To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że...

JJK - 08-11-2008, 22:48

[quote="Morfi"]JJK, a jakie auto ma mąż ??[/q
obecnie ma Jaguara :badgrin:

sruba - 08-11-2008, 22:50

ruszamy z konkursem na Mitsu miesiąca.
w kazdym miechu tylko 10 miejsc, wiec nie dajcie sie wyprzedzic !
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29253

koszmarek - 09-11-2008, 00:25

Cytat:
A moje byly calkiem niedawno ... ostatnie 'dwadziesia' polecialo ;-)

moje ostatnie naście leci w tym miesiącu :P

siwek - 10-11-2008, 13:19

a ja siedze sam w pracy i mnie szlak trafia z nudów :?

na szczęście piątek mam wolny a do tego jeszcze tylko półtorej godz i do domu!!! :D

cns80 - 10-11-2008, 13:25

siwek napisał/a:
a ja siedze sam w pracy i mnie szlak trafia z nudów
Witam w klubie ;) Jeszcze tylko 2 godziny i 6 minut :)
Cezar - 10-11-2008, 16:57

ze po 3 tyg "trzeba" zmienic prace, InPost --> Orlen :lol: :wink:
sruba - 11-11-2008, 00:19

zapraszam wszystkich na wybory miss listopada:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29254

Rafal_Szczecin - 11-11-2008, 14:47

ze dostaje wscieku i zastanawiam sie gdzie to zglosic.

w piatek pracowalem od 11 do 21 , po czym na 23:30 znowu pojawilem sie w pracy (zaczynala sie inwentaryzacja ) bylem tam do 8 rano (czyli byla nocka z piatku na sobote ) . z soboty na niedziele na 23:30 do 8 rano. z niedzieli na poniedzialek rowniez 23:30-8 lecz juz z poniedzialku na wtorek juz nie tak jak wczesniej, 19:30 dostalem sms'a ze godzina inwentaryzacji zostaje zmieniona i prosze przyjsc na 21, no ok , jestesmy o 21 i co sie okazuje ? siedzimy tam do 6 rano ( czyli nie jak wczesniej 8,5h tylko juz 9 ) dzis budze sie o 14 i za chwile sms's prosze przyjsc o 17 na inwentaryzacje ,
no poprostu to wszystko zaczyna byc smieszne, z chlopakami naprawde nie mamy juz sil, i gdy usiadziemy na 10 min bo zwyczajnie w nocy przychodzi kryzys i chce sie spac, to za chwile dostajemy opiernicz,ze siedzimy ...
oczywiscie inwentaryzacja NIE jest platna ...

stary alfer - 11-11-2008, 14:54

Na pewno musi być zachowane 11 godzin przerwy dobowej.

Co do nadgodzin powinny być rozliczone w formie wolnego, lub ekwiwalentu pieniężnego.

Powinieneś otrzymać dodatek za pracę w godzinach nocnych.

Inwentaryzacja nie jest płatna, bo być może należy to do Waszych obowiązków.

Sprawdź swój zakres obowiązków.

Rafal_Szczecin napisał/a:
no poprostu to wszystko zaczyna byc smieszne, z chlopakami naprawde nie mamy juz sil, i gdy usiadziemy na 10 min bo zwyczajnie w nocy przychodzi kryzys i chce sie spac, to za chwile dostajemy opiernicz,ze siedzimy ...

Pięć lat pracowałem na nocki, więc wiem, że jest ciężko.

Juiceman - 11-11-2008, 14:57

Jak to inwentaryzacja nie jest płatna ? ?Ustalcie w jakich godzinach wy chcecie przychodzić i na ile. Dobrego szefa macie :doubt: . No i jeśli przebywasz w pracy to na pewno nie za darmo jakieś nadgodziny czy cuś ?
Rafal_Szczecin - 11-11-2008, 15:03

Juiceman napisał/a:
to inwentaryzacja nie jest płatna ? ?Ustalcie w jakich godzinach wy chcecie przychodzić i na ile. Dobrego szefa macie . No i jeśli przebywasz w pracy to na pewno nie za darmo jakieś nadgodziny czy cuś ?

my nie ustalamy, to nam ustalaja. i tak , za darmo, poruszalismy ten temat ,i doszlismy do tego, ze w comiesiecznych premiach jest "czesc" inwentaryzacji ( smiech na sali ) .
nie przyjscie na inwenture, (wolne, chorobowe, na zadanie ) spowoduje zwolnienie z pracy ( tak nam powiedziano wprost )

stary alfer - 11-11-2008, 15:14

PIP-a

Zadzwońcie.

Krzyzak - 11-11-2008, 17:40

Rafal_Szczecin, tak jak kiedys pracownicy Biedronki wygrali podobne sprawy, to i Tobie sie uda.
akbi - 11-11-2008, 20:51

Rafal_Szczecin napisał/a:
my nie ustalamy, to nam ustalaja. i tak , za darmo, poruszalismy ten temat ,i doszlismy do tego, ze w comiesiecznych premiach jest "czesc" inwentaryzacji ( smiech na sali ) .
nie przyjscie na inwenture, (wolne, chorobowe, na zadanie ) spowoduje zwolnienie z pracy ( tak nam powiedziano wprost )

co ja Ci tu będę dużo radził ...podaj maila, prześlę Ci "wypowiedzenie", które sam dałem firmie 11 dni temu :) ...wstawisz swoje nazwisko i będziesz miał po kłopocie z inwentaryzacją :D

Bartek - 11-11-2008, 21:51

Mam najwspanialszą żonę na świecie. Dzięki niej realizuje się jedno z moich najskrytszych marzeń motoryzacyjnych....... szczegóły jak się zmaterializuje :D