[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
Owczar - 01-10-2012, 10:46
Te moce podane dla silvera to jak moc chińskich głośników. Owszem mają taką moc, ale przez 5ms tuż przed tym jak się spalą
fredfm napisał/a: | ten silver śmiało obrobi galancika... |
Praktyka mówi zupełnie co innego.
asec69 - 01-10-2012, 11:03
Moim zdaniem dwa reduktory pracujące w pętli, to większa stabilność ciśnienia gazu dochodzącego do kolektora, szczególnie pod wtryskiwacze Hana.
fredfm napisał/a: | ten silver śmiało obrobi galancika... a jeżeli będziesz czuł niedosyt na lpg-forum znajdziesz instrukcję jak go przerobić.. a wtedy na 100% obgoni Twój silnik |
No nie wiem, raczej ten konkretny model Silvera nie jest zbyt wydajny dla 2.5 V6. Dane techniczne swoje, a praktyka swoje. Na forum kilka razy spotkałem się z narzekaniem na jego parametry pracy i sam mogę potwierdzić, zbyt dynamiczny silnik na mułowaty reduktor . Łatwo ulega zabrudzeniom.
Starego Silvera przerobiłem w/g instrukcji Chemika z forum LPG, ale czy lepsza wydajność? Dyskutowałbym, natomiast poprawiła się termika reduktora i reakcja na zmianę parametrów.
Owczar, oczywiście tylko dwa tej samej marki, choć jak wspomniałem aktualnie zamontowanego Silver przerobiłem w/g Chemika.
arturj123, różnią się pewno minimalnie średnicami kanałów gazowych i siłą sprężyny. Konstrukcja pewno ta sama, ale wyżyłowane parametry.
Owczar - 01-10-2012, 11:09
asec69 napisał/a: | Moim zdaniem dwa reduktory pracujące w pętli, to większa stabilność ciśnienia gazu dochodzącego do kolektora, szczególnie pod wtryskiwacze Hana. |
Jak dla mnie to pracują o niebo lepiej. Na dwóch zavoli N spadek temp gazu przy rozpędzaniu od 0 do 200 z gazem w podłodze wyniósł 2stopnie. Spadek ciśnienia 0.15bar. Więc jeśli Ci się chce bawić to polecam to rozwiązanie
Jak dasz dobrą kompensację to skompensuje ewentualne różnice w pracy reduktorów. Możesz dać np filtr FL02 z dwoma wejściami dwoma wyjściami. Wtedy wyrównasz ciśnienie na wejściu, a potem rozdzielisz na dwie listwy, które zepniesz ze sobą z drugiej strony.
asec69 - 01-10-2012, 16:34
Owczar napisał/a: | Możesz dać np filtr FL02 z dwoma wejściami dwoma wyjściami. Wtedy wyrównasz ciśnienie na wejściu, a potem rozdzielisz na dwie listwy, które zepniesz ze sobą z drugiej strony. |
Tak wiem, podwójny filtr, to jedno z rozwiązań. Jednak trochę inaczej chcę spiąć gaz z dwóch reduktorów. Zamiast podwójnego filtra, zastosować filtr na każdy reduktor, przy czym należy spiąć poprzecznie wyjścia fazy lotnej przed fitrami dla zrównania różnic ciśnienia. Filtry wykorzystać jako prostownice strumieni w dolotach do kolektora. Dodatkowo zastosować drugi stopień wyrównywania spinając listwy z tył. Trochę zabawy, ale chcę się pobawić, a spięta podwójnie pętla wydaje mi się stabilnym rozwiązaniem.
Marcino - 02-10-2012, 00:46
Kawu,
kasowałem mapy i zbierałem specjalnie PB. Teraz jeszcze lekko podregulowałem i jutro sie zobaczy, tragedi nie ma, wiecej paniki moja zona zrobiła.... bo ona już galem się jeżdzić oduczyła hehe. Sonda lambda zajmę się w weeknd, jak już zejscie do kanału bedzie czynne i beda mógł wjechać spokojnie na swoje stanowisko do garażu..:)
Dajcie opis lub fotke gdzie się wpinacie z lambda:D.
[ Dodano: 17-10-2012, 00:28 ]
Mocno mi sie mapki rozjechały, i teraz widze ze PB ma inny przebieg, musiałem dzisaij zrobić z 30km i dośc konkretnie podciagnać monożnik, bo linia LPG była sporo poniżej PB od 5ms-10ms. Czułem ze coś słabo idzie..... ale znów odzyskał wigor. Jak zrobie nieszczelnośc wydechu pewnie znowu bedzie trzeba zajrzeć:)
KamilR10 - 18-10-2012, 01:11
Witam. Mam w planie założyć instalację gazową do V-ki, będzie to moja pierwsza instalacja gazowa w aucie, w temacie jestem kompletnie zielony. Jaka jest obecnie najlepsza instalacja do Galanta?, chodzi mi o konkretne nazwy podzespołów, za kilka dni będę dzwonił dowiedzieć się jaki koszt itp, a chciałbym wcześniej wiedzieć coś na ten temat.
Temat zawiera ponad 130 stron, pewnie gdzieś się już pojawiło to, bądź podobne pytanie, ja konkretnej odpowiedzi nie znalazłem.
Bury - 18-10-2012, 07:05
KamilR10 napisał/a: | Jaka jest obecnie najlepsza instalacja do Galanta? |
Nie ma czegos takiego jak najlepsza instalacja do galanta.
Instalacja moze byc dobrze dobrana i zamontowana,lub nie.
Ta pierwsza bedzie dzialac dobrze a z druga moga byc wieksze lub mniejsze problemy.
Marcino - 18-10-2012, 09:11
Kamil,
Zadzwoń, dowiedz sie co chcą zamontować i pochwal sie na forum to napewno chłopaki skomentują.
1. Poprawny montaż
2. Wydajny reduktor
3. Dobre wtryski
4. elektonika nie ma tu znaczenia wiekszego, może być przyjazna lub nie,
A moze w twojej okolicy jest jakiś polecany już na forum zakład.
Owczar - 18-10-2012, 09:21
Bury napisał/a: | Nie ma czegos takiego jak najlepsza instalacja do galanta. |
Można wskazać te najlepsze
Najlepsza byłaby prins.
Potem np taki konfig:
Reduktor IG1 lub dwa reduktory zavoli ew KME, wtryski hana zielone, miedź 8mm, wielozawór na 8mm, filtr fazy lotnej FL02, elektronika stag 300.
Trochę gorzej to co wyżej z 1 reduktorem KME GOLD.
[ Dodano: 18-10-2012, 09:22 ]
BRC nie wymieniłem bo nie znam tych instalacji. Na ostatnim setupie kosmetyczny spadek mocy. Najmniejszy z aut z LPG hamowanych na zlocie.
sebaswd - 22-10-2012, 21:33
witam mam problem z lpg do 2 tys. obrotow autem szarpie i spalanie doszlo do 15l. na setke na paliwie bez problemow
adaxo - 22-10-2012, 22:07
Troszkę off topic, ale ludzka fantazja nie zna granic , przyznać się kogo to!!??
http://lpg-forum.pl/download/file.php?id=24586
Jackall - 22-10-2012, 22:10
adaxo, ładny uchwyt do aku
KamilR10 - 23-10-2012, 00:34
Marcino napisał/a: | Kamil,
Zadzwoń, dowiedz sie co chcą zamontować i pochwal sie na forum to napewno chłopaki skomentują.
A moze w twojej okolicy jest jakiś polecany już na forum zakład. |
Kolega ostatnio założył w okolicy, Stag300 premium, jeśli dobrze pamiętam. Jest ok, gaz wyniósł go 3 tys
Owczar - 23-10-2012, 00:35
KamilR10 napisał/a: | Stag300 premium |
Ale to sama elektronika, a ważniejsza jest reszta podzespołów.
Jackall - 23-10-2012, 00:36
Owczar, Ty to masz reflex
|
|
|