Lubelskie - Lubelskie OT XIII
Jaro1974 - 20-04-2016, 22:56
Szczęściarz
[ Dodano: 20-04-2016, 23:20 ]
Nikt zagadki wczorajszej nie rozwiązał więc napiszę
W monster garażu stoi O1T z LU
[ Dodano: 20-04-2016, 23:59 ]
Dobranoc
Andrew - 21-04-2016, 07:39
Dzień dobry
Bizi78 - 21-04-2016, 07:43
Dobry .
W@sio - 21-04-2016, 08:23
Pozdrawiam Was parafianie z kolejki do laryngologa ... Dziad jeszcze nie przyszedl nawet, a przyjmuje od 8
inq - 21-04-2016, 09:24
Bry
W@sio, to pikuś... Wczoraj z Magdą w szpitalu na izbie przyjęć spędziliśmy ponad 3h. W momencie gdy 4 pacjentów czekało na jakieś działania to połowa ekipy przez 30min stała na dworze i oglądali jakiś film na telefonie. W końcu wyszliśmy bo znieczulica jest straszna. Rozumiem, że trzeba mieć dystans bo można zwariować, ale bez przesady.
Górol - 21-04-2016, 10:23
Dobry
W naszym kraju lepiej nie chorować
radek79 - 21-04-2016, 11:00
U nas w Chełmie żeby dostać się do ortopedy to o 2 w nocy trzeba się ustawić w kolejce pod drzwiami szpitala bo lekarz przyjmuje tylko pierwsze 6 osób
grzesiopol - 21-04-2016, 11:38
Dzień dobry
| W@sio napisał/a: | | Dziad jeszcze nie przyszedl nawet, a przyjmuje od 8 | standard, był czas przywyknąć
| inq napisał/a: | | spędziliśmy ponad 3h. | a co tak krótko | inq napisał/a: | | w szpitalu na izbie przyjęć | niech zgadnę - Jaczewskiego
| Górol napisał/a: | | W naszym kraju lepiej nie chorować | bo w naszym kraju tylko zdrowi chodzą do lekarzy a po wyjściu z przychodni robią się dopiero chorzy.
| radek79 napisał/a: | | ortopedy to o 2 w nocy trzeba się ustawić w kolejce pod drzwiami szpitala bo lekarz przyjmuje tylko pierwsze 6 osób | ja do rodzinnego przychodzę się zarejestrować przed godz. 7.00 a są taczy co stają po godzinie 6.00. Rejestracja od 7.30 a lekarz od 8.00. Do lekarzy specjaliastów typu kardiolog to można zapomnieć, w miare jeszcze można się dostać do ortopedy i chirurga.
A miało być tak super.
W@sio kupiłem sobie niebieskiego ELMa ale pojechałem na Techniczną bo z allegro musiałbym czekać a cena nie wiele mniejsza. Działa na Astrze, 206-stce i oczywiście Galancie. Program Torque Pro
[ Dodano: 21-04-2016, 15:18 ]
i wylądował
i cały misterny plan też
Jak na złość tłumik i rura w "Dzepecie" do wymiany.
inq - 21-04-2016, 15:32
| grzesiopol napisał/a: | | a co tak krótko |
Bo Magda straciła cierpliwość. Miało być jeszcze 6-8 godzin bo jakieś badania chcieli robić rutynowe.
| grzesiopol napisał/a: | | niech zgadnę - Jaczewskiego |
A nie MSW
Jaro1974 - 21-04-2016, 19:29
Dzień dobry wieczór
bastek - 21-04-2016, 21:38
| W@sio napisał/a: | | ozdrawiam Was parafianie z kolejki do laryngologa ... Dziad jeszcze nie przyszedl nawet, a przyjmuje od 8 |
od 8 to jest zgłoszony do nfz-tu. ja nawet od 7. tabliczki mam dwie. jak jest kontrola nfz to wisi ze od 7, normalnie ze od 8.30 - a przychodzę po 8, wiec nawet przed czasem
| inq napisał/a: | | W@sio, to pikuś... Wczoraj z Magdą w szpitalu na izbie przyjęć spędziliśmy ponad 3h |
SOR to najbardziej chora instytucja szpitala. rano najczęsciej dyzur ma ktoś, kto jest jednocześnie na swoim oddziale/poradni. i sie nie rozdwoi... czasem jest właśnie tak, że rano poleci na SOR - wtedy Piotrek pod poradnią marudzi że że 8.23 a dochtora nie ma potem przyleci na 9 do poradni to go pacjenty nie puszczą, więc Dawid o 10 marudzi ze siedzi na SORze 4 godz. a ratownicy i pileęgniarki oglądają film....dopiero po południu jest samodzielny dyżurny.
tak to jest, jak jest 2,2 dochtora na 1000 mieszkańców, przy średniej unijnej 3,8 ; mniej jest w Turcji i Czarnogórze. nawet albania, bułgaria ma więcej dochotrów.
a statystyczny kowalski wali do dochtora 6,6 razy na rok, przy średniej unijnej 5,8 bodajże - nie idzie tego obrobić | radek79 napisał/a: | | U nas w Chełmie żeby dostać się do ortopedy to o 2 w nocy trzeba się ustawić w kolejce pod drzwiami szpitala bo lekarz przyjmuje tylko pierwsze 6 osób |
a ztym to trzeba wojować. jeśli doktor dziś jie przyjmie, to rejestratorka ma obowiązek wyznaczyć termin wizyty, i w danym terminie mas zbyć przyjety. a jeśli nie bedzie to mozliwe, to rejestracja ma obowiazek powiadomić cię o zmnainie terminu i na kiedy. taki przepis narzucił nfz, i trzeba go egzekwować. opcje masz dwie - albo w rejestracji mówisz,że złożysz skargę do nfz-tu że byłeś pod okienkiem, nie zostałeś przyjęty i nie została wyznaczona data przyjęcia, albo nic nie mówisz, a składasz skargę. lepiej działa to jeśli nie w okienku to robisz, tylko u kierownika przychodni
w krasnymjorku połowa poradni tak działa - że jak nie bedzie przyjety to ma wyznaczona kolejkę (termin) - tłumek pod rejestracją teraz to kilkanaście osób na kilkanascie poradni - a kiedyś to wychodził poza budynek ośrodka
radek79 - 21-04-2016, 21:57
| bastek napisał/a: |
radek79 napisał/a:
U nas w Chełmie żeby dostać się do ortopedy to o 2 w nocy trzeba się ustawić w kolejce pod drzwiami szpitala bo lekarz przyjmuje tylko pierwsze 6 osób
a ztym to trzeba wojować. jeśli doktor dziś jie przyjmie, to rejestratorka ma obowiązek wyznaczyć termin wizyty, i w danym terminie mas zbyć przyjety. a jeśli nie bedzie to mozliwe, to rejestracja ma obowiazek powiadomić cię o zmnainie terminu i na kiedy. taki przepis narzucił nfz, i trzeba go egzekwować. opcje masz dwie - albo w rejestracji mówisz,że złożysz skargę do nfz-tu że byłeś pod okienkiem, nie zostałeś przyjęty i nie została wyznaczona data przyjęcia, albo nic nie mówisz, a składasz skargę. lepiej działa to jeśli nie w okienku to robisz, tylko u kierownika przychodni
w krasnymjorku połowa poradni tak działa - że jak nie bedzie przyjety to ma wyznaczona kolejkę (termin) - tłumek pod rejestracją teraz to kilkanaście osób na kilkanascie poradni - a kiedyś to wychodził poza budynek ośrodka
_________________ |
ja się przeniosłem do Łęcznej po tych ekscesach,o tych przepisach nie widziałem
Tomi89 - 21-04-2016, 22:14
Pytanko. Mając wycenę telefoniczną z ubezpieczalni bez wizyty rzeczoznawcy np powiedzmy jak u mnie za drzwi dostaje się dużo mniej niż jakby miał rzeczoznawca przyjechać, obejrzeć i dopiero stwierdzić/wycenić koszta?
Jaro1974 - 21-04-2016, 22:24
Pewnie będzie mniej. Tak mi się wydaje. Policzy Ci według tego co mu przez telefon podasz i tyle. A jak zobaczy, sfotografuje to może być wyższa kwota
radek79 - 22-04-2016, 07:10
| Jaro1974 napisał/a: | Pewnie będzie mniej. Tak mi się wydaje. Policzy Ci według tego co mu przez telefon podasz i tyle. A jak zobaczy, sfotografuje to może być wyższa kwota |
z tego co widziałem to drzwi i tak ma do wymiany to ja wiem czy wizyta rzeczoznawcy coś zmieni
dobry
|
|
|