To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

13zbyszek13 - 20-09-2011, 11:09

Grzesq napisał/a:
1. Nie będzie współpracował z systemem ROCKFORD , bo to sprzęt uniwersalny z własną końcówką mocy
2. Nie będzie działało sterowanie z kierownicy
3. Subiektywnie - będzie dużo brzydziej wyglądac niż ROF, dla mnie te ramki są brzydkie i od razu widać że sprzęt jest dokładany, czego nie widać przy sprzęcie ROFa - wizualnie inna bajka

Zgadzam się w 100 %

mitsu00 - 20-09-2011, 12:20

Grzesq napisał/a:
1. Nie będzie współpracował z systemem ROCKFORD , bo to sprzęt uniwersalny z własną końcówką mocy
2. Nie będzie działało sterowanie z kierownicy

Tu akurat jestes w bledzie. Wszystko bedzie jak najbardziej dzialac, ale po uprzednim zakupie specjalnych modulow. Koszt to jakies 170 USD z przesylka z USA. Wlasnie za pomoca takich modulow podlaczylem Pioneer:a do OII i teraz w Pajero. Wszystko smiga jak ta lala lacznie z subwooferem.... :mrgreen:

andrzejGb - 20-09-2011, 16:01

w pewnym stopniu macie rację ale
Peiying to 1200zł z ramką +gwarancja w Polsce
ROF to 460USD z przesyłka +cło i VAT ,trochę drożej ale gwarancja w Chinach,
opinie o Peiying nie są najlepsze ale o ROF piszą podobnie
no i nie kazdy ma system ROCKFORD

Pacman - 28-09-2011, 21:00

To mój pierwszy post, więc witam serdecznie wszystkich!

Zainspirowany wątkiem, postanowiłem także wymienić swoje audio w Outlanderze. Radyjko zamówione, ramka zamówiona, pozostaje więc tylko rozwiać kwestie podłączenia - i tu zwracam się do Was z prośbą: czy ma może ktoś zdjęcie wtyczki lub tylnej części radia (bez systemu Rockford) z outlandera 2010/11? Nie chcę najpierw rozbierać samochodu a później szukać odpowiedniego gniazda, wolę całość zmontować na stole i podłączyć wszystko za pierwszym podejściem :)
Mam schematy do Peugeot'a 4007 model z 2008, czy w tej materii coś się znacząco zmieniło? Poszukiwał bym też rozpiski pinów we wtyczce radia i miejsca podłączenia czujnika hamulca ręcznego do komputera koło kolumny kierownicy oraz wyjścia na światła cofania - muszę podprowadzić do radia, a z komputera było by chyba najbliżej...

13zbyszek13 - 02-10-2011, 13:34

Pacman napisał/a:
To mój pierwszy post, więc witam serdecznie wszystkich!

Zainspirowany wątkiem, postanowiłem także wymienić swoje audio w Outlanderze. Radyjko zamówione, ramka zamówiona, pozostaje więc tylko rozwiać kwestie podłączenia - i tu zwracam się do Was z prośbą: czy ma może ktoś zdjęcie wtyczki lub tylnej części radia (bez systemu Rockford) z outlandera 2010/11? Nie chcę najpierw rozbierać samochodu a później szukać odpowiedniego gniazda, wolę całość zmontować na stole i podłączyć wszystko za pierwszym podejściem :)
Mam schematy do Peugeot'a 4007 model z 2008, czy w tej materii coś się znacząco zmieniło? Poszukiwał bym też rozpiski pinów we wtyczce radia i miejsca podłączenia czujnika hamulca ręcznego do komputera koło kolumny kierownicy oraz wyjścia na światła cofania - muszę podprowadzić do radia, a z komputera było by chyba najbliżej...

Właśnie tym różni się chińczyk od wszystkich tych różnych sprzętów że wypina się ori radyjko i w to samo miejsce bez żadnych kombinacji wkłada się chińczyka i śmiga wszystko.

Tom@sz - 30-10-2011, 21:20

ufffff przebrnalem przez temat....
co myslicie o czyms takim:
http://euro-navi.pl/outlander.htm

firma w kraju, gwarancja...
znajomy zakladal dedykowany do Grand Vitary z ich montazem...

Komandor - 30-10-2011, 23:38

Jaka cena, gwarancja, opinie? Czy to współpracuje z Rockfordem? Wygląda trochę jak poprzednia wersja ROFa

pozdro

Pacman - 31-10-2011, 01:38

Zainstalowałem sobie Blaupunkta New York 800 i mogę polecić zamiast chińczyków...

mitsu00 - 31-10-2011, 12:54

Pacman napisał/a:
Zainstalowałem sobie Blaupunkta New York 800 i mogę polecić zamiast chińczyków...

[url=http://images45.foto...78m.jpg]Obrazek[/URL]

=D> Ladne. Iramka tez odpowiednia, a nie czarna, tandetna. Sciagales ją z Chin, czy kupiles w jakims sklepie w PL? Ja swoja zamowilem bezposrednio od producenta z Chin. Spasowanie, faktura i kolor idealne jak reszta deski rozdzielczej.

Tom@sz - 31-10-2011, 13:45

gwarancja 12 miesiecy-jak dla mnie troche malo... przynajmniej na miejscu
cena ok. 2200, montaz free w Gdyni, mozliwosc dolozenia kamerki
sa na alledro

wg opisu winda 5,0
Ktos wie jaki jest system w nowszej wersji chinczyka?

13zbyszek13 - 01-11-2011, 09:29

Tom@sz napisał/a:
Ktos wie jaki jest system w nowszej wersji chinczyka?

WIN 6.0

[ Dodano: 01-11-2011, 09:31 ]
Pacman napisał/a:

E tam chińczyk wygląda dużo ładniej.

AndrzejKrok - 01-11-2011, 11:36

bardzo ładny i pewnie będzie działać 3 razy dłużej niż ten chinol za parę dolców
andrzejGb - 01-11-2011, 13:59

Item No.: ROF-1701N
Package: Gift box

Detailed Description

1) 8" high definition TFT LCD .
2) Touch Screen
3) Steering wheel control: realize the original wheel steel control without any modification.
4) Electronic & mechanical anti-shock system
5) DVD player: Play DVD/VCD/CD/MP3/WMA/JPEG/MPEG4 etc. discs
6) Built-in GPS(optional):windows ce 6.0 !!!!!!!!!!!!!!!
7) Bluetooth & Ipod connection
8) external DVB-T box optional
9) USB/SD port: support U disk MP3WMA audio play and picture browse etc.
10)Reversing display: Connected to rear camera to watch the reversing status.
11)Dual zone function: drive can listen to music while viewing the map
12)Remote control: full function infrared remote control.
13)RDS
14)rockford support
15) CAN BUS
16)newest platform
17) 8 virtual disc-memory
18)reverse camera optional
19) external mic optional
20) 3 menus can be choosed
21) russian and Portuguese language optional

13zbyszek13 - 01-11-2011, 20:59

AndrzejKrok napisał/a:
bardzo ładny i pewnie będzie działać 3 razy dłużej niż ten chinol za parę dolców

Mój działa od prawie 2 lat bez zarzutu.

Pacman - 02-11-2011, 09:48

Miałem pewne opory przed zakupem navi chińczyka, co prawda zakupiłem chińską ramkę, ale z jej jakości nie jestem zadowolony - spasowanie nieco gorsze niż oryginału, faktura podobna ale w 100% nie taka sama, nie rzuca się to co prawda bardzo w oczy i ktoś mniej wybredny byłby usatysfakcjonowany. Pewnie podobnie było by z nawigacją...
Kupiłem blaupunkta bo praktycznie nie wymaga ingerencji w elektrykę. Z samochodu bierze tylko zasilanie, nie wymaga podłączenia sygnału z kół czy ręcznego (połączyłem z masą).