Nasze Miśki - Polarny ninja
idas - 21-09-2012, 14:20
Rosomak jak odkręcić tą belkę? Już dawno chciałem to u siebie zrobić, ale mam ten przeklęty hak i się zastanawiam czy jego nie trzeba demontować najpierw (a śruby go trzymające ani drgną ;( ).
rosomak1983 - 21-09-2012, 16:16
idas, niewiem jak z hakiem bo nie mam, a ,,belke''-wzmocnienie sciagasz razem ze zderzakiem. Sama belka trzyma sie na 4 srubach;
2x pod lampami bodajze 12
2x w podłuznicy na dole (belka wchodzi w podłuznice) bodaje 14
Pozatym jeszcze sruby zderzaka nadkola x2 błotniki x2.
rosomak1983 - 29-09-2012, 00:46
Tak mniej wiecej na nowych felgach wyglada;
z tym ze progi sciagniete i juz je zapodkładowałem;
Nadszedł czas dokonczenia konserwacji na podwoziu;
tutaj poczyszczone i zapodkładowane epoksydem zrobione jakis czas temu;
Po zabezpieczeniu nadwozia, na całe podwozie poszła konserwacja Wurth x5
Nastepnie w podłuznice, pas przedni i wszystkie dziury dostepne z kanału poszedł Noxudol do profili;
mystek - 29-09-2012, 06:44
ładna robota opakowany w folię wygląda jakby miał zaraz trafić do salonu
jacek11 - 29-09-2012, 13:40
Ross,dajesz pod epoksyd reaktywny?
rosomak1983 - 29-09-2012, 14:16
Cytat: |
Ross,dajesz pod epoksyd reaktywny? |
gdzieniegdzie tak, wiem ze niby powinno sie jeszcze rozdzielic warstwa akrylu i tez tak robie (na pasie przednim nadkolach) tyle ze zauwazyłem ze epoksyd swietnie sie trzyma na reaktywnym Standoxa,
Zasycha ładnie nic sie nie zważa ani nic. To na zdjeciu jest juz jakies 2 tygodnie schło i ani nie odłazi ani nic. Czasem tak własnie robie i nic sie nie dzieje złego. Zdania w tej matrii sa podzielone, ale nic wielkiego nie powinno sie stać. W duzej czesci blache oczysciłem zupełnie do czysta i tam jest sam epoksyd.
jacek11 - 29-09-2012, 15:20
wiem,że zdania są podzielone,ale pytam,bo też daję reaktywny,a potem epoksyd.nie oddzielam ich od siebie niczym,bo nie widzę sensu kłaść twardej powłoki na akryl.
diabełek - 01-10-2012, 12:33
rosomak hehe rosomak ty to masz czas żeby się z nim bawić pozazdrościć. hehe dajesz rady konserwa i konserwa może jeszcze drugie tyle pożyje lancek
ta felga bardzo podobna do mojej teraz to ty coś od gapiłeś
a rosomak nie myślałeś nad wymiana spojlera na taki jak ja miałem ?? ładniejszy albo od jagoda z gti ??
rosomak1983 - 01-10-2012, 14:22
diabełek napisał/a: | ty to masz czas żeby się z nim bawić pozazdrościć. |
czasu zawsze brakuje ale jak mam cel i sie upre do daje rade, innej opcji nie ma.
A i sporo satysfakcji to daje, pozatym robiac samemu wiec co mam i co i jak mam zrobione.
diabełek napisał/a: | może jeszcze drugie tyle pożyje lancek |
nie przesadzajmy ale mam nadzieje ze jeszcze sporo nim pojezdze.
diabełek napisał/a: | ta felga bardzo podobna do mojej teraz to ty coś od gapiłeś |
czy ja wiem, felgi zimowe pomalowałem na biało juz 3 czy 4 lata temu. Jesli uznamy ze wzór Hijoin i Tp które mamy sa podobne to przeciez ja takie felgi miałem juz 4 lata temu
diabełek napisał/a: | a rosomak nie myślałeś nad wymiana spojlera na taki jak ja miałem ?? ładniejszy albo od jagoda z gti ?? |
Evo I-III odpada raczej, z GTi jest niemal taki sam jak mam. Obecnie mi sie podoba poztym mam jeszcze w zanadrzu ultralekki spojler podobny do tego co mam.
Ja_good - 01-10-2012, 17:22
rosomak1983 napisał/a: | z GTi jest niemal taki sam jak mam |
nie wiem z ktorej strony
BTW kurde patrzac na Twoja konserwe, tez musze przed sniegiem wskoczyc pod swojego i troche poczyscic i konserwowac zeby bez bólu do wiosny dotrwal...
rosomak1983 - 02-10-2012, 04:17
BTW dokładnie 1 pazdzienika lancerowi stukneło 19 latek
rosomak1983 - 03-10-2012, 19:35
Jeszcze kiedys w miedzyczasie przeczysciłem klape z rdzy pod lotka, w sumie to i tak ta nowa klape orginalna kiedys załoze ale póki co to przeczysciłem.
Jeszcze jakies fotki felg,
Nadal bez podkładek i jak widac robie tylne nadkola jeszcze je podczyszciłem i teraz przyszpachluje i albo zaprawka albo cały błotnik... albo na wiosne całe auto
Mysle tez na włozeniem czegos takiego; Niby ta co mam mi sie podoba ale jak zobaczyłem to pomyslałem ze ostatecznie na sciane w pokoju sie powiesi...
Zapadła tez decyzja o przeniesieniu aku do bagaznika; pojemnik juz jest.
Myslałem jak by go tu zamocowac zeby dziury nie wiecic w blachach i wpadłem na pomysł po prostu przykleje ten pojemnik klejem do szyb... tylko niewiem czy zdzierac wczesniej to wyciszenie pod gabka co jest...
Narazie zdarłem sama gąbke...
fabryka24 - 03-10-2012, 20:08
rosomak1983, Aku przymocuj , np obejmami ,czy czymś podobnym na sztywno do budy , Ten plasticzek jest ok ,ale w momencie ,nie daj boże jakiejś stłuczki ,( aku swoje waży ), to działa jak pocisk , jak nikomu nie zrobi krzywdy, to kwas z aku zaleje ci cały bagażnik , Sorry za taki czarny scenariusz ,ale sam miałem taki przypadek że przedmiot z bagażnika przy stłuczce wyłamał blokadę oparcia i wylądował na przednim siedzeniu łamiąc oparcie. Apeluje o zdrowy rozsądek i porządny montaż akumulatora .ps ładniutką masz furkę
Zielu - 03-10-2012, 20:38
Przeniesienie aku do bagażnika to dobry pomysł, pojemnik nie wygląda źle. Myślę że przypięcie go pasami powinno wystarczyć. Te wytłumienie z bagażnika zdzieraj, nie wiadomo jaki syf tam siedzi pod spodem. A tak polecisz epoksydem z pistoletu i na to lakier
Naprawdę bardzo mi się podoba ten Lancer!
kartomaniak gti - 03-10-2012, 20:48
z czego ten pojemnik na aku?
|
|
|