ktoś za mną wystartuje z niższego biegu to bez kickdownu i 2 biegu muszę od razu zjeżdżać na prawy pas.

Hugo, wrzuc jakieś foto tego przecinaka ;)

Marcino - 01-07-2016, 15:50

Owczar napisał/a:
Przykładowo trafiam na wyscig tirów. Zrównuje prędkość i jak zwolni się pas próbuje na 4tym biegu się rozpędzać - w tym momencie na zderzaku siedzą mi już wszelakiej maści przedstawiciele handlowi ze swoim TDi pojemności wody mineralnej. W takiej sytuacji jedyny sposób by nie zjeżdżać im z drogi to min 3 bieg. A jak ktoś za mną wystartuje z niższego biegu to bez kickdownu i 2 biegu muszę od razu zjeżdżać na prawy pas.

Sie zgadza.... manual jak ja mam i zeby wyprzedzić z 90km na V biegu to 3ka do 120 i pożniej od razu piątka jak się nie spieszy dalej...

Krzyzak - 01-07-2016, 21:42

Owczar napisał/a:
Kibloo miał dość specyficznego diesla, bo to było auto terenowe i prawie jak półciężarówka
porównywałem bo też 2.5 litra i też ok. 160 KM miał... fakt, masa większa
Hugo - 01-07-2016, 23:13

Owczar napisał/a:
Hugo, wrzuc jakieś foto tego przecinaka
No właśnie nie wiem dlaczego jeszcze tego nie zrobiłem... Jak nie zapomnę to zrobię jutro i wrzucę.
Krzyzak napisał/a:
nie podoba konieczność zmiany biegu podczas wyprzedzania (bo obroty diesla szybko się kończą)
Dokładnie. Ja chyba wyrwę gałkę biegów albo uszkodzę skrzynie w tej renówce, bo non stop wachluję biegami. Żaden mi nie pasuje (a jest ich aż sześć do przodu :wink: ) do danej prędkości. Albo się muli i buczy albo silnik hałasuje :D
deejay - 02-07-2016, 08:52

Hugo nareszcie ma "prawdziwe" hamulce w aucie :-P
WreX - 02-07-2016, 09:44

A my wciąż czekamy na pomiar z SKP ;p