Nasze Miśki - Jak wino...
Tomek - 20-02-2014, 12:39
Cytat: |
Tempomat zamontowany, niestety tak jak na zdjęciu wyżej. |
nie da się inaczej?
często tego używasz? może można przenieść w zupełnie inne miejsce?
np. zintegrować z drążkiem zmiany biegów
krzychuzzz - 20-02-2014, 16:36
tomek84 napisał/a: | nie da się inaczej? |
No niestety to jest praktycznie jedyna opcja.
Sam kombinowałem czy nie da się inaczej i bez większej rzeźby niestety by się nie obyło.
To jest związane konstrukcją kierownicy.
Ja dałem sbie spokój z montażem tempomatu bo i tak go nie używam.
sveno - 23-02-2014, 22:31
tomek84 napisał/a: | często tego używasz? może można przenieść w zupełnie inne miejsce? | na to samo wpadłem. Ta manetka to 3 przyciski, więc można zrobić coś takiego jak klawiatura od UKP, muszę tylko rozpracować jak to działa, bo z manetki wychodzą tylko 2 kable. Sterowanie rezystancyjne?
tomek84 napisał/a: | często tego używasz? | tam gdzie zwykle jeżdżę to tak: A4 Kraków-Brzesko, S7 Chęciny-Suchedniów no i do Szwajcarii. Cenię sobie strasznie tempomat i nie chciałbym z niego rezygnować.
Zaliczony wypad na wieś, była okazja porządnie umyć i posprzątać Rekińczyka, tzn: odkurzanie, czyszczenie plastików, plakowanie. Nie udało się nawilżyć skóry bo preparat który miałem zgalaretowiał i go wywaliłem
Zobaczyłem nowe felgi:
Trochę brudne, ale nie ma tragedii, gorzej od spodu:
Jak zwykle w takich przypadkach Nerta ATC i do dzieła. Kilka ruchów szczotką i efekt:

Takie kółka pojechały na wyważenie. Okazały się prościutkie uff sprzedawca nie kłamał Teraz wyważone czekają na kolejny wypad na wieś. Miałem je już zakładać, ale nie mam nakrętek. Te które mam są do gniazda kulowego, a te nowe felgi mają stożkowe, także kupię 16 nakrętek z przylgnią stożkową.
Przy okazji porządnie wyczyściłem obecne, zimowe kółka.
Było:
Jest:
No i ruszyłem temat z naprawą spojlera i malowaniem klapy od Tomka84, ciężko to będzie szło, bo brat ledwo skończył jeden projekt, a już zabrał się za drugi Gdyby Galant miał znaczki BMW to pewnie ten spojler miałbym naprawiony tego samego dnia co go potłukłem
sveno - 24-02-2014, 12:03
Tak wygląda nowa kierownica z folią i tempomatem:
było/jest:
Fragu - 24-02-2014, 12:07
Kiera spoko, tempomat może być, ale mi chyba bardziej podoba się bez oklejenia
Torp12 - 24-02-2014, 12:10
Sławek ależ paskudnie wyszła Ci wkładka karbnowoa... Widziałeś u mnie?
Popraw się koniecznie!
sveno - 24-02-2014, 12:26
Fragu napisał/a: | mi chyba bardziej podoba się bez oklejenia | bez folii wygląda jak tuningowa nakładka na wlew paliwa z Tesco....
Sama kierownica jest świetna, wieniec mógłby być troszkę grubszy...
Najlepiej by było jakby tej blachy tam wcale nie było, tylko ten czarny środek z logiem Momo.
Torp12 napisał/a: | ależ paskudnie wyszła Ci wkładka karbnowoa | bo u mnie folia wpadła w te pseudo śrubki, poza tym ta blacha jest u mnie trochę zagięta. Da się to jakoś wyjąć i wyprostować?
Owczar - 24-02-2014, 12:31
Torp12 napisał/a: | bez folii wygląda jak tuningowa nakładka na wlew paliwa z Tesco.... |
Może i trochę wygląda, ale z tą folią jest dużo gorzej.
Torp12 - 24-02-2014, 12:31
sveno napisał/a: | Da się to jakoś wyjąć i wyprostować? |
Nie mam pojęcia:) U mnie to było równe jak stół, także nie było kłopotu. Próbowałeś to podważyć żeby oderwać?
sveno - 24-02-2014, 12:50
Owczar napisał/a: | Może i trochę wygląda, ale z tą folią jest dużo gorzej. | zdania są jak pupa: podzielone i do tego każdy ma swoją
Torp12 napisał/a: | Próbowałeś to podważyć żeby oderwać? | Nie, bo nie wiem jak się za to zabrać, żeby nie porysować poduchy i bardziej nie popsuć...
Hugo - 24-02-2014, 13:41
Przed było lepiej
Kylu - 24-02-2014, 14:08
Ja też uważam że oryginalna kiera momo wygląda lepiej bez karbonu, ale:
sveno napisał/a: | :) zdania są jak pupa: podzielone i do tego każdy ma swoją |
Aczkolwiek u Ciebie Torp12 nie wygląda to w sumie źle.
Mówisz Sveno, że wygodniejsza ta od standardowej?
sveno - 24-02-2014, 14:37
ehh jak się zdenerwuje to zrobię zdjęcie z lampą jak Torp i tez będzie ładne
booohal - 24-02-2014, 18:38
sveno, jak rozrabiasz Nertę?
sveno - 24-02-2014, 19:36
Kylu napisał/a: | Mówisz Sveno, że wygodniejsza ta od standardowej? | trzeba było nie uciekać z Radomia w piątek to byś zobaczył ja i tak byłem. Jest wygodniejsza, ładniejsza i troszkę mniejsza od standardowej (jakieś 1cm na średnicy, może 2cm)
booohal napisał/a: | sveno, jak rozrabiasz Nertę? | do felg? Na oko mniej więcej 1:2
|
|
|