To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

Zielu - 03-12-2012, 13:29

Coraz bardziej mi się podoba ten Lancer. IV i V generacja jest imo. super!
rosomak1983 - 03-12-2012, 14:44

Dzieki panowie mi tez sie podoba zwłaszcza jak jest umyty :P Oczywiscie sa jakies niedokonałosci typu wgiotki zaprawki ale nie rzucaja sie w oczy.

Zielu napisał/a:
IV i V generacja jest imo. super!

D-O-K-Ł-A-D-N-I-E :D 4 i 5 odpowiednio zrobiona w odpowiedniej wersji to poezja. :wink:

idas - 04-12-2012, 10:24

Jest super! zazdroszczę :-)
rosomak1983 - 12-12-2012, 15:03

Polarniak musiał zwrócic pozyczona chłodnice z eclipse ale za to dostał newke KOYORAD, plus nowy korek.

A do garazu trafił przydatny gadzet, teraz praca zima w garazu niestraszna...

jacek11 - 12-12-2012, 16:58

rosomak1983 napisał/a:
A do garazu trafił przydatny gadzet, teraz praca zima w garazu niestraszna...

licz ile czasu będzie działać na jednej butli :) bardzo fajna sprawa :)

rosomak1983 - 12-12-2012, 18:39

jacek11, bede liczył, ale wiele nie trzeba zeby zagrzac max 5-7minut na minimalnym płomieniu i mozna smiało sciagnac kurtke, a jak jest ciepło to wyłaczam, i potem znowu.
Krzyzak - 13-12-2012, 08:49

u mnie grzeje 1 normalny grzejnik purmo - podłączony do domu
jak go nie było, to przy -30 na zewnątrz w środku było 0
obecnie jest ok. +10 do +14 w porywach
(niestety powierzchnia - 40m2 i kubatura - miejscami 4m wysokości oraz 5m brama robią swoje)

rosomak1983 - 04-01-2013, 00:33

Dorwałem nawet fajna rozpórke, cała aluminiowa (leciutka jest), z zawiasami na mocowaniach na czym mi zalezało, w korzystnej cenie no i pomalowana proszkowo na biało...
Jest z innego modelu ale po nawierceniu dwóch dziur bedzie pasowac idealnie juz przymierzałem :wink: Jest jeszcze regulacja na jednej grubej srubie rzymskiej, albo po dopasowaniu ja zaspawam albo zasłonie jakas naklejka. :wink:

jacek11 - 04-01-2013, 21:32

Śruba rzymska też jest alu?
rosomak1983 - 05-01-2013, 00:59

jacek11 napisał/a:
Śruba rzymska też jest alu?

stalowa

mystek - 05-01-2013, 06:25

#Ross - trzeba było sobie nawet samemu taką rozpórkę zrobić. Z tego co słyszałem i czytałem opinie, to rozpórka powinna być stalowa właśnie, bo aluminium jest miękkie.
Wszyc - 05-01-2013, 11:32

mystek napisał/a:
to rozpórka powinna być stalowa właśnie, bo aluminium jest miękkie.

Znów się zaczyna głupi temat :roll:

Jeżeli patrzymy z perspektywy pierwiastków to zgadza się Glin jest całkiem plastyczny ale ludzie tyle ile stopów tyle wersji

A w przypadku większości stopów stosowanych w motoryzacji właśnie aluminium ma znacznie większą sztywność niż stal problemem może być prędzej wytrzymałość zmęczeniowa materiału dużo stopów aluminium podda się szybciej przy spawach właśnie ze względu na sztywność i kruchość materiału ale to znowu zależne od stopu może być

I tak się zaraz debata pewnie zacznie

sipex - 05-01-2013, 11:55

Wszyc, hehe to jest nie uniknione :D :P a rozpóreczka bardzo fajna :)
jacek11 - 05-01-2013, 13:44

Nie chodzi mi o wytrzymałość,a o możliwość przyspawania śruby rzymskiej.fajnie byłoby zdobyć nakrętki i to po prostu zakontrować.ewentualnie przewiercić i wsadzić zabezpieczenie.
rosomak1983 - 05-01-2013, 20:30

mystek napisał/a:
#Ross - trzeba było sobie nawet samemu taką rozpórkę zrobić. Z tego co słyszałem i czytałem opinie, to rozpórka powinna być stalowa właśnie, bo aluminium jest miękkie.

Za to jest lekka jak piórko serio. A cos tam usztywni zawsze jako dodatkowe wzmocnienie.

jacek11 napisał/a:
Nie chodzi mi o wytrzymałość,a o możliwość przyspawania śruby rzymskiej.fajnie byłoby zdobyć nakrętki i to po prostu zakontrować.ewentualnie przewiercić i wsadzić zabezpieczenie.

W sumie fakt stali do alu nie za bardzo przychefta. No wiec zostanie jak jest i moze rzeczywiscie by to zakontrowac, a jakas dziurka miedzy gwintami jest wywiercona zeby wsadzic cos i dokrecic :wink: O rozpórkach kraza rózne teorie... :P
Jedni strasznie krytykuja sruby rzymske ale osobiscie widziałem taki rozwiazanie w drogich renomowanych rozpórkach. Z alu tez robia czesto rózna rzeczy i przy odpowiedniej grubosci sztywnosc jest wystarczajaca. Zreszta jeszcze inne twierdza ze pojedyncza rozpórka nic nie daje :P wiec niewazne jaka jest nie :P :mrgreen:
No a jak pomontuje to odczucia opisze. :wink: A takiej szukałem lekkiej, na zawiasach i taniej :P A jeszcze w białym proszki sie trafiła tym lepiej :wink: