To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

Grzesq - 10-01-2012, 16:36

sound_designer napisał/a:
jak się tą calą stacje resetuje? Ale taki twardy reset?

A próbowałeś nacisnąć reset na przednim panelu (taki malutki guziczek, wielkości główki od szpilki).
Po tej operacji ROF ma ustawienia domyślne tak samo jak po odłączeniu zasilania.
Hmmm, dziwnie tak udzielać rad dotyczących byłego autka ;) , ale może będą trafne.

13zbyszek13 - 12-01-2012, 15:28

Ja w swoim mam to samo reset nic nie daje. Po każdym zgaszeniu samochodu wylogowuje się program nawigacyjny. Przy następnym uruchomieniu wyświetla ikonki z chińskimi krzakami i jeśli się chce używać navi to trzeba zalogować od nowa program z karty SD.
rezon - 17-01-2012, 13:46

13zbyszek13 napisał/a:
Po każdym zgaszeniu samochodu wylogowuje się program nawigacyjny.
Próbowałeś wyłączyć program samodzielnie przed zgaszeniem?
13zbyszek13 - 17-01-2012, 14:47

rezon napisał/a:
Próbowałeś wyłączyć program samodzielnie przed zgaszeniem?

Chodzi Ci o wyłączenia samego radia przed zgaszeniem
czy o wyjście z programu nawigacyjnego ?

rezon - 18-01-2012, 13:23

o wyjście z programu navi - może to pomoże mu zapamiętać ścieżkę. U mnie działa praktycznie bez problemów. Ostatnia aktualizacja AutoMapy po raz pierwszy była wgrana bez żadnych problemów z rejestracją map. Szybciej łapie też fix'a.
13zbyszek13 - 18-01-2012, 15:10

rezon napisał/a:
o wyjście z programu navi - może to pomoże mu zapamiętać ścieżkę. U mnie działa praktycznie bez problemów. Ostatnia aktualizacja AutoMapy po raz pierwszy była wgrana bez żadnych problemów z rejestracją map. Szybciej łapie też fix'a.

U mnie działa też bez problemu najnowsza AM z drobnym mankamentem
że nie chce zapamiętać programu nawigacyjnego na jakim działał przed zgaszeniem.
Po ponownym uruchomieniu trzeba od nowa zalogować program nawigacyjny,
ale gdy przed zgaszeniem była wyznaczona trasa to po ponownym zalogowaniu programu nawigacyjnego trasę pamięta.

Bulbo - 19-01-2012, 00:45

Zbyszek masz nerwy ze stali jak Tomi Lee Jones w ściganym tyle czasu męczyć się z takim szajsem , nie wiem ile razy używasz tej nawigacji ale ja bym wolał już mieć coś przyklejanego z biedronki na szybę niż takie dziadostwo .
13zbyszek13 - 19-01-2012, 14:49

Bulbo napisał/a:
Zbyszek masz nerwy ze stali jak Tomi Lee Jones w ściganym tyle czasu męczyć się z takim szajsem , nie wiem ile razy używasz tej nawigacji ale ja bym wolał już mieć coś przyklejanego z biedronki na szybę niż takie dziadostwo .

Dziadostwo na szybę nie podoba mi się w ogóle,
zaś samej nawigacji nie używam aż tak często.
Głównie jeżdżę po stolycy . :lol:

Grzesq - 19-01-2012, 16:56

13zbyszek13 napisał/a:

U mnie działa też bez problemu najnowsza AM z drobnym mankamentem
że nie chce zapamiętać programu nawigacyjnego na jakim działał przed zgaszeniem.
Po ponownym uruchomieniu trzeba od nowa zalogować program nawigacyjny,
ale gdy przed zgaszeniem była wyznaczona trasa to po ponownym zalogowaniu programu nawigacyjnego trasę pamięta.

Ewidentnie wskazuje to na umierający moduł GPS - ale nie ma co narzekać, bo w sumie u Ciebie i tak bardzo długo działał bez wymiany z tego co kojarzę. Chyba, że w między czasie wymieniałeś całą stację na nowszą ;)

13zbyszek13 - 19-01-2012, 18:27

Grzesq napisał/a:
Ewidentnie wskazuje to na umierający moduł GPS - ale nie ma co narzekać, bo w sumie u Ciebie i tak bardzo długo działał bez wymiany z tego co kojarzę. Chyba, że w między czasie wymieniałeś całą stację na nowszą ;)

Mam cały czas tą samą, przez moment testowałem Nev soft / jakieś 2 tygodnie / i powróciłem to pierwszego egzemplarza. W sumie mam go ponad dwa lata.

Lobuz33 - 29-04-2012, 21:54

Panowie kupiłem tą chińską Navi i jak klikam przycisk navi pojawia się czarny wyświetlacz... Raz tylko załapało w trasie i pojawił się panel do ustawiania nawigacji, czyli wybranie ścieżki itd.
Jednak najczęściej po kliknięciu przycisku mam czarny panel. Co może być przyczyną?

shalafi - 29-04-2012, 22:07

a ktorą chinska? bo jest wiecej niz jeden rodzaj...
Lobuz33 - 29-04-2012, 22:26

Hasda Electric Ltd. Model: HZ-5820

shalafi - 29-04-2012, 22:29

no to niestety nie pomoge, bo ja mam z Rofaudio
Lobuz33 - 29-04-2012, 22:31

shalafi napisał/a:
no to niestety nie pomoge, bo ja mam z Rofaudio

a działo Ci się kiedyś coś podobnego?
sprawdzę każdą opcję....