To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Hugo - 09-07-2016, 23:30

deejay napisał/a:
Mam oryginalnego kompa
Kiedy mam podjechać? Chociaż do Wrocka mam ok. 170 km i nie wiem czy wystarczy miejsca na kontrolki na liczniku i pikseli w wyświetlaczu na kolejne błędy :wink:
WreX - 09-07-2016, 23:50

Hugo, to może o Wieluń zahaczysz w drodze powrotnej :mrgreen:

I co do tego zdjęcia, które wstawiłeś to Cie nieźle poniosło, jestem ciekaw co z tego wszystkiego wyjdzie.

robertdg - 10-07-2016, 12:36

Hugo napisał/a:
A tak na poważnie to zadziwiająco wygodne jest to auto na 17 calowych kołach. Galant ma podobny komfort na 15-tkach i seryjnych sprężynach...
Za to pewnosc prowadzenia Galanta jakoś taka lepsza :lol:
Hugo - 10-07-2016, 18:33

robertdg napisał/a:
Za to pewnosc prowadzenia Galanta jakoś taka lepsza
Tu nie ma co dyskutować, ale na równej drodze renówka też się dobrze prowadzi. Niestety w koleinach jest masakra, lata jak żyd po pustym sklepie.
robertdg - 10-07-2016, 19:29

Hugo napisał/a:
ale na równej drodze renówka też się dobrze prowadzi
Chyba nie przekraczajac 90km/h na prostej. Mając porównanie w autostradowym trybie Zabojada wzgledem galanta to przy komplecie pasazerów Galant prowadzi sie o wiele stabilniej/pewniej, zwłaszcza jezeli chodzi o jazde na lukach, etc. Komfortem to napewno zabojad przebija japonca, no ale co komu odpowiada ;-)
Hugo - 10-07-2016, 20:04

robertdg napisał/a:
Chyba nie przekraczajac 90km/h na prostej.
Nie jechałem nim tak szybko jeszcze. Nie jestem aż takim ryzykantem :mrgreen:
Krzyzak - 10-07-2016, 21:18

robertdg napisał/a:
Komfortem to napewno zabojad przebija japonca
wszystko zależy jaki żabojad jakiego japońca...
robertdg - 10-07-2016, 22:53

Krzyzak napisał/a:
wszystko zależy jaki żabojad jakiego japońca...
Żabojad jest bardziej "łajbowaty"
Krzyzak - 11-07-2016, 13:37

wiesz - mam żabę i japońca - jedyny plus tego pierwszego to lepsza blacha i hamulce
Owczar - 11-07-2016, 14:02

Krzyzak napisał/a:
wiesz - mam żabę i japońca - jedyny plus tego pierwszego to lepsza blacha i hamulce

eden z nich to minivan. ;)

Laguna II przy galancie już tak słabo nie wypada - a roczniki podobne. Prowadzenie ma bardzo dobre, jest bardziej komfortowa i o wiele cichsza mimo wyższych obortów silnika.

eremita - 11-07-2016, 14:26

Ja mam gala i renówkę chwalę oba tyle ze w innych kategoriach :)
Jedno wiem że renówka nie psuje się tak jak jest mówione :)

Krzyzak napisał/a:

Ja bym dodał jeszcze średnicę zawracania.

Owczar napisał/a:

eden z nich to minivan.

No własnie bo tu dochodzi jeszcze jeden plus praktyczność, galem tak nie zrobisz gal jest ciasny w środku.

no i najważniejsze galanty się starzeją a w stajni mitsu nie widać dobrego następcy, a nowe renówki jak dla mnie są całkiem całkiem :)

eremita - 11-07-2016, 14:29

Hugo rób dokładną fotorelację z przerabiania dachu na szyber :)
Krzyzak - 12-07-2016, 08:16

no wlaśnie...
Owczar napisał/a:
eden z nich to minivan

Krzyzak napisał/a:
wszystko zależy jaki żabojad jakiego japońca

Laguna II to straszna kicha to ogólnie - mój były szef miał, jego syn, jego córka i kolega z pracy - różne silniki i te same problemy - rozrusznik, alternator, akumulator najczęściej...
w środku mało miejsca, wąsko, łokciami się stukaliśmy przy każdym ruchu, Galant wg mnie wygodniejszy - porównuję szmaty w Lagunie do skór w Galu

kabar - 13-07-2016, 08:21

Krzyzak napisał/a:
no wlaśnie...
Owczar napisał/a:
eden z nich to minivan

Krzyzak napisał/a:
wszystko zależy jaki żabojad jakiego japońca

Laguna II to straszna kicha to ogólnie - mój były szef miał, jego syn, jego córka i kolega z pracy - różne silniki i te same problemy - rozrusznik, alternator, akumulator najczęściej...
w środku mało miejsca, wąsko, łokciami się stukaliśmy przy każdym ruchu, Galant wg mnie wygodniejszy - porównuję szmaty w Lagunie do skór w Galu

Miałem 3 Laguny II, wszystkie z silnikiem 3.0 V6 i uważam że to bardzo fajne auto. Niedocenione a komfortem i miejscem w środku bije galanta na głowę.

Jak sie stukaliście to albo masz 200 kg żywej wagi albo ta laguna była spawana z dwóch i coś się nie udało :)

Fotele w lagunie także biją na łeb na szyję te kanapy z gala. Oczywiście nie mówię o najprostszych szmacianych. Ale tzw. półskórach z Privilege. A nawet skóra z Initiale jest fajniejszym fotelem od galantowego. Żeby normalnie jeździć legnumem musiałem wsadzić recaro - inaczej porażka.

UPS... zapomniałem że to forum mitsu... nie wolno źle pisać o galantach hahhahaha.....

kabar - 13-07-2016, 08:22

Owczar napisał/a:
Laguna II przy galancie już tak słabo nie wypada - a roczniki podobne. Prowadzenie ma bardzo dobre, jest bardziej komfortowa i o wiele cichsza mimo wyższych obortów silnika.

OOoo.. to popieram. Zdecydowanie wygrywa z galem pod każdym względem. No może poza legnumem bo nie było wersji laguny 4x4 turbo :)