To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

13zbyszek13 - 02-11-2011, 10:04

Pacman napisał/a:
nie wymaga podłączenia sygnału z kół czy ręcznego

??????????????????????????????????????

mitsu00 - 02-11-2011, 10:13

13zbyszek13 napisał/a:
Pacman napisał/a:
nie wymaga podłączenia sygnału z kół czy ręcznego

??????????????????????????????????????
Niektóre lepsze Navi jak Alpine, mój Pioneer pobieraja sygnal ruchu (bialy kabelek na wiązce do MMCSa - w autach bez ori Navi ta wiazka jest owinieta taśmą) celem poprawnej funkcji np w tunelach, gdzie nie ma zasiegu sygnalu GPS. Taki np Chińczyk straci w tunelu sygnal i navi sie zawiesi na czas przejazdu. W Pioneerze czy Alpine system w oparciu o ostatnie dane co do predkosci i kierunku auta, sam sbedzie symulowac plynnosc nawigacji do czasu az auto wyjedzie z tunelu.

Upraszczając - to troche wyższa szkola jazdy niż ten poczciwy Chinol :D

13zbyszek13 - 02-11-2011, 10:17

mitsu00 napisał/a:

Wręcz technika z NASA.
:D :lol: :mrgreen:

Portugal - 05-11-2011, 14:21

13zbyszek13 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

Wręcz technika z NASA.
:D :lol: :mrgreen:

Simka mitsu..... :mrgreen:

nordik - 06-11-2011, 10:02

Witam wszystkich.Proszę o info gdzie i w jakiej cenie kupić cyfrowy tuner tv do chińczyka?
13zbyszek13 - 07-11-2011, 08:43

nordik napisał/a:
Witam wszystkich.Proszę o info gdzie i w jakiej cenie kupić cyfrowy tuner tv do chińczyka?

ROFAUDIO około 110 $ + koszt przesyłki.
Mam osobiście działa super.

mitsu00 - 07-11-2011, 09:09

13zbyszek13 napisał/a:
nordik napisał/a:

ROFAUDIO około 110 $ + koszt przesyłki.
Mam osobiście działa super.
Masz tez na miejscu w PL w www.hadron.pl. 799zl razem z antenami. Mam wlasnie taki jak w linku i tez dziala bez zarzutu. Ten model jest mniejszy objetosciowo od modelu z Rofaudio no i sklep daje gwarancje na miejscu. Nie trzeba wysylac do Chin jak w przypadku Rof.
nordik - 07-11-2011, 15:50

dzięki za info obu forumowiczom.pozdrawiam
maniek111 - 07-11-2011, 17:36

A na giełdzie tego nie dostaniemy ? Coś taniej ? Bo 800zł to jednak spora sumka
13zbyszek13 - 08-11-2011, 20:46

Myślę że z HK będzie za 500,00 z wszystkimi kosztami i też posiada w komplecie dwie anteny.

Mitsu00 nie dawno mówiłeś że dekoder sprowadzałeś z Chin a teraz piszesz że kupiłeś w PL

mitsu00 - 08-11-2011, 22:34

13zbyszek13 napisał/a:
Mitsu00 nie dawno mówiłeś że dekoder sprowadzałeś z Chin a teraz piszesz że kupiłeś w PL
Przeciez ja nigdzie nie pisalem ze kupilem w PL :mrgreen: Napisalem natomiast ze mam taki sam jak w linku. Sprowadzilem natomiast wczesniej dekoder z ROF ale go szybko opchnalem bo byl jak dla mnie za duzy i system operacyjny i meny mial archaiczne w porownaniu do tego z linka.
KoWaLWWL - 09-11-2011, 08:55

Czy ktoś z Was ma jakieś nowe informacje dotyczące Nowej Stacji Multimedialnej MMIS wkładanej w nowych Outlanderach i Lancerach ?? Chodzi mi dokładnie o jakieś instrukcje obsługi czy też w jaki sposób odblokować możliwość oglądania wideo podczas jazdy, Wiadomo że system nawigacyjny chodzi na Win CE 5, Możliwość wgrania nowej Nawigacji IGO8 z dźwiękiem a reszta typu AutoMapa bez dźwięku - na razie.
sound_designer - 08-01-2012, 20:47

Od jakiegoś czasu co któreś wączenie ROF101 język menu jest po chińsku... Nauczylem się juz na tyle po chisku (ikonograficznie) aby to zmienić na ENG ale zaczyna to być męczące. Co moze być przyczyną?
mitsu00 - 08-01-2012, 21:48

sound_designer napisał/a:
Od jakiegoś czasu co któreś wączenie ROF101 język menu jest po chińsku... Nauczylem się juz na tyle po chisku (ikonograficznie) aby to zmienić na ENG ale zaczyna to być męczące. Co moze być przyczyną?
Ano bo to czasami taka przypadlpsc Chinczykow :wink: Bedziesz mial pecha to i modul GPS ci padnie, czego ci nie zycze..... Grzesiek wiem juz 2 razy go wymienial, a z tego co pamietam to auto po nim przejales?
sound_designer - 09-01-2012, 15:19

Tak, Outek od grześka :) Dal mi nawet nowy zapasowy modul GPS ale na razie bronię się przed wymianą bo tak na logikę to modul chyba jest ok bo navi dziala bez problemu wiec to chyba jakis global modul pada :) mam świadomość że ten ROF to cud ze skośnym charakterem ale na szczęście kamera cofania jest po polsku... ;)
A wiesz może jak się tą calą stacje resetuje? Ale taki twardy reset?