Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
apikus - 02-05-2012, 13:54
A co dzieje się jak wciśniesz SETUP?
Lobuz33 - 02-05-2012, 14:07
zamieszczam link pierwszy filmik to dokladnie moja nawigacja.
jak klikne setup mam ustawienia: kolor, dźwięk, zegarek na koncu klika też w setup
http://9glancers.com/inde...2f08e667651abd8
apikus - 02-05-2012, 14:22
Moja wygląda identycznie, jednak oprogramowanie ma inne.
A co sie dzieje jak wyciągniesz karte SD i próbujesz uruchomić nawigację?
jest jakiś komunikat?
Lobuz33 - 02-05-2012, 14:30
tak samo z karą czy bez karty (czarny wyświetlacz). Nie orientujesz się czy można ja jakoś przeprogramować, wrzucić nowsze oprogramowanie? albo chociaż jakiś hard reset czy coś (i nie mam na myśli przycisku reset)
apikus - 02-05-2012, 17:02
Gdzieś w tym wątku było jak zmienic oprogramowanie, ale nie wiem dokładnie gdzie.
DjQuest - 05-06-2012, 17:50
A takie cudo to tez jakiś Chińczyk ? Ktoś może mi pomóc odróżnić ?
http://allegro.pl/nawigac...oo#specyfikacja
mitsu00 - 05-06-2012, 18:26
Ano Chiczyk. Do tego model jakies badziewnej jakosci. Nie polecam.n
apikus - 06-06-2012, 09:36
mitsu00 napisał/a: | Do tego model jakies badziewnej jakosci. |
Jakieś konkrety? Co jest badziewne?
mitsu00 - 06-06-2012, 11:31
apikus napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Do tego model jakies badziewnej jakosci. |
Jakieś konkrety? Co jest badziewne? |
1. Wbudowany mikrofon BT slabej czulosci - rozmowca slabo bedzie cie slyszal
2. Analogowy tuner TV - niedlugo TV analogowa bedzie wylaczona
3. Beznadziejnej jakosci dzwiek po podlaczeniu IPODa IPHONa
4. Slabej czulosci tuner radiowy
5. Znana himerycznosc chinskich stacji multimedialnych
6. Cena za ta jakosc u tego sprzedawcy 0 1000zl zawyzona (kupujac bezp u kuciakow tyle wyjdzie ci taniej)
7. Jak cos zacznie sie psuc albo szwankowac, stoisz w 3 przypadkach z 4 z reka w nocniku, bo sprzeta musisz prawdopodobnie wysylac do Chin po naprawe.
8. Za podobna cene masz markowa stacje z identycznymi funkcjami + ew koszt zakupu tunera gps (900zl) z 24 mies gwarancja. Sam uzytkuje Pioneera od prawie 2 lat i wszystko smiga jak ta lala bez najmniejszego zajakniecia. Z Chinczykiem nonstop sie cos dzialo. Zreszta nie u mnie jednego
apikus - 06-06-2012, 13:53
Ja mam chińczyka od 4 lat i nie mam z nim problemów, oprócz kilku drobiazgów, o których wiedziałem kupujac go. Brak RDSu i niemożliwość wgrania AutoMapy (IGO śmiga).
Teraz kupiłem następnego (juz z RDSem i Win CE6.0, więc i AutoMapa da się zainstalować) do innego autka.
Zgadzam się, że cena nie jest adekwatna do tego co dostajesz, bo ja kupiłem (w Chinach) za ok. 1200 zł z tunerem DVB, kamerą cofania, mikrofon też mam zewnętrzny i z ramką montażową, za którą w Polsce chcą od 400 do 800 zł (kawałek plastiku).
Grzesq - 06-06-2012, 15:40
mitsu00 napisał/a: |
6. Cena za ta jakosc u tego sprzedawcy 0 1000zl zawyzona (kupujac bezp u kuciakow tyle wyjdzie ci taniej)
7. Jak cos zacznie sie psuc albo szwankowac, stoisz w 3 przypadkach z 4 z reka w nocniku, bo sprzeta musisz prawdopodobnie wysylac do Chin po naprawe. |
Jedno wyklucza drugie. Właśnie dlatego ktoś płaci więcej, żeby mieć gwarancję w PL i fakturę VAT, suma sumarum może się to zdecydowanie bardziej opłacać. Nie interesuje cie wtedy kto i dokad to wysyła. Kupując od firmy w PL masz swoje prawa jako konsument.Druga sprawa nikt z forum tego sprzetu nie testował, więc wstrzymałbym się z komentarzami że to badziew, bo może się okazac że to zupełnie inne urządzenie. Nie generalizujmy.
mitsu00 - 06-06-2012, 16:22
Grzesq napisał/a: | mitsu00 napisał/a: |
7. Jak cos zacznie sie psuc albo szwankowac, stoisz w 3 przypadkach z 4 z reka w nocniku, bo sprzeta musisz prawdopodobnie wysylac do Chin po naprawe. |
Jedno wyklucza drugie. Właśnie dlatego ktoś płaci więcej, żeby mieć gwarancję w PL i fakturę VAT, suma sumarum może się to zdecydowanie bardziej opłacać. Nie interesuje cie wtedy kto i dokad to wysyła. Kupując od firmy w PL masz swoje prawa jako konsument.Druga sprawa nikt z forum tego sprzetu nie testował, więc wstrzymałbym się z komentarzami że to badziew, bo może się okazac że to zupełnie inne urządzenie. Nie generalizujmy. | Grzesq>>>> Prosze cie. Przeciez ten towar sprzedaje jakis handlarzyna z Konskich bez zaplecza serwisowego i obowiazku naprawienia sprzeta w przypadku awarii. Gwarantem jest producent a ten znajduje sie w Chinach i nie ma zadnego przedstawicielstwa na terenie UE. Tak wiec jesli badziew sie zepsuje to przy dobrych wiatrach z miesiac z dziura w aucie pojezdzisz zanim to wroci poczta. Co z tego ze masz paragon? Kupujac cos nieznanego od niby kogo ryzykujesz swoja ewentualna niewygoda. Nigdy wiecej. A prawdopodobienstwo ze Chinczyk bedzie zyl wlasnym zyciem jest znaczne. Oczywiscie sa przypadki ze to i dziala nienagannie, ale uwazam to bardziej za tzw "szmer statystyczny".
andrzejGb - 06-06-2012, 17:38
potwierdzenie tezy, słaba jakość chińczyka
http://allegro.pl/stacja-...2384354880.html
radio z ROFAUDIO usterka, lepiej sprzedać ale ta cena :):)
minus tz. firmówek brak mozliwości instalacji Automapa itp
mitsu00 - 06-06-2012, 18:17
andrzejGb napisał/a: | minus tz. firmówek brak mozliwości instalacji Automapa itp | A wlasnie ze nie. Dokupujesz odbiornik Audiomedia + dedykowana wiazke do np Pioneer, Alpine, SONY, JVC, KENWOOD czy innych i mozesz sobie wgrac AM, IGO czy czego tam dusza zapragnie. Sprzet lata na WIN CE 6.0 chyba i sterowanie masz dotykowe z ekranu jednostki centralnej. Koszt to jakies niecale 1000 PLN.
andrzejGb - 06-06-2012, 18:24
faktycznie , ale za około 1000zł można mieć nowe radio z navi co prawda uniwersalne
http://allegro.pl/radio-p...2369514774.html
2lata gwarancji w Polsce a co najważniejsze :
GPS oparty o system WIN CE
Wbudowany tuner DVB-T !!!
problem jest z ramką te na allegro to marne imitacje - czarny plastik.
jest firma w łodzi ramki ma identyczne jak w outku faktura i kolor/ ale to jakaś dziwna firma nie sprzedaje ramek to chińczyków ,twierdzi ze nie pasują do chińczyków tylko do firmowych?!?!
|
|
|