To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

shalafi - 29-04-2012, 22:36

nie działo, używam automapy i działa elegancko, także nie mogę narzekać...
a z tego co kojarze w tym wątku to większość ma właśnie z Rofaudio,
a o Hasda to wcześniej nie slyszalem... ale może ktoś ma

apikus - 30-04-2012, 08:00

Ja chyba mam ten model.
Jakiej nawigacji używsz? Ja IGO, Automapa u mnie nie dała sie ustawić.
czarny ekran pojawiał się na ułamek sekundy jak było bardzo gorąco. Dla mnie oblaw jakby się przegrzewał, moment czarny ekran i potem znów powrót do normalnego, ale to nie było tylko na nawigacji, ale na dowolnym ekranie.

Lobuz33 - 30-04-2012, 10:48

no wlasnie problem w tym że nie da się ustawić żadnej nawigacji. Bo nie ładuje się ekran startowy z wyborem nawigacji (ścieżki) i ustawień. Po kliknięciu na Navi mam tylko czarny ekran...Raz tylko po kliknięciu (gdzieś w trasie tak dla sprawdzenia) NAVI pojawił się ekran że mogłem wybrać ścieżkę dostępu i Automapa ładnie chodziła do wyłączenia silnika. Teraz ponownie tylko czarny ekran jak kliknę NAVI.
Pozostałe funkcje chodzą normanlie, radio USB, Ipod...

apikus - 30-04-2012, 21:54

Lobuz33 napisał/a:
Bo nie ładuje się ekran startowy z wyborem nawigacji (ścieżki) i ustawień. Po kliknięciu na Navi mam tylko czarny ekran...

No, ale ścieżkę do Navi ustawia się w Setupie a nie po naciśnięciu Navi.
To w którym momencie masz czarny ekran? W Setupie czy po naciśnięciu Navi?

Lobuz33 - 30-04-2012, 22:28

no wlasnie jak nacisnę navi to od razu mam czarny wyswietlacz. Raz mi się tylko pojawiły dwa okienka ale to jakoś w trasie załapało że było do wyboru NAVI i SETUP. Tak to normalnie jak wsiąde do auta jadę czy stoję klikam navi i jest czarny wyświetlacz... nie wiem od czego to zalezy...
apikus - 30-04-2012, 22:34

Spróbuj najpierw ustawić w w Setupie scieżkę do naeigacji, może jest jakis problem z czytaniem karty. Moja nawigacja nie chciała "współpracować" z AutoMapą, zawsze przełączała się na inne źródło i cieżko było wpisać cel, ale jak już się wpisało to prowadziła do celu głosem, jednak ekran był inny, np. radio.
Lobuz33 - 30-04-2012, 22:49

nie wyświetla się setup, nie wyświetla się nic jest czarny ekran... Wszystko inne działa normalnie ale po kliknięciu na NAVI pojawia się czarny wyświetlacz i nic więcej
mitsu00 - 01-05-2012, 14:21

Lobuz33 napisał/a:
nie wyświetla się setup, nie wyświetla się nic jest czarny ekran... Wszystko inne działa normalnie ale po kliknięciu na NAVI pojawia się czarny wyświetlacz i nic więcej
Chinska navi to jedna wielka ruska ruletka. Jednemu dziala, drugiemu cuda wianki kiedy najmniej sie spodziewamy wychodza. Nigdy wiecej....
Lobuz33 - 01-05-2012, 22:34

no to elegancko... a może wiecie czy pod tą ramkę ( żeby już nie kupować nowej) podejdzie jakieś radyjko 2din?
apikus - 01-05-2012, 22:42

Lobuz33, a możesz pokazać fotki co wciskasz i pojawia się czarny ekran? Ja zobaczę jak to działa u mnie.
Lobuz33 - 02-05-2012, 10:10

Kolego apikus wciskam przycisk NAVI na głównym panelu tam gdzie są przyciski RADIO, DVD i SEL,
apikus - 02-05-2012, 10:16

No właśnie, a ja cię proszę abyś sprawdził wciskająć SETUP z ekranu dotykowego, jaką masz scieżkę do nawigacji i wtedy będzie widać czy czyta kartę.
Lobuz33 - 02-05-2012, 11:00

to chyba mamy inne oprogramowanie. Ja w setup w panelu głównym mam tylko Jasność, dźwięk, godzinę i możliwość włączenia lub wyłączenia GPS i tyle. Można jakoś zmienić oprogramowanie (wgrać nowsze czy coś ) w tym urządzeniu?
apikus - 02-05-2012, 12:03

Jak wciśniesz Home (domek), to masz ekran ze wszystkimi mediami, na dole jest pasek , naciskasz strzałke do zobaczenia Options, wciskasz je i masz ekran:

Wciskasz i masz wybór ścieżki nawigacji:

Pokazujesz program i wychodzisz, potem odpalasz nawigację, możesz spróbować z ekranu mediów.

Lobuz33 - 02-05-2012, 12:39

cholera u mnie nie ma czegoś takiego! Może mam zablokowane te dostępy bo nie mogę też włączyć dvd podczas jazdy. Da się to jakoś odblokować albo zmienić oprogramowanie?
moje menu
navi