To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

stary alfer - 13-12-2010, 12:44

Na mnie proszę nie napadać :P

Niech każdy sam sobie odpowie co jest dobre, a co złe.

Ja uważam, że wszystko należy robić z głową i zdrowym rozsądkiem.

Czuwaj :)

Jackie - 13-12-2010, 13:15

Dziecka NIE WOZI się na miejscu pasażera do wieku lat 15 (sztywny kościec). ENTER.
To jest tzw "miejsce trupa" bo kierowca odruchowo będzie chronił siebie i w ostatnim momencie skręci uderzając stroną pasażera. I nie ma znaczenia czy poduszka jest wyłączalna czy nie.
Pozdrawiam

koszmarek - 13-12-2010, 13:38

że dziś jest zdecydowanie niedobry poniedziałek .... :|
gulgulq - 13-12-2010, 14:51

że fajny dzień mam - znowu szef mnie wysłał na miasto Sprinterem, no wiecie - duże auto, napęd na tył, dużo śniegu na drogach, troszkę zużyte opony ...
Seichan - 13-12-2010, 14:53

... że poszukując odpowiednich przepisów natknęłam się na uchwały podpisane nomen omen - mając na względzie dzisiejszą datę - przez gen. W. Jaruzelskiego :shock:
Bartek - 13-12-2010, 15:26

Hubeeert napisał/a:
własnie przyjechałem z Koszalina - masakra i głupota ludzka.

Przesadzasz.... Przejechałem tej zimy (od 29.11 do wczoraj) 3500 km po polskich drogach - masakry nie odnotowałem - rowy oczywiście pełne głupoty ludzkiej, ale na całym dystansie spotkałem się tylko z kilkoma fajnymi sytuacjami:
- rondo w Górze Kalwarii zbudowane na szczycie wzniesienia - korek na DK50 - kilkanaście km, bo ciężarówki nie były w stanie wdrapać się na górę inaczej niż z rozpędu
- drifter w sprinterze w sobotę pod Krakowem - kolo na prawdę ogarniał auto, szkoda tylko, że w normalnym ruchu
- wczoraj wieczorem na odcinku Sochaczew-Ożarów koleś w polonezie kombi jadący 25 km/h środkiem drogi - korek miał 10 km, bo naćkali wysepek na środku drogi, a ciężarówka nie napędzi się żeby wyprzedzić za szybko. Droga oczywiście kompletnie biała, ale z równą i niewyślizganą nawierzchnią, więc przyczepną przy dobrej gumie dostatecznie do jazdy przepisowej
- patrol policji w Poznaniu na samym środku lodowiska (szklaneczka wieczorem była słodka) z ......... suszarką - w obie strony samochody poruszały się 20 km/h, a oni "suszyli" na ograniczeniu do 40 :badgrin:

Hubeeert - 13-12-2010, 16:23

Bartek napisał/a:
Przesadzasz....
czarny lód na długości ponad 300km, brak pługów, piaskarek, rowy pełne samochodów, głupota kierowców wiszących innym na zderzakach, 30km/h poza miastem bo

Mógłbym długo, nie chce mi się.

gulgulq - 13-12-2010, 16:25

Hubeeert napisał/a:
właśnie przyjechałem z Koszalina - masakra i głupota ludzka.

Bartek napisał/a:
patrol policji w Poznaniu z ...... suszarką - w obie strony samochody poruszały się 20 km/h, a oni "suszyli" na ograniczeniu do 40

jednak Hubeeert nie przesadzał :twisted: :twisted:

Efa! - 13-12-2010, 17:04

Hubeeert napisał/a:
Bartek napisał/a:
Przesadzasz....
czarny lód na długości ponad 300km, brak pługów, piaskarek, rowy pełne samochodów, głupota kierowców wiszących innym na zderzakach, 30km/h poza miastem bo

Mógłbym długo, nie chce mi się.

Jeeeny, współczuję. Jechałam w takich warunkach takie trasy kilka razy w życiu. Do dzisiaj pamiętam :/

Wszyc - 13-12-2010, 17:17

stary alfer napisał/a:
Wszyc, mówisz o mnie czy o kimś innym? Nie wiem kto jest adresatem Twojego posta ;)
chodziło mi o ludzi którzy dzieciaki z przodu przed poduchą sadzają i ogólnie osoby robiące tego typu manewry :P
stary alfer - 13-12-2010, 17:32

Wszyc napisał/a:
stary alfer napisał/a:
Wszyc, mówisz o mnie czy o kimś innym? Nie wiem kto jest adresatem Twojego posta ;)
chodziło mi o ludzi którzy dzieciaki z przodu przed poduchą sadzają i ogólnie osoby robiące tego typu manewry :P

Acha :)

Jackie - 13-12-2010, 20:33

...że moje dzieciaki są chore. Hania przedwczoraj miała drgawki gorączkowe (40,1 stopni), Ryś ma obniżoną temperaturę (ok. 35-36). Śpię wstając co 2 godziny, żeby zmierzyć temperaturę bąkom. Lekarz przypisał im antybiotyk ale po 2 dobie nie działa....
....że musiałem się komuś wygadać bo z nerwów wariuję.
Pozdrawiam

jacek11 - 13-12-2010, 21:26

Jackie, wiem jak to jest.Wspułczuję,i zdrówka dla dzieci życzę.
Hubeeert - 13-12-2010, 21:35

Jackie miewałem większą gorączkę jako dziecko - będzie dobrze ;-)
i_Lolek - 14-12-2010, 03:39

że już więcej podpowiedzi nie wymyśle w tym temacie : http://forum.mitsumaniaki...p=783353#783353
jeśli ktoś pamieta szkolne lektury, to też ma szansę odgadnąć.

a jeśli nikt nie odgadnie to chyba podam odpowiedź. no bo szkoda żeby ten temat sie zawiesił.
nie myslałem że bedzie to taką zagwozdką dla "wyjadaczy suchego chleba".