To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

azbest - 19-01-2013, 10:44

Proponuje do tego GTRa zaadoptować nadowzie legnuma :D
fj_mike - 19-01-2013, 10:51

azbest napisał/a:
Proponuje do tego GTRa zaadoptować nadowzie legnuma

To tak jakby założyć przed numerkiem papierową torbę na głowę tej pani :badgrin:

kochajj - 19-01-2013, 15:21

azbest napisał/a:

Z całym szacunkiem dla Legnuma, fajne auto i nie oddam mojego za żadne skarby, ale porównywanie go z GTR pod jakimkolwiek względem to szczyt hipokryzji, :mrgreen:

tommyc1 - 19-01-2013, 16:16

kochajj napisał/a:
azbest napisał/a:

Z całym szacunkiem dla Legnuma, fajne auto i nie oddam mojego za żadne skarby, ale porównywanie go z GTR pod jakimkolwiek względem to szczyt hipokryzji, :mrgreen:

Popieram.

A auto jest cudne, gdy pierwszy raz zobaczyłem na ulicy to reszta wydała mi się 2D :D
A co do urody-temat stary, jak świat, napalamy się na rzeźbę EA a wielu moich znajomych patrzy na mnie ze zdziwieniem "ale o co chodzi-to niby takie ładne?"

Ma swój styl, jak stary Skyline i za to go lubię :) I załuję, że tak rzadko widuję :)

azbest - 20-01-2013, 12:45

kochajj napisał/a:
azbest napisał/a:

No to mi sie oberwalo :/ Najwyrazniej daje sie we znaki moja milosc do budy galant/legnum ;) Co racja GTR bije na leb na szyje legnuma ale buda akurat pod katem designerskim jest moim skromnym zdaniem atrakcyjniejsza wlasnie w legnumie. Mimo tych wszystkim lat od momentu jej wypustu wciaz uwazam ze jest na topie i dla mnie jest i bedzie to zawsze jedno z najbardziej udanych nadwozi jakie kiedykolwiek wyrzezbiono (razem ze starym mustangiem shelby i evo x). Wiec gdybym mial do wyboru dwa auta jednak o tych samych osiagach i parametrach lecz o roznej budzie to nie zastanawialbym sie ani chwili ;) Oczywiscie licze sie z tym ze moze to byc tylko moje zdanie ale jak wiadomo - jeden woli blondynki a drugi wczesniej wspomniany rozmiar D :D

deejay - 21-01-2013, 20:59

Coś ostatnio czułem ze powoli zaczynam marznąć w aucie , lub miałem takie odczucie :wink:
Wiec profilaktycznie dzisiaj wyeliminowałem pierwszego poderzanego , czyli termostat . Po demontazu wyglądał ok. i nie była widac ze jest otwarty itp. , ale od czegos trzega zacząć :wink:
Po wymianie temp. z nawiewów ok 68*C więc ok , ale wszystko sie wyjasni jadąc jutro do pracy.

mackbeth - 21-01-2013, 21:07

Wa...
..
..ri..
..
..
...at.. :D :)

a może marzniesz bo jest ciągle -6 rano.. :D :D :) no i jakoś i ja zauważyłem że wolniej się grzeje:) ale na ręce ciepełko już leci u mnie po 1230 metrach, co zmierzyłem dokładnie:)

deejay - 21-01-2013, 21:09

mackbeth napisał/a:
a może marzniesz bo jest ciągle -6 rano.. no i jakoś i ja zauważyłem że wolniej się grzeje:) ale na ręce ciepełko już leci u mnie po 1230 metrach, co zmierzyłem dokładnie:)

Rano mam cieplej niz podczs jazdy :P :wink:

Torp12 - 21-01-2013, 21:22

Jakby byl termostat to bys raczej widzial po wskazniku ze temp spada:) Moze nagrzewnica troche przymulona?:)
deejay - 21-01-2013, 21:36

Torp12 napisał/a:
Jakby byl termostat to bys raczej widzial po wskazniku ze temp spada:) Moze nagrzewnica troche przymulona?:)

Patryk nie zawsze tak jest , ze wskaznik prawde ci powie :wink:

Owczar - 21-01-2013, 22:09

Ale interfejs diagnostyczny już tak :) Bez komputera niczego już w galancie nie ruszam w ciemno ;)
deejay - 22-01-2013, 08:20

Trafiony zatopiony , jednak termostat . W aucie obecnie jest sauna .
danino88 - 22-01-2013, 12:06

Bartku Ty to jesteś :)
Torp12 - 22-01-2013, 23:21

deejay napisał/a:
Trafiony zatopiony , jednak termostat . W aucie obecnie jest sauna .

To ja bym teraz sprawdzil czy czujnik temp ktory podaje wskazania do zegarow jest ok, bo to dla mnie dziwne ze wskazowka stoi jak powinna a silnik nie dogrzany :]

Owczar - 22-01-2013, 23:26

Przy niedogrzanym silniku spalanie też drastycznie skacze i wywala błąd, że nie może przejść do pętli zamkniętej przez niedogrzany silnik. Może to tylko subiektywne odczucie? ;> Mierzyłeś temperaturę przed operacją? Chyba, że nowy termostat po prostu trzyma wyższą temperaturę niż założyli konstruktorzy. W galancie powinien otwierać się przy 82 stopniach, a są różne. Niektóre otwierają się np przy 87.