Nasze Miśki - Elegance by Deejay
azbest - 19-01-2013, 10:44
Proponuje do tego GTRa zaadoptować nadowzie legnuma
fj_mike - 19-01-2013, 10:51
| azbest napisał/a: | | Proponuje do tego GTRa zaadoptować nadowzie legnuma |
To tak jakby założyć przed numerkiem papierową torbę na głowę tej pani
kochajj - 19-01-2013, 15:21
| azbest napisał/a: | Proponuje do tego GTRa zaadoptować nadowzie legnuma |
Z całym szacunkiem dla Legnuma, fajne auto i nie oddam mojego za żadne skarby, ale porównywanie go z GTR pod jakimkolwiek względem to szczyt hipokryzji,
tommyc1 - 19-01-2013, 16:16
| kochajj napisał/a: | | azbest napisał/a: | Proponuje do tego GTRa zaadoptować nadowzie legnuma |
Z całym szacunkiem dla Legnuma, fajne auto i nie oddam mojego za żadne skarby, ale porównywanie go z GTR pod jakimkolwiek względem to szczyt hipokryzji, |
Popieram.
A auto jest cudne, gdy pierwszy raz zobaczyłem na ulicy to reszta wydała mi się 2D
A co do urody-temat stary, jak świat, napalamy się na rzeźbę EA a wielu moich znajomych patrzy na mnie ze zdziwieniem "ale o co chodzi-to niby takie ładne?"
Ma swój styl, jak stary Skyline i za to go lubię I załuję, że tak rzadko widuję
azbest - 20-01-2013, 12:45
| kochajj napisał/a: | | azbest napisał/a: | Proponuje do tego GTRa zaadoptować nadowzie legnuma |
Z całym szacunkiem dla Legnuma, fajne auto i nie oddam mojego za żadne skarby, ale porównywanie go z GTR pod jakimkolwiek względem to szczyt hipokryzji, |
No to mi sie oberwalo :/ Najwyrazniej daje sie we znaki moja milosc do budy galant/legnum Co racja GTR bije na leb na szyje legnuma ale buda akurat pod katem designerskim jest moim skromnym zdaniem atrakcyjniejsza wlasnie w legnumie. Mimo tych wszystkim lat od momentu jej wypustu wciaz uwazam ze jest na topie i dla mnie jest i bedzie to zawsze jedno z najbardziej udanych nadwozi jakie kiedykolwiek wyrzezbiono (razem ze starym mustangiem shelby i evo x). Wiec gdybym mial do wyboru dwa auta jednak o tych samych osiagach i parametrach lecz o roznej budzie to nie zastanawialbym sie ani chwili Oczywiscie licze sie z tym ze moze to byc tylko moje zdanie ale jak wiadomo - jeden woli blondynki a drugi wczesniej wspomniany rozmiar D
deejay - 21-01-2013, 20:59
Coś ostatnio czułem ze powoli zaczynam marznąć w aucie , lub miałem takie odczucie
Wiec profilaktycznie dzisiaj wyeliminowałem pierwszego poderzanego , czyli termostat . Po demontazu wyglądał ok. i nie była widac ze jest otwarty itp. , ale od czegos trzega zacząć
Po wymianie temp. z nawiewów ok 68*C więc ok , ale wszystko sie wyjasni jadąc jutro do pracy.
mackbeth - 21-01-2013, 21:07
Wa...
..
..ri..
..
..
...at..
a może marzniesz bo jest ciągle -6 rano.. no i jakoś i ja zauważyłem że wolniej się grzeje:) ale na ręce ciepełko już leci u mnie po 1230 metrach, co zmierzyłem dokładnie:)
deejay - 21-01-2013, 21:09
| mackbeth napisał/a: | | a może marzniesz bo jest ciągle -6 rano.. no i jakoś i ja zauważyłem że wolniej się grzeje:) ale na ręce ciepełko już leci u mnie po 1230 metrach, co zmierzyłem dokładnie:) |
Rano mam cieplej niz podczs jazdy
Torp12 - 21-01-2013, 21:22
Jakby byl termostat to bys raczej widzial po wskazniku ze temp spada:) Moze nagrzewnica troche przymulona?:)
deejay - 21-01-2013, 21:36
| Torp12 napisał/a: | | Jakby byl termostat to bys raczej widzial po wskazniku ze temp spada:) Moze nagrzewnica troche przymulona?:) |
Patryk nie zawsze tak jest , ze wskaznik prawde ci powie
Owczar - 21-01-2013, 22:09
Ale interfejs diagnostyczny już tak Bez komputera niczego już w galancie nie ruszam w ciemno
deejay - 22-01-2013, 08:20
Trafiony zatopiony , jednak termostat . W aucie obecnie jest sauna .
danino88 - 22-01-2013, 12:06
Bartku Ty to jesteś
Torp12 - 22-01-2013, 23:21
| deejay napisał/a: | | Trafiony zatopiony , jednak termostat . W aucie obecnie jest sauna . |
To ja bym teraz sprawdzil czy czujnik temp ktory podaje wskazania do zegarow jest ok, bo to dla mnie dziwne ze wskazowka stoi jak powinna a silnik nie dogrzany :]
Owczar - 22-01-2013, 23:26
Przy niedogrzanym silniku spalanie też drastycznie skacze i wywala błąd, że nie może przejść do pętli zamkniętej przez niedogrzany silnik. Może to tylko subiektywne odczucie? ;> Mierzyłeś temperaturę przed operacją? Chyba, że nowy termostat po prostu trzyma wyższą temperaturę niż założyli konstruktorzy. W galancie powinien otwierać się przy 82 stopniach, a są różne. Niektóre otwierają się np przy 87.
|
|
|