Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA
stary alfer - 13-12-2010, 12:44
Na mnie proszę nie napadać
Niech każdy sam sobie odpowie co jest dobre, a co złe.
Ja uważam, że wszystko należy robić z głową i zdrowym rozsądkiem.
Czuwaj
Jackie - 13-12-2010, 13:15
Dziecka NIE WOZI się na miejscu pasażera do wieku lat 15 (sztywny kościec). ENTER.
To jest tzw "miejsce trupa" bo kierowca odruchowo będzie chronił siebie i w ostatnim momencie skręci uderzając stroną pasażera. I nie ma znaczenia czy poduszka jest wyłączalna czy nie.
Pozdrawiam
koszmarek - 13-12-2010, 13:38
że dziś jest zdecydowanie niedobry poniedziałek ....
gulgulq - 13-12-2010, 14:51
że fajny dzień mam - znowu szef mnie wysłał na miasto Sprinterem, no wiecie - duże auto, napęd na tył, dużo śniegu na drogach, troszkę zużyte opony ...
Seichan - 13-12-2010, 14:53
... że poszukując odpowiednich przepisów natknęłam się na uchwały podpisane nomen omen - mając na względzie dzisiejszą datę - przez gen. W. Jaruzelskiego
Bartek - 13-12-2010, 15:26
Hubeeert napisał/a: | własnie przyjechałem z Koszalina - masakra i głupota ludzka. |
Przesadzasz.... Przejechałem tej zimy (od 29.11 do wczoraj) 3500 km po polskich drogach - masakry nie odnotowałem - rowy oczywiście pełne głupoty ludzkiej, ale na całym dystansie spotkałem się tylko z kilkoma fajnymi sytuacjami:
- rondo w Górze Kalwarii zbudowane na szczycie wzniesienia - korek na DK50 - kilkanaście km, bo ciężarówki nie były w stanie wdrapać się na górę inaczej niż z rozpędu
- drifter w sprinterze w sobotę pod Krakowem - kolo na prawdę ogarniał auto, szkoda tylko, że w normalnym ruchu
- wczoraj wieczorem na odcinku Sochaczew-Ożarów koleś w polonezie kombi jadący 25 km/h środkiem drogi - korek miał 10 km, bo naćkali wysepek na środku drogi, a ciężarówka nie napędzi się żeby wyprzedzić za szybko. Droga oczywiście kompletnie biała, ale z równą i niewyślizganą nawierzchnią, więc przyczepną przy dobrej gumie dostatecznie do jazdy przepisowej
- patrol policji w Poznaniu na samym środku lodowiska (szklaneczka wieczorem była słodka) z ......... suszarką - w obie strony samochody poruszały się 20 km/h, a oni "suszyli" na ograniczeniu do 40
Hubeeert - 13-12-2010, 16:23
Bartek napisał/a: | Przesadzasz.... | czarny lód na długości ponad 300km, brak pługów, piaskarek, rowy pełne samochodów, głupota kierowców wiszących innym na zderzakach, 30km/h poza miastem bo
Mógłbym długo, nie chce mi się.
gulgulq - 13-12-2010, 16:25
Hubeeert napisał/a: | właśnie przyjechałem z Koszalina - masakra i głupota ludzka. |
Bartek napisał/a: | patrol policji w Poznaniu z ...... suszarką - w obie strony samochody poruszały się 20 km/h, a oni "suszyli" na ograniczeniu do 40 |
jednak Hubeeert nie przesadzał
Efa! - 13-12-2010, 17:04
Hubeeert napisał/a: | Bartek napisał/a: | Przesadzasz.... | czarny lód na długości ponad 300km, brak pługów, piaskarek, rowy pełne samochodów, głupota kierowców wiszących innym na zderzakach, 30km/h poza miastem bo
Mógłbym długo, nie chce mi się. |
Jeeeny, współczuję. Jechałam w takich warunkach takie trasy kilka razy w życiu. Do dzisiaj pamiętam :/
Wszyc - 13-12-2010, 17:17
stary alfer napisał/a: | Wszyc, mówisz o mnie czy o kimś innym? Nie wiem kto jest adresatem Twojego posta | chodziło mi o ludzi którzy dzieciaki z przodu przed poduchą sadzają i ogólnie osoby robiące tego typu manewry
stary alfer - 13-12-2010, 17:32
Wszyc napisał/a: | stary alfer napisał/a: | Wszyc, mówisz o mnie czy o kimś innym? Nie wiem kto jest adresatem Twojego posta | chodziło mi o ludzi którzy dzieciaki z przodu przed poduchą sadzają i ogólnie osoby robiące tego typu manewry |
Acha
Jackie - 13-12-2010, 20:33
...że moje dzieciaki są chore. Hania przedwczoraj miała drgawki gorączkowe (40,1 stopni), Ryś ma obniżoną temperaturę (ok. 35-36). Śpię wstając co 2 godziny, żeby zmierzyć temperaturę bąkom. Lekarz przypisał im antybiotyk ale po 2 dobie nie działa....
....że musiałem się komuś wygadać bo z nerwów wariuję.
Pozdrawiam
jacek11 - 13-12-2010, 21:26
Jackie, wiem jak to jest.Wspułczuję,i zdrówka dla dzieci życzę.
Hubeeert - 13-12-2010, 21:35
Jackie miewałem większą gorączkę jako dziecko - będzie dobrze
i_Lolek - 14-12-2010, 03:39
że już więcej podpowiedzi nie wymyśle w tym temacie : http://forum.mitsumaniaki...p=783353#783353
jeśli ktoś pamieta szkolne lektury, to też ma szansę odgadnąć.
a jeśli nikt nie odgadnie to chyba podam odpowiedź. no bo szkoda żeby ten temat sie zawiesił.
nie myslałem że bedzie to taką zagwozdką dla "wyjadaczy suchego chleba".
|
|
|